Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Συγκινητική, αστεία, μα πάνω απο όλα βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω απο το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής.

Θρυλικό μιούζικαλ – ύμνος στη ζωή.

Ο  ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ ήταν το πρώτο μιούζικαλ στην ιστορία του Βroadway που ξεπέρασε τις 3.000 συνεχείς παραστάσεις.

Συγκινητική, αστεία, μα πάνω απο όλα βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω απο το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής.

Θρυλικό μιούζικαλ – ύμνος στη ζωή.

Ο  ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ ήταν το πρώτο μιούζικαλ στην ιστορία του Βroadway που ξεπέρασε τις 3.000 συνεχείς παραστάσεις.

Απέσπασε 9 βραβεία  << Τony >>  απο 10 υποψηφιότητες.Το 1971 ο (( βιολιστής )) έγινε ταινία και κέρδισε 8 υποψηφιότητες Οscar.H ταινία είναι βραβευμένη και με Οscar Σάουντρακ.Στην Ελλάδα παίχθηκε για πρώτη φορά το 1997 στο θέατρο  Αθήναιον με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Μάρθα Βούρτση, Εβελίνα Παπούλια, Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη κ.α. Το 2005 περιόδευσε ο θίασος ολη τη χώρα με εισπρακτικό ρεκόρ.

Αυτό το αριστούργημα παραφρασμένο ως:

Ο  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ το2016 ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή 12 – 13 παίχθηκε στο καρναβάλι της ΞΑΝΘΗΣ στην πλατεία Αντίκα στη στέγη της αναπλασμένης καφετέριας του Μανώλη Τσέπελη, πρώην ΄΄ Αρχόντισσα ΄΄.

Ο  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ είναι ο χορός παρέας καρναβαλιστών οι οποίοι στο γλέντι της νύχτας τα έδωσαν ολα αφήνοντας για το τέλος τον χορό πάνω στη στέγη.Επιστέγασμα όπως λένε οι φιλόλογοι, συμπληρώνοντας τους μπακλαβατζήδες.΄΄ Νάσουνα Θεέ μου πότης…να σωθεί η ανθρωπότης ΄΄ όπως ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου στο τραγούδι: Μια είναι η ουσία, των Χρήστου Νικολόπουλου – Λευτέρη Χαψιάδη.

Ο  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ έγινε την ίδια στιγμή viral video ( προσφιλές θέαμα ) μέσω διαδικτύου για την Ελλάδα και οχι μόνο.

Εκατομμύρια χρήστες διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι ό, τι πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε τη διαφορά.

Δεν χωράει η ΞΑΝΘΗ τους επισκέπτες όταν γλεντάνε. Μέχρι στις στέγες ανεβαίνουν για να ολοκληρώσουν τους χορούς και τα γλέντια τους λένε  σε ολα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Ο  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ εκφράζει ιδανικά το παραλήρημα όσων διασκέδασαν στην ΞΑΝΘΗ στην ολοκλήρωση των Θ. Λ. Ε.

Ακόμα. Βάζει υποφηφιότητα για όλες αναδρομικά τις διακρίσεις, τα Oscars, τους τίτλους, τις περγαμηνές της πρωτότυπης ταινίας, της οποίας αποτελεί παράφραση.Παρά την οικονομική δυσπραγία οι γιορτές είχαν μεγάλη επιτυχία.Χορωδίες, Σύλλογοι, Εικαστικοί, κάθε μορφής έκφραση στέφθηκαν απο επιτυχία.

Μόνη παρωδία η επιχειρηθείσα αμαύρωση του θεσμού απο τον καρναβαλιστή – βιαστή.Οι ενδυμασίες μονάχα των Λαογραφικών Συλλόγων σε συνδιασμό με εκείνες των Καρναβαλικών, είναι ενας αμύθητος πλούτος. Το ανθρώπινο δυναμικό, το καλύτερο όλων των εποχών κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να αποσπάσει θετικά σχόλια – κριτικές και απο τους πλέον δύσπιστους.

Δικαιολογημένα τα χαμόγελα όσων φρόντισαν για τις λογής – λογής εκδηλώσεις.Αν καταφέρουν οι διοργανωτές να καλύψουν την δυσαρμονία στην παρέλαση μεταξύ καρναβαλιστών – αρμάτων, τότε θα μιλάμε για άγγιγμα της τέλειας έκφρασης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έδειξε πως μπορεί να καινοτομεί.Ας το πράττει τακτικότερα.

Τα θερμά συγχαρητήρια στις προσπάθειες των Δημοτικών Διαμερισμάτων.Συνεχιστές παραδόσεων αιώνων.Άψογη η συμπεριφορά των στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Το μεγάλο ευχαριστώ, το μεγάλο μπράβο πηγαίνει σε όλους και όλες που φρόντισαν για την καθαριότητα της πόλης αυτές τις ημέρες.

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους πολλές φορές.Και σε άλλα με υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button