Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στην Ξάνθη σήμερα την 20η  Οκτωβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη, συνήλθε  το Τοπικό Συμβούλιο (ΤΣ) της ΕΑΑΣ στο Παράρτημα Ξάνθης ,προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειές του και τη μορφή της διαμαρτυρίας, προς τον κ. ΥΕΘΑ, Πάνο  Μπεγλίτη,ο οποίος από της αναλήψεως των Καθηκόντων του και ιδιαίτερα το τελευταίο 4-μηνο :

   Α.

Στην Ξάνθη σήμερα την 20η  Οκτωβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη, συνήλθε  το Τοπικό Συμβούλιο (ΤΣ) της ΕΑΑΣ στο Παράρτημα Ξάνθης ,προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειές του και τη μορφή της διαμαρτυρίας, προς τον κ. ΥΕΘΑ, Πάνο  Μπεγλίτη,ο οποίος από της αναλήψεως των Καθηκόντων του και ιδιαίτερα το τελευταίο 4-μηνο :

   Α.  Καταφέρεται ανεξήγητα, εναντίον των αποστράτων αξιωματικών όλων των Κλάδων και των θεσμοθετημένων  Ενώσεων τους   (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), τις οποίες  ήδη έχει μεθοδεύσει να αποδυναμώσει (Σ.Σ.-διαλύσει), μετατρέποντας αυτές σε ΝΠΙΔ, από ΝΠΔΔ που είναι σήμερα,  σύμφωνα με  συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και εντολές στα ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ και να τις αποστερήσει από την αποστολή τους, την ακομμάτιστη φωνή και  λειτουργία τους από 70 και πλέον χρόνια (ίδρυση 1938), καθώς και την  υφαρπαγή των περιουσιακών τους  στοιχείων, που έχουν πληρωθεί από τις εισφορές των Αξιωματικών.(που τους παρακρατούνταν).

     Β. Αποφάσισε, παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία, επεμβαίνοντας αυθαιρέτως στην Εσωτερική Λειτουργία των ΓΕ (ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣΓΕΝ-ΓΕΑ) και  το υφιστάμενο νομικό καθεστώς ( ΣΠΚ και Στρατιωτικούς Κανονισμούς), που διέπει και καθορίζει με ακρίβεια  την Ιεραρχία, τις σχέσεις  Προϊσταμένου και Υφισταμένου, κλπ) επέβαλε και  ήδη έθεσε σε εφαρμογή το  ‘’ Δίκτυοemail, για την επικοινωνία  του Στρατιωτικού Προσωπικού ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο Γραφείο του ΥΠΕΘΑ’’,για την ενημέρωσή  του, για τα προβλήματα του Στρ. Προσωπικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1.Η ενέργεια  αυτή ΚΑΤΑΛΥΕΙ- ΔΙΑΛΥΕΙ- ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΕΙ τις Ενεργές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού πλέον η Στρατιωτική Ιεραρχία και η Πειθαρχία τίθενται υπό αμφισβήτηση.   

2. Τα ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ, έχουν από 10 και πλέον  ετών, συστήσει ειδικούς φορείς ,για την εξέταση των όποιων παραπόνων και προβλημάτων  του προσωπικού τους.

 Οι ενέργειές μας, ως απόστρατοι Αξιωματικοί μέλη της ΕΑΑΣ, θα αρχίσουν από σήμερα,με το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ, και θα εκτελεστούν στο σύνολό τους, μέχρι και  κατά την πρώτη μελλοντική άφιξή του κ. ΥΕΘΑ για επίσκεψη στην Ξάνθη. (Στρατηγείο και Μονάδες  στη ΖΕ/ Δ’ΣΣ).

   Αποφασίστηκαν, ομόφωνα από το ΤΣ, τα παρακάτω:

 1. Να δημοσιεύσει το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ , στα ΜΜΕ.

 2. Να  υποβληθεί  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ προς τον κ. ΥΕΘΑ, με τα  σοβαρά προβλήματα των αποστράτων και της Ενώσεως τους (ΕΑΑΣ), πριν την πραγματοποίηση της πρώτης επίσκεψής του στην Ξάνθη, καθώς και  για την αποδοχή εκ μέρους του συνάντησης  με το ΤΣ /ΕΑΑΣ, κατά την προσεχή άφιξή του στο Στρατηγείο του  Δ’ΣΣ.

3Να συνταχθεί  (από τώρα) ,  κατάλληλο κείμενο  για να υπάρχει η ετοιμότητα, σε περίπτωση  μη αποδοχής της πρόσκλησής μας σε επιτόπια  μελλοντική συνάντηση στο Στρατηγείο του Δ’ΣΣ, για  να επιδοθεί ως   ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στον κ. ΥΕΘΑ , (στην πρώτη του επίσκεψη  στην Ξάνθη), σε  συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας, που θα καλέσουμε όλα τα Μέλη μας,  να διαδηλώσουν  μαζί μας,  έξω από το Στρατηγείο του Δ’ΣΣ.

  4. Να εκδώσει (προσεχώς ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις Εφημερίδες και στα  Τοπικούς Σταθμούς  TV , για να προβάλλει τα δίκαια αιτήματα των Αποστράτων Αξιωματικών, καθώς για την ενημέρωση των Τοπικών Αρχών και του Λαού του Ν. Ξάνθης, για τα προβλήματα που δημιουργούνται, από τις παραπάνω  άστοχες και άκαιρες και Εθνικά επικίνδυνες ενέργειες ,του κ. ΥΕΘΑ.

 5. Να επισκεφθεί τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων, στο Ν. Ξάνθης, για να επιδώσει σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ , με τα αντιμετωπιζόμενα προβλήματα και  τις  δυσμενείς επιπτώσεις τους , τόσο στους ίδιους , όσο και σε  σημαντικά- ευαίσθητα Εθνικά Θέματα, στην Παραμεθόριο Περιοχή, για την προώθησή τους στο Κοινοβούλιο.

  6. Να κοινοποιήσει το παρόν,στα  42 Παραρτήματα της ΕΑΑΣ σε όλη τη Χώρα, για την ενημέρωσή τους .

                                                                          Ξάνθη 20 Οκτ.2011

                   

                                         Για το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ/Παράρτημα ΞΑΝΘΗΣ

 

              Ο                                                                             Ο

        Πρόεδρος                                                              Γραμματέας

           ΤΣΥ                                                                           ΤΥ

Γεώργιος Γεωργιάδης                                          Παπάγος Παπανικολάου

    Υποστράτηγος ε.α.                                                    Ανχης ε.α.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button