Ερώτηση Κοντού για αγριογούρουνα

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη

 

Στις 3/11/2008 οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη

 

Στις 3/11/2008 οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. ενέκριναν σχετικό αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τροποποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Στο πλαίσιο της εν λόγω τροποποίησης περιελήφθη στα πλαίσια της Δράσης 2.2 «προστασία υγροτοπικών συστημάτων» η ειδική περίπτωση του Δέλτα του Νέστου σύμφωνα με την οποία σε γεωργικές εκτάσεις 3000 στρεμμάτων που οριοθετούνται γύρω από τον οικισμό Δασοχωρίου και των εγκαταστάσεων της Φωνής της Αμερικής οι αγρότες δύνανται να θέσουν σε μόνιμη αγρανάπαυση το σύνολο της χρησιμοποιούμενης έκτασης.

Η λήψη του μέτρου κατέστη αναγκαία πέραν των περιβαλλοντικών όρων για να προστατευτούν οι αγρότες της περιοχής από τα αγριογούρουνα που ζούν στο γειτονικό δάσος και που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιεργούμενες εκτάσεις

Σε προηγούμενη ερώτησή μου για το ίδιο θέμα (αρ. 14177/31-3-2011), μου απαντήσατε ότι η σχετική προκήρυξη είχε προγραμματισθεί για τον μήνα Ιούλιο του 2011.

Επειδή μέχρι σήμερα, εννιά περίπου  μήνες, μετά δεν έγινε η προκήρυξη του μέτρου και οι αγρότες της περιοχής εξακολουθούν, ανήμποροι να αντιδράσουν, να βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί μέχρι σήμερα δεν προκηρύχθηκε το ανωτέρω Μέτρο και πότε επιτέλους προτίθεται να το προκηρύξει;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                               Αλέξανδρος Κοντός

                                                                                              Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button