“Ο αγώνας μας θα τελειώσει μόνο όταν δικαιωθούμε”

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒΑΜ στον υφυπουργό υγείας κ. Τιμοσίδη, την οποία δημοσιεύουμε όπως έχει:

“Με απορία και έκπληξη ακούσαμε  όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ  Καβάλας τις δηλώσεις του υφυπουργού υγείας κ.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒΑΜ στον υφυπουργό υγείας κ. Τιμοσίδη, την οποία δημοσιεύουμε όπως έχει:

“Με απορία και έκπληξη ακούσαμε  όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ  Καβάλας τις δηλώσεις του υφυπουργού υγείας κ. Τιμοσίδη, κατά την παρέμβαση του στις 16-01-2012 σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού CENTER,  κι αυτό γιατί  αν και δεν διέψευσε τα όσα του καταλογίζουμε σχετικά με τις ανεκπλήρωτες  υποσχέσεις και τις προφητικές ημερομηνίες εκταμίευσης των δεδουλευμένων μας, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να μας πείσει, ότι παθογένειες του ΕΚΑΒ είκοσι (20) και πλέον ετών, θα διορθωθούν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Παθογένειες που όμως ποτέ δεν δημιούργησαν στο παρελθόν, την  εν μέρη στάση πληρωμών στους εργαζόμενους,  η οποία σε συνδυασμό με την τεράστια περικοπή στους μισθούς μας, λόγω του ενιαίου μισθολογίου έφερε τελικά όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ  και όχι μόνο σε δραματική οικονομική θέση.

Κύριε υφυπουργέ υγείας, η  βασική αρχή των διασωστών κατά την καρδιοαναπνευτική αναζωογόνηση το βλέπω -ακούω -αισθάνομαι,   έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ο οδηγός  για όλες  τις διαμαρτυρίες μας, κι αυτό γιατί αν και είδαμε λεφτά να φεύγουν από το υπουργείο σας προς το ΕΚΑΒ, ποτέ δεν τα πήραμε ,αν και ακούσαμε τις υποσχέσεις σας ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν,  με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε όλοι πλέον στο πετσί μας, τις συνέπειες της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας.

 Θα θέλαμε όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας να σας δώσουμε κι εμείς μια υπόσχεση που αντίθετα με εσάς θα κρατήσουμε,  ο αγώνας μας θα τελειώσει μόνο όταν δικαιωθούμε.

Επιπλέον θέλοντας να  απαντήσουμε στην  απορία σας γιατί μόνο στην Καβάλα  γίνεται μια  τέτοιου είδους διαμαρτυρία, σας πληροφορούμε ότι πανελλαδικά στο προηγούμενο διάστημα έγιναν αλλά  και στο αμέσως επόμενο  θα γίνουν  παρόμοιες διαμαρτυρίες κατά των υπεύθυνων. 

Τέλος   θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πίσω από τον αγνό και τίμιο αγώνα μας δεν κρύβονται συνομωσίες και συμφέροντα που σκοπό έχουν να πλήξουν το πρόσωπο σας αλλά η αγανάκτησή μας, που πλέον έχει ξεχειλίσει .”

 

Με εκτίμηση  

Ο Πρόεδρος Δ.Σ   Τσιτσιλικάκης  Κων/νος  

Ο Γ. Γραμματέας    Καρυπίδης Αναστάσιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button