“Πρέπει να πετύχει το πείραμα του Καλλικράτη”

Μετά από ένα σχεδόν 8μηνο πολιτικού παρασκηνίου ως προς τη γεωγραφική οριοθέτηση του νέου δήμου Αβδήρων, πολλά πισώπλατα συντροφικά μαχαιρώματα από στελέχη και των δύο παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και την τελική απόφαση του νυν Υπουργού και τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη ο οποίος έδωσε και την τελική λύση με φόντο τις πολιτικές σκοπιμότητες, ο νέος δήμος Αβδήρων μετά από μία ήρεμη για την παράταξη του Βασίλη Τσολακίδη προεκλογική περίοδο από 1/1/2011 αρχίζει τη νέα του πορεία.

Μετά από ένα σχεδόν 8μηνο πολιτικού παρασκηνίου ως προς τη γεωγραφική οριοθέτηση του νέου δήμου Αβδήρων, πολλά πισώπλατα συντροφικά μαχαιρώματα από στελέχη και των δύο παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και την τελική απόφαση του νυν Υπουργού και τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη ο οποίος έδωσε και την τελική λύση με φόντο τις πολιτικές σκοπιμότητες, ο νέος δήμος Αβδήρων μετά από μία ήρεμη για την παράταξη του Βασίλη Τσολακίδη προεκλογική περίοδο από 1/1/2011 αρχίζει τη νέα του πορεία.


Το βράδυ της Πέμπτης και στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στην έδρα του δήμου στην Γενησέα οι εκλεγέντες στις εκλογές Νοεμβρίου δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν τον νόμιμο όρκο.


 ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων όπως προβλέπεται για να διακονήσουν τον λαό του Θεού και να προσπαθήσουν να ευπρεπίσουν τους οικισμούς για να είναι ανθρώπινοι και να σταθούν κοντά στα προβλήματα των κατοίκων.  “η εξουσία δεν πρέπει να έχει την έννοια της αλαζονείας αλλά της διακονίας και της υπηρεσίας του λαού του θεού”


Απευθυνόμενος στους νέους δημοτικούς συμβούλους είπε ότι αναλαμβάνουν τη διοίκηση του δήμου σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, αφ ενός μεν γιατί υπάρχει η νέα Αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης και οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες είναι αυξημένες, αφ ετέρου υπάρχει η οικονομική κρίση που δυσκολεύει το έργο τους. “Αλλά πιστεύω ότι θα αγωνιστείτε και είμαι βέβαιος, για αυτόν τον τόπο για να γίνει καλύτερος”


Αναφερόμενος στην παρουσία των πολιτικών αρχών αλλά και του πλήθους κόσμου που παραβρίσκετο στο πολιτιστικό κέντρο της Γεννησέας είπε ότι αυτό είναι δείγμα ότι ο λαός πιστεύει στην εξουσία.


Σε άλλο σημείο της ομιλίας ανέφερε ότι η εικόνα της ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή πρέπει να βγει και πάρα έξω.


Τόνισε ότι διαφωνίες και διαφορετικές γνώμες θα υπάρχουν στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του, στο τέλος όμως όποιες και αν είναι οι απόψεις όλων, η γνώμη των πολλών είναι βασική αρχή της δημοκρατίας και αυτή η άποψη θα επικρατεί.


Ευχαρίστησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο. Δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα φέρει η νέα χρονιά θα ξεπεραστούν.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ


Ο νέος οικοδεσπότης του ενοποιημένου δήμου Βασίλης Τσολακίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συνδημότες του και τους ευχαρίστησε από καρδιάς. Δεσμεύθηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό όλων. “Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου γιατί δεν μας έβαλε κανένας με το ζόρι. Διεκδικήσαμε την ψήφο του λαού μας και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι και το τελευταίο λεπτό που μας απομένει από το χρόνο μας να το διαθέσουμε για το καλό αυτού του τόπου”.


Αναφερόμενος στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας είπε, ότι έρχεται και το σχέδιο του Καλλικράτη να οργανώσει τους μικρότερους δήμους σε μεγαλύτερες Μονάδες. “Εγώ κυρίες και κύριοι, είμαι αισιόδοξος, ίσως πρέπει τα μειονεκτήματα αυτής της περιόδου, ή αν θέλετε αυτά τα κακώς κείμενα που οδήγησαν τη χώρα μας εδώ που έφτασε, να τα αφήσουμε πίσω μας και θα τα αφήσουμε πίσω μας. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος γιατί έχει εκλεγεί ένα πολυπληθές καλό δημοτικό Συμβούλιο και τουλάχιστον προσωπικά εγώ δεσμεύομαι να κρατήσουμε στις συνεδριάσεις ήπιους τόνους. Σίγουρα θα υπάρξουν και αντιπαραθέσεις,  θα υπάρξουν και έντονες στιγμές, όμως όλα πρέπει να είναι στα πλαίσια ενός κώδικα καλής συμπεριφοράς και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε”.


