Στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ο Βασίλης Τσολακίδης

Μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συνασπισμού, κ. Πάνου Τρυγάδη, ο δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης βρέθηκε στην Αθήνα και στις εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συνασπισμού, κ. Πάνου Τρυγάδη, ο δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης βρέθηκε στην Αθήνα και στις εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.
Συμμετείχε ως ομιλητής σε ένα από τα εξήντα Στρογγυλά Τραπέζια που είχε ως θέμα τις εξελίξεις και το μέλλον της Βαλκανικής.
Στη συζήτηση αυτή συμμετείχαν βουλευτές και ευρωβουλευτές από χώρες της Ε.Ε. καθώς και των Βαλκανίων, όπως επίσης και δημοσιογράφοι.
Ο κ. Τσολακίδης και με την ιδιότητά του, ως προέδρου του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Θράκης, μετέφερε την εμπειρία του από τη συνεργασία δήμων της Βαλκανικής.
“Έγινε ένας καλός διάλογος. Υπήρξαν αρκετοί προβληματισμοί, ειδικά από εισηγητές των περιοχών του Κοσόβου και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση από τη στιγμή που κάθισαν στο τραπέζι εκπρόσωποι από όλες τις χώρες των Βαλακανίων και από τους οποίους τονίστηκε πως η περιοχή αυτή είναι ένας αρκετά “επικίνδυνος” χώρος ,καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχει δώσει αρκετούς πολέμους και συγκρούσεις, ενώ το μήνυμα που δόθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν όχι στους πολέμους και τα πυρηνικά”, δήλωσε στον “Α” ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, Βασίλης Τσολακίδης.
Συντονιστής της συζήτησης του συγκεκριμένου στρογγυλού τραπεζιού ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3 και ανταποκριτής στις Βαλκανικές χώρες, κ. Παύλος Νεράντζης, ενώ όπως τονίστηκε ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι αφορά τη συνεργασία των λαών των Βαλκανίων, ενώ εστιάστηκαν κυρίως στο Κόσοβο και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και κατά πόσο θα πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι διεθνείς δίκες για τα εγκλήματα πολέμου.
“Υπήρχε μεταξύ αυτών των κρατών μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρά. Οι ομιλητές που βρέθηκαν εκεί από άλλες χώρες προσπάθησαν μέσα από παραδείγματα δικά τους να συμβάλουν στην επούλωση αυτών των πληγών και στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο αυτές χώρες, και να συνεργαστούν για την ανάπτυξή των περιοχών τους.
Μη ξεχνάμε άλλωστε πως και η Ελλάδα έζησε έναν εμφύλιο πόλεμο που επέφερε αρκετά δεινά στη χώρα, ωστόσο ο λαός το ξεπέρασε κοιτάζοντας μπροστά και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.
Ήταν πράγματι, μια σημαντική εμπειρία για μένα καθώς πρώτη φορά συμμετείχα σε ένα τέτοιο πάνελ ως ομιλητής και σε μια τέτοια διοργάνωση και δε σας κρύβω πως επωφελήθηκα αρκετά, καθώς έμαθα πράγματα που δεν ήξερα για ζητήματα που αφορούν τα Βαλκάνια”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης, αναφερόμενος στην εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.
Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button