ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κατοχή της μπάλας και εδαφική υπεροχή. Κλασικές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απέναντι σε μία προσεκτική SKODA ΞΑΝΘΗ που άρχισε να ανεβάζει κάπως τους ρυθμούς της μετά το 20ο λεπτό, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κατοχή της μπάλας και εδαφική υπεροχή. Κλασικές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απέναντι σε μία προσεκτική SKODA ΞΑΝΘΗ που άρχισε να ανεβάζει κάπως τους ρυθμούς της μετά το 20ο λεπτό, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια της. Καλές στιγμές υπήρξαν στο πρώτο μέρος – όχι όμως από τις λεγόμενες κλασικές – με τον Μαρκόφσκι να αποτυγχάνει να σκοράρει στο 9ο λεπτό όταν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κατοχή της μπάλας και εδαφική υπεροχή. Κλασικές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απέναντι σε μία προσεκτική SKODA ΞΑΝΘΗ που άρχισε να ανεβάζει κάπως τους ρυθμούς της μετά το 20ο λεπτό, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια της. Καλές στιγμές υπήρξαν στο πρώτο μέρος – όχι όμως από τις λεγόμενες κλασικές – με τον Μαρκόφσκι να αποτυγχάνει να σκοράρει στο 9ο λεπτό όταν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Ο Ολυμπιακός είχε κι αυτός φάσεις αλλά ο Βιβιανί – εύκολα όποτε χρειάστηκε – μπλόκαρε την μπάλα ενώ στο τέλος ο Αμπντούν από κοντά απέτυχε να ανοίξει το σκορ και το 0-0 σφράγισε το α’ μέρος.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφερε να σκοράρει. Μετά από όμορφη ενέργεια του Βασιλακάκη, του Πόι και του Βλαχοδήμου, ο τελευταίος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Μέγιερι κάνοντας το 1-0. Στην συνέχεια και με το υπέρ της σκορ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άντεξε στην πρωτοβουλία κινήσεων του Ολυμπιακού και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση. Ο Μαρσελίνιο λίγο πριν το 70’ έδωσε την θέση του στον Φλίσκα με την μεσαία γραμμή της ξανθιώτικης ομάδα να γίνεται πιο ισχυρή ανασταλτικά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση ωστόσο ο Βιβιανί όποτε χρειάστηκε έδωσε τις λύσεις και στο τέλος οι ξανθιώτες πανηγύρισαν το σπουδαίο τρίποντο.

Φάσεις – Γκολ

Στο 7′ ο Αμπντούν μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ που έφυγε άουτ.
Στο 9′ ο Εντιμάρ έκανε την βαθιά πάσα αλλά ο Μαρκόφσκι από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε στο τετ α τετ με τον Μέγιερι.
Στο 16′ άστοχο ήταν το σουτ του Ορμπάιθ.
Στο 17′ ο Βιβιανί μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Φετφατζίδη.
Στο 31′ η παράλληλη συρτή σέντρα του Μανιάτη πέρασε από την μικρή περιοχή χωρίς να παρεμβληθεί κανένας.
Στο 45′ ο Φετφατζίδης έκανε την σέντρα και ο Αμπντούν με προβολή απείλησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 51′ ο Μαρκάνο έκανε την κεφαλιά και απέκρουσε σε κόρνερ ο Βιβιανί.
Στο 52′ ο Βλαχοδήμος βρέθηκε στην περιοχή μετά από πάσα του Βασιλακάκη και με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Στο 57′ το σουτ του Μοντέστο μπλόκαρε ο Βιβιανί.
Στο 58′ Βιβιανί σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Φετφατζίδη.
Στο 67′ σουτ του Μανιάτη άουτ.
Στο 68′ ο Βάλλας σωτήρια προ του Ντιόγκο έδιωξε την μπάλα.
Στο 80′ ο Βιβιανί σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ του αφύλακτου Ντιόγκο.
Στο 81′ ο Αμπντούν από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στο 87′ την σέντρα του Ιμπαγάσα πέρασε δεν άλλαξε πορεία ο Πάντελιτς.

  Συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντάνι, Βασιλακάκης (89′ Καζάκης), Μαρσελίνιο (69′ Φλίσκας), Βλαχοδήμος, Πόι (85′ Σουάνης), Μαρκόφσκι.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μαρκάνο, Μοντεστό (63′ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Ορμπάιθ (67′ Ντιόγκο), Αμπντούν (81′ Φουστέρ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button