“Μαθήματα αλλού κύριε Αλέξανδρε…”

Με αυτή την απάντηση πήρε θέση ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, αν αληθεύει ότι δεν ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του;

 

ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ, ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

 

Θέμα ηθικής έχει προκύψει με τη συμπεριφορά του δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη απέναντι στον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Νίκο Φωτιάδη και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στους εκατοντάδες ψηφοφόρους του.

Με αυτή την απάντηση πήρε θέση ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, αν αληθεύει ότι δεν ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του;

 

ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ, ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

 

Θέμα ηθικής έχει προκύψει με τη συμπεριφορά του δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη απέναντι στον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Νίκο Φωτιάδη και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στους εκατοντάδες ψηφοφόρους του. Ο Αντιδήμαρχος  αντικαταστάθηκε με απόφαση του δημάρχου εν αγνοία του και στη θέση του βρέθηκε ο Γιάννης Τσεγγελίδης με ανακοίνωση μέσω τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ξάνθης, από το συνεργάτη της εφημερίδας μας Αλέξανδρο Παυλικιάνο, σχετικά με το ηθικό θέμα που προέκυψε, η απάντηση του ήταν “Μαθήματα αλλού κ. Αλέξανδρε” και έκλεισε το τηλέφωνο.

Να δεχτούμε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ξάνθης αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα και με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του δημαρχείου, με αποτέλσμα να είναι λογικό να είναι κουρασμένος και εκνευρισμένος.

Έχει όμως το δικαίωμα να είναι κουρασμένος ο δήμαρχος;

Έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις κάτω από πιέσεις;

Όταν μπαίνει θέμα ηθικής συμπεριφοράς προς τους στενούς του συνεργάτες, τότε πώς ο απλός δημότης,  ο οποίος ψήφισε τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο τρείς τετραετίες, μπορεί να δεχτεί μία τέτοια συμπεριφορά;

 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ

 

Όταν ρωτήθηκε ο Νίκος Φωτιάδης τη Δευτέρα το πρωί αν παρέδωσε στον κ. Γιάννη Τσεγγελίδη είπε ότι δεν το γνώριζε.

Όση ώρα διαρκούσε η συζήτηση με τον πρώην αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Τσεγγελίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανάληψη των καθηκόντων στη δημοτική Αστυνομία.

Πράγμα που γνωρίζαμε το γεγονός από το Σάββατο το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Δημαρχόπουλο, ο οποίος μας γνώρισε ότι αντιδήμαρχος δημοτικής Αστυνομίας είναι πλέον ο Γιάννης Τσεγγελίδης.

 

ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Γενάται πλέον ηθικό ζήτημα με τη συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος σε τηλεφωνική μας επαφή, θεώρησε ότι προσπαθήσαμε να του κάνουμε μαθήματα ηθικής και μας έκλεισε το τηλέφωνο.

Ξεχνώντας προφανώς ότι όταν οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν ερωτήματα, είναι ερωτήματα που τίθενται από την πλευρά των δημοτών και στην προκειμένη περίπτωση οι δημότες είναι αυτοί που βάζουν θέμα ηθικής.

Μπορεί άραγε να φανταστεί κανείς, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νίκος Φωτιάδης να παύεται από τη θέση και αυτή να καταλαμβάνεται από άλλον δημοτικό σύμβουλο, χωρίς ο καθ ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος να το γνωρίζει;

Είναι γεγονός ότι από πολλών μηνών ο Ν. Φωτιάδης είχε υποβάλλει την παραίτηση του στον Δήμαρχο και του ζητούσε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος κράτησε την αίτηση της παραίτησης του για μήνες στα συρτάρια του χωρίς να απαντήσει

Σε συνομιλία μας με τον Ν. Φωτιάδη, ο οποίος ομολογουμένως έκανε μεγάλη προσπάθεια να κρύψει την πικρία του, παρ όλα αυτά αναφέρθηκε στην παραίτηση του και τόνισε ότι παραμένει στην παράταξη και στηρίζει τον δήμαρχο.

Στις πιέσεις μας σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη να ενημερώσει για αυτές τις αλλαγές, ανέφερε, ότι το ηθικό είναι ότι έπρεπε να τον πάρει τηλέφωνο ο δήμαρχος και να του πει ότι θα τον αντικαταστήσει. Πράγμα που δεν έγινε.

Το ερώτημα πλέον είναι τι μεσολάβησε και ενώ ο δήμαρχος είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα την παραίτηση του Ν. Φωτιάδη στο συρτάρι του και δεν την έκανε αποδεκτή, ξαφνικά χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, με τηλεφωνική δήλωση του στο κανάλι 6 ανακοίνωσε την αντικατάσταση του.

Νόμιμο είναι το δικαίωμα του δημάρχου να αλλάζει τους συνεργάτες του όποτε αυτός κρίνει.

Ηθικό όμως είναι;

Και ακόμη πιο ηθικό είναι να μην ενημερώνεται η κοινωνία κάτω από ποιες προυποθέσεις και πιέσεις παίρνει τις αποφάσεις του ο δήμαρχος;

Μήπως τελικά κάποιοι επέβαλαν στο δήμαρχο την αντικατάσταση του Νίκου Φωτιάδη από τον Γιάννη Τσεγγελίδη;

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button