Ανατ. Μακεδονία- Θράκη: Κάθετη πτώση στον τουρισμό των γιορτών των Χριστουγέννων 2011.

«Ανέπαφοι» από την οικονομική κρίση έμειναν οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί στη υπόλοιπη Χώρα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων του 2011.  Με  πολύ υψηλή επισκεψιμότητα και  πληρότητα έδωσαν ανάσα στις τοπικές οικονομίες και ελπίδα για το μέλλον.

Αντίθετα στην   Περιφέρειά μας,  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «μαύρα ήταν τα Χριστούγεννα για τα ξενοδοχεία» της περιοχής, με συνεπακόλουθες συνέπειες για το σύνολο της αγοράς.

«Ανέπαφοι» από την οικονομική κρίση έμειναν οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί στη υπόλοιπη Χώρα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων του 2011.  Με  πολύ υψηλή επισκεψιμότητα και  πληρότητα έδωσαν ανάσα στις τοπικές οικονομίες και ελπίδα για το μέλλον.

Αντίθετα στην   Περιφέρειά μας,  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «μαύρα ήταν τα Χριστούγεννα για τα ξενοδοχεία» της περιοχής, με συνεπακόλουθες συνέπειες για το σύνολο της αγοράς. Πληρότητες κατακρημνισμένες κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και πολύ χαμηλότερες σε σχέση με παλιότερα χρόνια.

Αυτό που έγινε είχε προβλεφτεί  τόσο από τους ξενοδόχους όσο και  από δικές μας σκληρές καταγγελίες, στην προσπάθειά μας να τους ξυπνήσουμε προς όφελος του τόπου μας. Θυμίζουμε πρόσφατες «προφητικές» υποδείξεις των ξενοδόχων Θάσου ότι «αυτό που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας είναι να «σηκώσουν τα μανίκια τους και να κάνουν στοχευμένες ενέργειες. Να ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το τουριστικό προϊόν της κάθε περιοχής. Απλά πράγματα είναι. Τους τα λέμε και δεν καταλαβαίνουν».

Δυστυχώς η ανεπάρκεια και η ανικανότητα  της περιφέρειας του κ. Γιαννακίδη και των έμμισθων «αρμοδίων» του, κυριαρχούν παντού. Δεν καταβαίνουν τίποτε!! Τώρα πλήγωσαν βαθειά τον ευαίσθητο τουριστικό τομέα, από τον οποίο οι τοπικές αγορές περίμεναν μια ανάσα ρευστότητας, ελπίδας και επιβίωσης.

 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρώην νομάρχης Ξάνθης  κ. Γιώργος Παυλίδης , με ιδιαίτερη ανησυχία ανέφερε: 

«Είναι μέρες γιορτών και το μόνο που πρέπει είναι να ανταλλάσουμε ευχές ελπίδας και αγάπης. Οι δυσκολίες όμως και η αγωνία των επαγγελματιών δεν  μας αφήνουν περιθώρια για σιωπή και αδράνεια.

Η περιφέρειά μας πέφτει δραματικά στον τουρισμό την στιγμή που οι άλλες ανεβαίνουν. Ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόν αντί για δουλειά και αποτελέσματα  που είναι η  υποχρέωσή τους, καταφεύγουν  σε διαπιστώσεις της πτώσης, σε δηλώσεις δήθεν συμπόνιας της αγοράς-, σαν να είναι ανεύθυνοι παρατηρητές. Τους ενδιαφέρει πώς να  κρύψουν τα προβλήματα κάτω το χαλί, αντί να επιλύσουν, όπως οφείλουν.  

Δυστυχώς ο χρόνος που πέρασε καταγράφεται ως ένας χαμένος χρόνος στην Περιφέρεια μας. Τις μέρες των γιορτών, ας ευχηθούμε -εκτός από καλή υγεία και δύναμη σε όλους- να μην επαναληφθεί  ο μαύρος χρόνος του  2011 και επιτέλους να δουλέψουν οι υπόχρεοι για τον τόπο μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button