Ευχαριστήριο 2ου Επταημέρου Αιμοδοσίας

Ένα ακόμη επταήμερο αιμοδοσίας και πάλι διεξήχθη στην περιοχή μας από το Σάββατο 15 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία” και αρκετοί αλλά όχι πολλοί αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα “αγάπης” και ζωής.

Σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή και περίοδο που οι πάντες είναι μουδιασμένοι και πελαγωμένοι, “οι ωραίοι τρελοί” κατά την διατύπωση του στρατηγού Φωτιάδη, συνεχίζουν να παροτρύνουν και να καλούν τους Ξανθιώτες να προσφέρουν το αίμα τους για τους πάσχοντες συμπολίτες μας και τα παιδάκια που έχουν ανάγκη μετ

Ένα ακόμη επταήμερο αιμοδοσίας και πάλι διεξήχθη στην περιοχή μας από το Σάββατο 15 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία” και αρκετοί αλλά όχι πολλοί αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα “αγάπης” και ζωής.

Σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή και περίοδο που οι πάντες είναι μουδιασμένοι και πελαγωμένοι, “οι ωραίοι τρελοί” κατά την διατύπωση του στρατηγού Φωτιάδη, συνεχίζουν να παροτρύνουν και να καλούν τους Ξανθιώτες να προσφέρουν το αίμα τους για τους πάσχοντες συμπολίτες μας και τα παιδάκια που έχουν ανάγκη μεταγγίσεων.

Συνεχίζουμε οι περισσότεροι εθελοντές από εμάς να είμαστε παντός καιρού και καταστάσεων γιατί το έχουμε πει πολλές φορές ότι πάντα ήμασταν μαθημένοι και αντρωμένοι στα δύσκολα. Δικαιολογίες όπως, δεν προλαβαίνουμε, δε μας βολεύει, δεν είμαστε καλά ψυχολογικά και άλλες, δε χωράνε στις δικές μας απολογίες και συμπεριφορές. Άραγε από την απέναντι πλευρά των υγιών συμπολιτών μας, τι δικαιολογία να βρει κάποιος πάσχοντας που περίμενε πως και πως τις αιμοδοσίες αυτές για να μεταγγιστεί προκειμένου να καλυτερεύσει, να παρατείνει ή να διατηρηθεί στη ζωή του;

Υπήρχαν αιμοδοσίες και σαββατοκύριακα, και απογεύματα και σε κοντινά μας μέρη εκτός νοσοκομείου, σε κεντρικά αλλά και σε απόκεντρα μέρη. Εντούτοις η συμμετοχή δεν ήταν αναμενόμενη παρά τις διαβεβαιώσεις και συμμετοχές οργανωμένων συλλόγων και φορέων. Μόνο για μια ακόμη πολλοστή φορά η δυναμική ομάδα των μουσουλμάνων γυναικών του Κενταύρου αποδεικνύει ότι είναι “παντός καιρού”.

Με ζέστη, με κρύο, σε γιορτές, σε αργίες, σε καθημερινές μέρες, είτε πρωινές είτε απογευματινές ώρες, είτε στο Νοσοκομείο μας, είτε στο χωριό τους, είτε μετακινούμενες σε διπλανά χωριά ακόμη και στην Ξάνθη, πάντα έρχονται να “προσφέρουν” το αίμα τους.

Μιλάμε επίσης για γυναίκες σε ηλικία που έχουν “και τις δικές τους αιμορραγίες” αφού είναι καθόλα ενεργές και που αιμοδοτούν δύο και τρεις και τέσσερις φορές ετησίως! Και το πιο σημαντικό ότι πάντα είναι με το χαμόγελο στα χείλη κάθε φορά που θα δώσουν αίμα και που αναδεικνύει “ένα φωτοστέφανο” προσφοράς και γλυκύτητας.

Σε ένα επταήμερο που έχει καθιερωθεί εδώ και πέντε έτη τονίζουμε και πάλι ότι τα αίματα που “μαζεύονται” είναι αίματα αγάπης και αίματα που δε μπορούν να συλλέξουν τα τοπικά νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας λόγω χρόνιας έλλειψης προσωπικού στα τμήματα αιμοδοσίας.

Για ακόμη μια φορά ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των διοικήσεων των Νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, και κάνουμε έκκληση για την επάνδρωσή τους με νέο προσωπικό και την εξοικονόμηση πόρων για κοινωνική μέριμνα και για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων όπως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και τους συνεργάτες τους για την άμεση ηθική και υλική συμπαράσταση στα αιτήματά μας.

Σε τόσο δύσκολες εποχές το να υπάρχει άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση σε αιτήματα και μάλιστα εντός τριών ημερών  αν μη τι άλλο μας δίνει δύναμη ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι “να βάλουν πλάτη” και να σταθούν αρωγοί μας, κάτι που κάνει εδώ και πολλά έτη σταθερά ο Δήμος Ξάνθης.

