Εκδήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης – ΕΣΥ

Την Παρασκευή 21/10/2011, διοργανώθηκε εκδήλωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης και το Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ξάνθης για τις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης – ΕΣΥ. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.

Την Παρασκευή 21/10/2011, διοργανώθηκε εκδήλωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης και το Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ξάνθης για τις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης – ΕΣΥ. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μπασκόζος και παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.

Ο ομιλητής:

– Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διασφάλισης δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους πολίτες.

– Υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης όλου του ιατρικού κόσμου απέναντι στις καταστροφικές για τους πολίτες και τους ιατρούς πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.

– Ζήτησε δέσμευση απέναντι στις αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με έμφαση στην απόρριψη της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ, στην απαίτηση για σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους όσους το επιθυμούν με τον ΕΟΠΥΥ με όρους που θα σέβονται ασφαλισμένους και ιατρούς αλλά και στην προάσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τους πολίτες και της ελεύθερης συνταγογράφησης για το σύνολο των ιατρών.

– Απαίτησε τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μόνιμων και με σύμβαση αορίστου χρόνου ιατρών που προέρχονται από το ΙΚΑ καθώς η κατάργηση των παραπάνω θέσεων σημαίνει διάλυση του ΙΚΑ.

– Αντιτάχθηκε στις λογικές της υποβάθμισης της λειτουργίας των Νοσοκομείων μέσω της συγχώνευσης των κλινικών και της εφημερίας των τομέων και της σταδιακής ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

– Τόνισε την ανάγκη της απρόσκοπτης άσκησης της ιατρικής από όλους τους ιατρούς μετά το πτυχίο, χωρίς να οδηγούνται, μέσα από τους φραγμούς στην ειδικότητα, οι νέοι συνάδελφοι και οι ήδη φοιτούντες στην Ιατρική σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button