ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ

Για όλα τ’ ανθρώπινα υπάρχει ο επόμενος σταθμός

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης ξεκίνησε αρχές Ιουνίου του 2010. Ποια τα ως τώρα βήματά μας ;

Στις 17 Ιουνίου 2011 παραδόθηκε στην πόλη το Μονοπάτι της Ζωής.

Για όλα τ’ ανθρώπινα υπάρχει ο επόμενος σταθμός

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης ξεκίνησε αρχές Ιουνίου του 2010. Ποια τα ως τώρα βήματά μας ;

Στις 17 Ιουνίου 2011 παραδόθηκε στην πόλη το Μονοπάτι της Ζωής. Στο διάστημα 22-24 Ιουλίου οργανώθηκαν εκεί οι «Γιορτές του Κόσυνθου», ενώ σ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Θεατράκι του Μονοπατιού της Ζωής πολλά νεανικά συγκροτήματα με δική τους πρωτοβουλία και οργάνωση έπαιξαν τις μουσικές τους.

Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης με τη συνδιοργάνωση του Δικτύου στο Θεατράκι κάθε μέρα είχε κάποια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Στο ίδιο διάστημα, στην οδό Ορφέως και στη διαδρομή προς το Μονοπάτι της Ζωής τοποθετήθηκαν έργα εικαστικά με τους Ζεϊμπέκηδες, το Μάνο Χατζιδάκι και τον πολιτισμό της Θράκης.

Στις 3 Οκτωβρίου με την ευκαιρία των Ελευθερίων της 4ης Οκτωβρίου 1919 στην κεντρική πλατεία εγκαινιάστηκε η πρώτη Φωλιά Βιβλίου, ανοικτή υπαίθρια βιβλιοθήκη. Η αποδοχή από τους συμπολίτες και της συμπολίτισσες, τους φορείς και τα μέσα ενημέρωσης ήταν θερμή. Ως τώρα η Φωλιά λειτούργησε πειραματικά. Από τις 28 Οκτωβρίου, αφού λύθηκαν όλα τα μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν όλο αυτό το διάστημα, η πρώτη Φωλιά Βιβλίου θα είναι ανοικτή – τώρα το χειμώνα – από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Όσοι / όσες θέλουν να χαρίσουν βιβλία για τις φωλιές, μπορούν να τα πηγαίνουν στη Δημοτική Αστυνομία (καθημερινές 8πμ – 10μμ και Σάββατα 8πμ – 4μμ).

Ήδη ετοιμάζονται δύο Φωλιές Βιβλίου που θα εγκαστασταθούν σε εμπορικά κέντρα, πλαισιωμένα μάλιστα και από έργα γλυπτικής.

Το άγχος μας είναι όχι μόνο να δημιουργούμε, αλλά και να λειτουργούμε με τον καλύτερο τρόπο τα ‘Ανθρώπων έργα’. Όσο περισσότεροι / περισσότερες συμμετέχουν ενεργά, τόσο πιο κοντά είμαστε στο στόχο μας, για άμεση, συμμετοχική, δημιουργική δημοκρατία.

Προγραμματίζουμε για τις 14 Δεκεμβρίου 2011 να οργανώσουμε Ημερίδα με θέμα «Πόλη – Πολιτική – Πολιτισμός», όπου θα κληθούμε όλοι / όλες να διατυπώσουμε τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή στην πόλη μας και στην περιοχή μας ευρύτερα. Γιατί

Στο Μονοπάτι της Ζωής πασχίζουμε να μετατρέψουμε το Όνειρο σε Πραγματικότητα

 

Θανάσης Μουσόπουλος

Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button