Ξαναδιαβάζοντας το Πολυτεχνείο σήμερα 38 χρόνια μετά.

 Για να μην καταστεί ανενεργό παραμύθι η μνήμη, και μύθος  το σημαντικότερο πολιτικό  γεγονός της μεταπολεμικής Ελλάδας, ενισχύουμε το νόημά του με την πάλη  μας σήμερα. Θα κρατήσουμε το νήμα της συνέχειας και θα αναπτύξουμε αγώνες νικηφόρους στο ζόφο της σημερινής πραγματικότητας. Θα ζήσουμε την πνευματική ιδεολογική περιπέτεια της πολιτικής κηρύσσοντας νέους αγώνες, σήμερα που το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών αντικαθίσταται από τη χούντα των τραπεζιτών .

 Για να μην καταστεί ανενεργό παραμύθι η μνήμη, και μύθος  το σημαντικότερο πολιτικό  γεγονός της μεταπολεμικής Ελλάδας, ενισχύουμε το νόημά του με την πάλη  μας σήμερα. Θα κρατήσουμε το νήμα της συνέχειας και θα αναπτύξουμε αγώνες νικηφόρους στο ζόφο της σημερινής πραγματικότητας. Θα ζήσουμε την πνευματική ιδεολογική περιπέτεια της πολιτικής κηρύσσοντας νέους αγώνες, σήμερα που το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών αντικαθίσταται από τη χούντα των τραπεζιτών . Όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να πείσει για τις προθέσεις του και έχει εξαντλήσει την επιθετικότητά του στο λαό,  η μόνη λύση είναι μια άτυπη δικτατορία των τραπεζών και του χρήματος. Οι καιροί της δυσκολίας έφτασαν και το συλλογικό και άφθαρτο νόημα του  Πολυτεχνείου μας οδηγεί στο δικό μας Νοέμβρη τα δικά μας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.

        Σας καλούμε να τιμήσουμε τις αλήθειες του Πολυτεχνείου που άντεξαν, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία στις 12 η ώρα. Τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μαζί μας.

        Σας καλούμε ακόμη στη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση την Πέμπτη 17 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.

 

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

 ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button