Γιατί κύριε Σινίκογλου;

Διαβάσαμε σε 3 εφημερίδες τις ολοσέλιδες ευχές του Μουφτή Σινίκογλου προς τους μουσουλμάνους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Μέσα από τον “Αγώνα”  δεν θέλησε να στείλει τις ευχές του.

Γιατί άραγε;

 

 “ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ”

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις στο δημοτικό αμφιθέατρο του θεατρικού εργαστηρίου “Ανατολικά του Νέστου”.

Η παράσταση “δουλεμένη” με αγάπη από τους συντελεστές της παράστασης αφήνουν στους μαθητές που την παρακολουθούν τη διασκέδαση αλλά παράλληλα τα μηνύματα που περνά ο

Διαβάσαμε σε 3 εφημερίδες τις ολοσέλιδες ευχές του Μουφτή Σινίκογλου προς τους μουσουλμάνους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Μέσα από τον “Αγώνα”  δεν θέλησε να στείλει τις ευχές του.

Γιατί άραγε;

 

 “ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ”

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις στο δημοτικό αμφιθέατρο του θεατρικού εργαστηρίου “Ανατολικά του Νέστου”.

Η παράσταση “δουλεμένη” με αγάπη από τους συντελεστές της παράστασης αφήνουν στους μαθητές που την παρακολουθούν τη διασκέδαση αλλά παράλληλα τα μηνύματα που περνά ο συγγραφέας αλλά και ο σκηνοθέτης της παράστασης Κ. Λειβαδίτης.

 

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

 

Πές πές κάτι γίνεται σε αυτόν τον τόπο.

Αφού έγραψαν οι εφημερίδες, το είπαν τα ραδιόφωνα, γκρίνιαξε ο εμπορικός κόσμος και ο Γ. Τσεγγελίδης ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, υλοποιήθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίστηκε ο χώρος με πλαστικούς κώνους

Ελπίζουμε μόνο η παρουσία της δημοτικής Αστυνομίας που ήταν σήμερα εκεί να συνεχιστεί γιατί δυστυχώς οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν.

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ

 

Έτριβε τα μάτια του συμπολίτης μας από το χωριό Διομήδεια όταν είδε το χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ του δικού του σπιτιού και του αδελφού του που είναι μόλις πενήντα μέτρα απόσταση.

Όπως μας είπε ο συμπαθέστατος συμπολίτης μας το δικό του το σπίτι φαίνεται ότι έχει χρέωση τιμής Ζώνης κέντρου Ξάνθης και του αδελφού του που βρίσκεται μόλις πενήντα μέτρα από το δικό του σπίτι, το χαράτσι υπολογίζεται με τιμή ζώνης χωριού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ επικοινώνησε με το δήμαρχο Αβδήρων Β. Τσολακίδη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα δώσει εντολή στις υπηρεσίες του δήμου, μήπως δόθηκαν  λάθος στοιχεία στη ΔΕΗ και από την άλλη ο διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κ. Σαρρής, ο οποίος κάλεσε τον εν λόγω πολίτη να πάει στο γραφείο του προκειμένου να βρεθεί το λάθος, γιατί σίγουρα πρόκειται περί λάθους.

 

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

 

Το πρωί την ώρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του Α. Παυλικιάνου στον super fm, επικοινώνησε συμπολίτης μας από την περιοχή της Εκτενεπόλ και ανέφερε ότι εκείνη την ώρα είδε αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες σταματημένο μπροστά σε παντοπωλείο της περιοχής και τους επιβάτες του να προσπαθούν να πουλήσουν κασέρια. Ο δημοσιογράφος κάλεσε ζωντανά στον αέρα τις ελεγκτικές υπηρεσίες να ζητήσουν πληροφορίες από τον σταθμό προκειμένου να παρέμβουν.

Δυστυχώς όμως κανένας δεν επικοινώνησε με το σταθμό, ούτε και με τον δημοσιογράφο.

Τελικό συμπέρασμα ουδείς ενδιαφέρεται.

Δυστυχώς οι συνεδριάσεις τον πολιτικών δίνουν και παίρνουν, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη αλλά οι επαγγελματίες παραμένουν απροστάτευτοι και σκέφτονται λύσεις, όπως το κλείσιμο του δρόμου που ενώνει την Ελλάδα με την Βουλγαρία.

 

ΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

 

Ουρά σχηματίζουν οι πολίτες και οι άνεργοι στα γκισέ του ΟΑΕΔ Ξάνθης και ο χρόνος αναμονής προκειμένου να εξυπηρετηθούν είναι από 20 έως και 30 λεπτά. Ο λόγος είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο αρκετοί είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν αναπληρώθηκαν.

 Να συμφωνήσω με την λογική της Κυβέρνησης ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όμως σε υπηρεσίες που έχουν επαφή με τους πολίτες και προσφέρουν κοινωνικό έργο, όπως ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε με εσωτερικές μετακινήσεις από άλλες υπηρεσίες όπου το έργο τους είναι ελαφρύτερο να επανδρώνονται οι εν λόγω υπηρεσίες.

Δηλαδή δεν φθάνει που ο άνεργος έχει το “ντέρτι” του, θα πρέπει να στήνεται με τις ώρες στην ουρά προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Έλεος πια με αυτό το χοντρόπετσο κράτος, λίγη ανθρωπιά δεν απέμεινε;

 

 Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ

 

Υποψήφιος Σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Αθανασιάδη στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ερωτηθείς σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες για την Αλλαγή” και υποψήφιος σύμβουλος για το Επιμελητήριο Ξάνθης, Δημήτρης Βορίδης ανέφερε ότι θα εργαστεί σύσσωμη η παράταξη τους για να στηρίξει τα συμφέροντα των επαγγελματιών του νομού και σε αυτό έχει τη δέσμευση του επικεφαλής της παράταξης Γ. Αθανασιάδη.

 

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

 

Τι είπε πάλι ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μ. Φανουράκης;

Είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει με Δελτίο Τύπου τα μέσα ενημέρωσης, όταν συνεδριάζει το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού. Να συμφωνήσουμε, όμως είναι δυνατόν να μην εμφανίζεται ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου;

Πριν ο κ. Φανουράκης δει αν προβλέπεται ή όχι από τον κανονισμό η ενημέρωση των συνδημοτών μας, καλό θα είναι να μας απαντήσει σε μερικά ερωτήματα.

Πώς γίνεται και κάθε φορά να υπάρχουν μόνο κάποια συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης όταν συνεδριάζει το ΔΣ;

Πώς γίνεται ν’ αποφασίζει το ΔΣ για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα των συνδημοτών μας και αυτοί να μην το γνωρίζουν;

Ας μας απαντήσει ο κ. Φανουράκης σε αυτά τα δύο καίρια ερωτήματα και μετά ας ψάξει να δει αν είναι νόμιμο να ειδοποιούνται ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης.

Γιατί αγαπητέ κ. Μανώλη Φανουράκη, απ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, τα μέσα ενημέρωσης όπως ο ΑΓΩΝΑΣ, ο super fm  και η ηλεκτρονική εφημερίδα xanthi-times.gr, δεν σας στέρησαν την φιλοξενία και λόγοι δεοντολογίας λένε ότι δεν θα πρέπει να αποκλείονται από το δικαίωμα και την υποχρέωση ενημέρωσης των συνδημοτών μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button