Τις ευχαριστίες μας όμως και στον δήμαρχο Τοπείρου κ. Στυλιανό Χατζηευαγγέλου και τους συνεργάτες του που εδώ και έτη φροντίζουν για την μεταφορά των αιμοδοτών στις μεγάλες οργανωμένες αιμοδοσίες “ελαφρύνοντας” και αναλαμβάνοντας το κόστος αυτό από τη μεριά  του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε το χορηγό μας, τη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, η οποία διέθεσε για ακόμη μια φορά 700 σοκολατούχα ροφήματα (ΡΟΔΟΠΑΚΙΑ) για να ευχαριστήσει με τον τρόπο της τους εθελοντές αιμοδότες και όσους προσήλθαν  στις αιμοδοσίες.

Η ανταπόκριση της διοίκησης και των συνεργατών της εταιρίας είναι πάντα άμεση και ουσιαστική και διευκολύνει και “γλυκαίνει” το έργο και τις δράσεις μας. Επίσης την επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ που όλο το έτος έχει αναλάβει το κόστος να διαμορφώνει τα πανώ των αιμοδοσιών. Το έχουμε πει ξανά και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι οι επιχειρήσεις  της περιοχής στηρίζουν τις δράσεις μας αλλά και την τοπική κοινωνία.

Πρέπει και εμείς ως πολίτες και καταναλωτές να πράττουμε τα ανάλογα γιατί έτσι δημιουργούνται προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και διατηρούνται και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Έως πότε θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε έστω με τα πενιχρά οικονομικά μας, επιχειρήσεις που το μόνο που έχουν επιδίωξη είναι να μαζεύουν τα χρήματα των Ξανθιωτών, να επενδύουν τα κέρδη τους σε άλλες περιοχές, να είναι απούσες από τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και να έχουν τους υπαλλήλους τους σε καθεστώς συνεχούς ομηρίας…;

Τις ευχαριστίες μας από τα βάθη της αιμοδοτικής μας καρδιάς στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για την αδειοδότηση των αιμοδοσιών στην Επαγγελματική Σχολή Ξάνθης (ΕΠΑΣ) και στο χώρο που συστεγάζονται τα εσπερινά σχολεία της Ξάνθης.

Τα συγχαρητήριά μας στους καθηγητές και μαθητές της ΕΠΑΣ Ξάνθης για την συνεχή επί έξι έτη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη σχολή τους και για το κατόρθωμά τους να αποτελεί την κεντρική αιμοδοσία των πρωινών Λυκείων της πόλης μας. Αν δεν υπήρχαν και οι καταλήψεις σε ορισμένα σχολεία θα ήταν μεγαλύτερη και η προσέλευση των μαθητών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εβδομαδιαίων αυτών εξορμήσεων.

Τα συγχαρητήριά μας και στους διευθυντές των εσπερινών σχολείων (Εσπερινό ΕΠΑΛ, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό ΓΕΛ) που στηρίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011 να συνδιοργανώνονται αιμοδοσίες στα σχολεία τους κάθε εξάμηνο. Τις ευχαριστίες μας επίσης στις διευθύνσεις και τους μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης που αποτελούν την πιο δυναμική ομάδα νέων εθελοντών αιμοδοτών του Νομού Ξάνθης.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 463 άτομα σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί των 670 από τους οποίους οι 316 ήταν άντρες και οι 147 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 212 (ποσοστό 45,79% επί συνόλου). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της “αγάπης” 144 νέα μέλη (ποσοστό 31,11% επί συνόλου) κυρίως νεαρής ηλικίας.

Περιμένουμε και πάλι την πραγματοποίηση του επόμενου επταημέρου αιμοδοσίας τον Μάρτιο του 2012, ευχόμενοι υγεία στους εθελοντές αιμοδότες μας και στις οικογένειές τους. Ευχόμενοι την επόμενη φορά να συμμετάσχουν και άλλοι φορείς και μεμονωμένοι συμπολίτες μας στην κοινή προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος για συνανθρώπους μας και παιδάκια που το έχουνε ανάγκη.

Ευχόμενοι να επικρατήσει η λογική και η οικονομία στη συλλογή αίματος και να μην επικρατήσουν τα από χρόνια οικονομικά αλλά και άλλα καταγγελόμενα συμφέροντα που οδηγούν τη χώρα στην τακτική των εισαγωγών αίματος και παραγώγων του από την Ελβετία και άλλες χώρες.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας που και πάλι βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν όσο μπορούσαν και στη δράση αυτή.

 

Το να ζητάς είναι πράξη ανθρώπινη. Το να προσφέρεις είναι πράξη Θεϊκή.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                        

Ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button