ο συνενωμένος δήμος Αβδήρων είναι ένα ίσως από τα δυσκολότερα πειράματα και κάλεσε τους συνδημότες των Αβδήρων, της Βιστωνίδας και του Σελέρου να σταθούν ενωμένοι. Τόνισε ότι αυτό δεν τρομάζει τη δημοτική αρχή και σε αυτή τη προσπάθεια θέλει όλους τους συνδημότες του μαζί και ας του ασκήσουν καλοπροαίρετη κριτική. Επίσης σε αυτή την προσπάθεια οργάνωσης του δήμου ζητά και τη στήριξη των υπαλλήλων του δήμου.


Δίνοντας ένα στίγμα της πολιτικής της νέας αρχής είπε ότι πρωτεύει ο παράγοντας άνθρωπος και οι πολιτικές του θα έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο με προτεραιότητα στους αδύναμους συμπολίτες του.


Κάλεσε στο πλευρό του τους απερχόμενους δημάρχους Βιστωνίδας και Αβδήρων και θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Σελέρου κ. Μπιρόλ γιατί ήταν άμεση η συμμετοχή του και η τελική επανεκλογή του στο ψηφοδέλτιο του Β. Τσολακίδη. “Αυτά είπε ο κ. Τσολακίδης, είναι εχέγγυα και προοπτικές και προϋποθέσεις να πάει μπροστά ο δήμος.”



ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων που κατέβηκε στις εκλογές με το την στήριξη της ΝΔ Γ. Τσιτιρίδης πήρε το λόγο και συνεχάρη τον δήμαρχο Β. Τσολακίδη και τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Δεσμεύθηκε ότι η παράταξή του θα είναι αρωγός στην διοίκηση του δήμου όταν πρόκειται για το καλό του τόπου. “Θα βοηθήσουμε να αναδειχτεί η πολιτική μας κληρονομιά και θα ασκήσουμε ουσιαστικό έλεγχο στην νέα δημοτική αρχή”. Θα επικροτήσουν, είπε, κάθε θετικό και θα το ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο να γίνονται όλα σύννομα και με διαφάνεια.


Να προβληθεί το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μέσα από τις κοινωνικές του δομές που πρέπει να έχουν στόχο τον άνθρωπο, ανέφερε. Επίσης, τόνισε, πρέπει να δοθεί βάρος στην Τρίτη ηλικία αλλά κυρίως στους νέους ανθρώπους οι οποίοι οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο.


Ακολούθησε η υπογραφή των πρωτοκόλλων ορκωμοσίας και μικρή δεξίωση στους πολιτικούς άρχοντες του τόπου.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Β. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ


“Κατ αρχήν είμαστε συγκινημένοι και κάθε φορά νοιώθω ότι είναι η πρώτη φορά. Δώσαμε το νόμιμο όρκο που δίνουμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε όλοι μαζί και να διαθέσουμε όλο το χρόνο μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Εγώ πιστεύω ότι θα πετύχει το πείραμα του Καλλικράτη στην περιοχή μας αλλά και στη χώρα μας πιστεύω ότι θα πετύχει και η Ελλάδα. Πιστεύω ότι μέσα από τον Καλλικράτη να πάρει ώθηση η Περιφέρεια, η Ανάπτυξη που όλοι την προσμένουμε για να αλλάξουμε το αρνητικό κλίμα”.


Αναφερόμενος στα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι εκπροσωπούνται όλες οι ηλικίες. “Εμείς οι παλιότεροι θα βάλουμε την εμπειρία μας και αυτοί τη δύναμη, την ζωντάνια τους και την ορμή τους. Είμαστε υποχρεωμένοι όλα αυτά να τα παντρέψουμε και θα τα παντρέψουμε και θα κάνουμε τον δήμο μας έναν από τους καλύτερους της περιοχής”.


Ο νέος δήμαρχος συναισθανόμενος την  ευθύνη και το βάρος του εγχειρήματος ανέφερε ότι ο Καλλικράτης δεν έχει καμία σχέση με τον Καποδίστριας. Ένα από τα θετικά του Καλλικράτη είναι ότι υπάρχει προσωπικό και με σωστή κατανομή μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο.


Είναι προτεραιότητα να γίνει ένας σωστός κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας, με σκοπό να πλατιάσουν τις υπηρεσίες του δήμου σε όλους τους οικισμούς. Τα υπάρχοντα κτίρια πρέπει να τα εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επίσης στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο ευρώ σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Δήμου.


Οι αντιδήμαρχοι θα είναι τέσσερις, οι δύο θα προέρχονται από τους πρώην δήμους Αβδήρων και Σελέρου και οι δύο από τον πρώην δήμο Βιστωνίδας


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


 ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button