«Έβρος: Τώρα , με παραλείψεις στη θωράκιση, προτεραιότητα έχει η προστασία των πολιτών»

Με αφορμή ην κλιμάκωση των προβλημάτων και των πλημμυρικών πιέσεων στον ποταμό Έβρο, κλιμάκιο της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τον επικεφαλή τον κ. Γιώργο Παυλίδη  , καθόλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (5-Φεβρουαρίου) επισκέφθηκε πολλά σημεία του ποταμού Έβρου, ώστε να έχει από κοντά εικόνα της κατάστασης στον Έβρο, στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, και είχε  συνεργασία  με τους δημάρχους, αντιδημάρχους και τους υπευθύνους των σημείων που είναι  ευαίσθητα και παρουσιάζουν χρονίως προβληματικότητα.

Με αφορμή ην κλιμάκωση των προβλημάτων και των πλημμυρικών πιέσεων στον ποταμό Έβρο, κλιμάκιο της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τον επικεφαλή τον κ. Γιώργο Παυλίδη  , καθόλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (5-Φεβρουαρίου) επισκέφθηκε πολλά σημεία του ποταμού Έβρου, ώστε να έχει από κοντά εικόνα της κατάστασης στον Έβρο, στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, και είχε  συνεργασία  με τους δημάρχους, αντιδημάρχους και τους υπευθύνους των σημείων που είναι  ευαίσθητα και παρουσιάζουν χρονίως προβληματικότητα. Ταυτοχρόνως  μελετήθηκε το πρόβλημα στο Ορμένιο και στα Δίκαια.

 

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΑΜΘ, πρώην Νομάρχης Ξάνθης,  Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε:

 

 «Τα ακραία φυσικά φαινόμενα είναι προβλέψιμα. Η αντιμετώπισή τους χρειάζεται έγκαιρη προληπτική θωράκιση. Τώρα, στην φάση της αντιμετώπισης και της καταστολής, χωρίς θωράκιση, προτεραιότητα έχει η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Τα μέχρι στιγμής  φαινόμενα στον Έβρο ποταμό, είναι τα συνήθη σε σχέση με  τα προηγούμενα χρόνια, παρότι επιχειρείται να παρουσιασθούν ως πρωτόγνωρα.  Δεν ήταν το σπάσιμο ενός μικρομεσαίου φράγματος στην περιοχή του Χαρμανλίκ της Βουλγαρίας η αιτία αυτών που βιώνουν οι κάτοικοι. Με ικανοποίηση είδαμε, ότι, έστω τώρα, υπό τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν, μετά από πολύμηνη αδράνεια και καθυστέρηση, να ενισχύονται τα αναχώματα σε πολλά σημεία. Είναι το αυτονόητο που απαιτούσαμε όλοι μας. Η αδράνεια  να μην υπάρξει έγκαιρη ισοϋψής ενίσχυση των αναχωμάτων της ελληνικής πλευράς,  την στιγμή που οι τούρκοι ενίσχυσαν και ύψωσαν τα απέναντι δικά τους στον Έβρο, οδήγησε σε ότι προέκυψε  στο Ορμένιο και στα Δίκαια αλλά και στον υπάρχοντα κίνδυνο στη Ν. Βύσσα από την πλευρά του Άρδα. Είναι συγκινητική και αξιέπαινη η προσπάθεια των δημοτικών αρχών και πολλών υπαλλήλων, των πυροσβεστών, του Στρατού, της Αστυνομίας , της πολιτικής προστασίας, των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και εθελοντών πολιτών και υπάλληλων προς την κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών. Τα τρία (3)  εκατομμύρια ευρώ  που δόθηκαν για έργα επιβάλλεται, σε καιρούς ανέχειας και κρίσης , να χρησιμοποιηθούν με σύνεση και υψηλή αποτελεσματικότητα, για τώρα και το μέλλον.. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην διαφύλαξη των συμφερόντων των συμπολιτών μας. »

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button