Η EUROBANK EFG “ΕΠΕΝΔΥΕΙ” ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και τρεις αριστούχους από τους Νομούς Κυκλάδων και Λέσβου που φοιτούν σε διάφορα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.

Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικό

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και τρεις αριστούχους από τους Νομούς Κυκλάδων και Λέσβου που φοιτούν σε διάφορα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.

Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, Πατέρας Ιωακείμ Μούκανος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Πατέρας Αδαμάντιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, Άγγελος Λύσελης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης,  Νικόλαος Κουτσουρίδης και Σπύρος Κάλφας, αντίστοιχα, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο Πατέρας Ιωακείμ Μούκανος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Eurobank λέγοντας ότι δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αυτές τις δύσκολες μέρες και συνεχάρη τους αριστεύσαντες για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Πατέρας Αδαμάντιος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με τον ίδιο ζήλο, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την δίκη τους συμβολή στην επιτυχία των μαθητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Τράπεζας γιατί στηρίζει τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας επί εννέα συνεχή χρόνια, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους ευχήθηκε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον με ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, εξήρε την πρωτοβουλία της Eurobank, γιατί αναδεικνύει την προσπάθεια και επιβραβεύει τον κόπο άξιων παιδιών, τα οποία, όπως είπε, είναι η ελπίδα για το μέλλον και θα αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας.

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, επαίνεσε την διάκριση των μαθητών και συνεχάρη τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα της Τράπεζας δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη της άμιλλας μεταξύ των παιδιών και μεταφέρει το μήνυμα ότι η κοινωνία παραμένει ζωντανή.

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Δράμας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Δανάη Αζά, στο Νομό Έβρου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, για την Σταυρούλα Παπανικολοπούλου, στο Νομό Καβάλας, στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας για την Μαρκέλλα Δεμερτζή, στο Νομό Ξάνθης, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης για τη Δανάη Σταυρογιαννοπούλου καθώς και στο Νομό Ροδόπης, στο 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για την Βασιλική Tσακίρη.

Τέλος, στην ομιλία της, η Περιφερειακή Διευθύντρια Δικτύου της Eurobank κ. Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι “για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον.

Αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση.

Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν”.

Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και των Νομών Κυκλάδων και Λέσβου έλαβαν οι εξής:

1.         Αζά Δανάη από το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας

2.         Αλεξάνδρου Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Ιάσμου

3.         Αλμπάντη Βασιλική από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

4.         Αντωνούδη Μαρία από το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας

5.         Αχμέτ Χατιτζέ από το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής

6.         Βάθη Τζώρτζια από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

7.         Βαλκάνη Διονυσία από το Γενικό Λύκειο Τυχερού

8.         Βαξεβάνη Βαλεντίνα από το Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης

9.         Γεροντόπουλος Θεόφιλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

10.       Γρηγοριάδου Χαρίκλεια από το 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας

11.       Δεμερτζή Μαρκέλλα από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

12.       Δήμος Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Διδυμότειχου

13.       Δομπάζης Χρήστος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας

14.       Ελευθεράκη Άννα από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης

15.       Ευστρατίου Πετρινή από το 2o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης

16.       Ζαγκλαβάρα Φωτεινή από το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

17.       Ζακόπουλος Ιορδάνης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

18.       Ζήση Αικατερίνη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ

19.       Ζησίδης Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Δικαίων

20.       Ιακωβίδου Στυλιανή από το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων

21.       Καϊταντζίδης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου

22.       Καλπάκης Αθανάσιος από το Γενικό Λύκειο Νικήσιανης

23.       Καλπακλή Ευαγγελία από το Γενικό Λύκειο Σουφλίου

24.       Καραγεωργίου Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Λιμένα Θάσου

25.       Καρακοσμά Σοφία από το 4ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

26.       Καραμπεκήρ Αϊσέ από το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής

27.       Καριώτης Ιωάννης από το 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας

28.       Κοσκινάς Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Μήλου

29.       Κοτζαμάνη Χρυσαυγή από το Γενικό Λύκειο Φερών

30.       Κουνέλλης Παναγιώτης από το 1o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης

31.       Κυπραίος Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νικηφόρου

32.       Κωστάκης Σάββας από το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

33.       Λαζάκη Καλλιόπη από το Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής

34.       Λύσσελη Συμεώνη από το Γενικό Λύκειο Προσοτσάνης

35.       Μανανά Νεκταρία από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κομοτηνής

36.       Μαρίνος Αντώνιος από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Δράμας

37.       Μελά Αναστασία από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

38.       Μήλιογλου Ιωάννης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

39.       Μιτσίτσκα Mαριάνθη – Σταυρούλα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας

40.       Μουχάκης Αθανάσιος από το Γενικό Λύκειο Αβδήρων

41.       Μπενέκη Χαραλαμπία από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

42.       Μυλωνά Ειρήνη από το Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου

43.       Ναλμπάντη Ευαγγελία από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Δράμας

44.       Ντεβετζάκη Κωνσταντίνα από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας

45.       Ξανθόπουλος Γιώργος από το 2o Εσπερινό ΕΠΑΛ Ορεστιάδας Έβρου

46.       Παπάζογλου    Γεώργιος από το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

47.       Παπανικολάου Βαλεντίνη από το 4o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καβάλας

48.       Παπανικολοπούλου Σταυρούλα από το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

49.       Παρμαξίδης Άνθιμος από το Γενικό Λύκειο Κ. Νευροκοπίου

50.       Πολυμενίδης Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου

51.       Πουλουτίδου Αθανασία από το Γενικό Λύκειο Σαπών

52.       Ράντου Σίλβιου – Γκάμπριελ από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης

53.       Ροδοκάλη Κωνσταντινιά από το Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου

54.       Σιλιαχλή Αριστεία από το Γενικό Λύκειο Δοξάτου

55.       Σταυρογιαννοπούλου Δανάη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

56.       Στεργίου Αναστάσιος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

57.       Τζιαμπάζης Στέφανος από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

58.       Τσακίρη Βασιλική από το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

59.       Τσιφούτης – Καζόλης Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης

60.       Τσοχαταρίδου Ρωξάνη από το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button