ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη,στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό –και απάντησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπ. Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος- με θέμα «Γερμανικές απαιτήσεις για εκχώρηση ελληνικής εθνικής κυριαρχίας».

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ.

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη,στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό –και απάντησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπ. Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος- με θέμα «Γερμανικές απαιτήσεις για εκχώρηση ελληνικής εθνικής κυριαρχίας».

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»

«Μία αρχική παρατήρηση: φοράγαμε πάλι χειμερινά κουστούμια όταν την τελευταία φορά ήταν εδώ ο Πρωθυπουργός στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Ξαναήρθαν πάλι τα χειμερινά κοστούμια και ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται στην αίθουσα. Αντιληπτό, ο καθένας έχει τους φόβους και τις αναστολές του, εγώ τις αντιλαμβάνομαι. Θυμάμαι, όταν το 1973 ήμουν κρατούμενος στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, υπήρχε ένας καθηγητής ο οποίος με το πρώτο σκαμπίλι είχε μιλήσει και όλοι των κατηγορούσαν, και μάλιστα συνάδελφός σας, και είπα «τόσο άντεχε ο άνθρωπος», δεν είναι κακό. Αυτές είναι οι αντοχές του. Αυτές είναι οι αντοχές του Πρωθυπουργού στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Εν πάση περιπτώσει, θα ήθελα να ρωτήσω εσάς και να μου πείτε αν το βρίσκετε κομψό να επαναλαμβάνεται διαρκώς η φράση για μείωση εθνικής κυριαρχίας και κανείς να μην αντιστέκεται. Το είπε ο κ. Γιούνκερ πριν από πέντε μήνες, τον Ιούλιο, το έχει επαναλάβει τουλάχιστον τέσσερις φορές η κα Μέρκελ. Ήρθε προχθές ο Βιετναμέζος Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Ρέσλερ, εδώ μέσα στο χώρο μας και μας είπε ότι πρέπει να απωλέσουμε εθνική κυριαρχία. Τι είναι η εθνική κυριαρχία, την οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας την αφαιρέσουν αυτοί οι οποίοι μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση δανείζοντάς μας με υπέρογκους τόκους; Γιατί το επιτρέπετε; Άλλες εποχές όταν υπήρχε απειλή ή απόπειρα διασαλεύσεως της εθνικής κυριαρχίας φωνάζαμε το «ΌΧΙ», παίρναμε τις λόγχες και πηγαίναμε στα βουνά. Όταν ακούγεται από το δικό σας υπουργείο, κ. Αντιπρόεδρε, ότι “δεν είναι δική μας πρόταση, είναι εντολή της τρόικας, διαφορετικά δεν θα πάρουμε την 3η, την 4η την 5η, την 6η δόση τώρα”. Δεν είναι ομολογία απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας; Τι πάει να πει τρόικα; Η κυβέρνηση νομοθετεί, επιχειρηματολογεί, λέει το κάνω αυτό γιατί θα κερδίσω εκείνο, θα έχω θέσεις εργασίας, θα κάνω αυτό και έρχεται στη Βουλή και δοκιμάζεται με τη ψήφο των βουλευτών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Και ότι βέβαια, έχει απωλέσθει η κυριαρχία της κυβέρνησή σας στον τόπο είναι εμφανέστατο. Χθες είδαμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που επιτέθηκαν, συνέλαβαν, έδειραν κακοποίησαν αιρετούς  άρχοντες, δημάρχους. Όποιος θέλει ό,τι θέλει κάνει. Κλείνουν τα σχολεία, βρίσκονται παιδιά νεκρά, Καλάσνικοφ σε σχολεία, ουδείς συγκινείται. Ουδείς αντιδρά! Ποια Ελλάδα είναι αυτή που έχετε φτιάξει στα μέτρα αυτής της κυβέρνησης, κ. Αντιπρόεδρε; Δεν σας προβληματίζει; Δεν σας ανησυχεί; Περιμένω να ακούσω την απάντησή σας και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι μια απάντηση με βερμπαλισμούς, αλλά μια απάντηση ουσίας, για το αν η κυβέρνηση συμφωνεί με την απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, όπως αυτή περιγράφεται ιδιαίτερα δε πολύ από τους Γερμανούς».

 

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

«κ. Αντιπρόεδρε, ανοίξατε μια τεράστια βεντάλια θεμάτων. Εάν αυτά τα οποία λέτε τα πιστεύετε πράγματι, ιδού η Ρόδος… Μεθαύριο θα’ χουμε ονομαστική. Ας έρθει το ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει τη σκέψη σας. Ποια σκέψη; Να υπάρξει απ’ αυτή τη Βουλή μια νέα κυβέρνηση! Να καταψηφίσουν τα άρθρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μέσα απ’ αυτή τη Βουλή μια κυβέρνηση πιο συνθετική. Ιδού η λύση στο πρόβλημα!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Ακούσαμε ότι πρέπει να ζούμε, εκτός από πεινασμένοι και ταπεινωμένοι. Με ομολογία απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό είναι το κάκιστο. Το καταλαβαίνω να είσαι πεινασμένος και υπερήφανος. Το καταλαβαίνω να είσαι χορτάτος και ταπεινωμένος. Αλλά να είσαι και πεινασμένος και ταπεινωμένος, αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο!

Κάνατε επίκληση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Γιατί δεν το φέρατε  στην Αίθουσα; Αυτά τα δύο χρόνια, που έγιναν όλες αυτές οι τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας, η ομολογία της αναγκαστικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας γιατί δεν τολμήσατε να φέρετε το άρθρο 28; Γιατί δεν φέρνετε αύριο αυτά που θέλετε να περάσετε; Απλώς χρησιμοποιείτε και εσείς όπως και οι άλλοι -αλλά εσείς δεν επιτρέπεται ως συνταγματολόγος- το Σύνταγμα ως «λαστέξ»!

Δηλαδή μας λέει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, ότι εάν θέλετε να πάρουμε λεφτά, θα μας καρπαζώνουν όπως και όποτε θέλουν και δε θα μιλάμε. Ε, δεν θέλουμε λεφτά! Προτιμάμε να πεινάσουμε, παρά να έρχεται ο οποιοσδήποτε, όποτε θέλει, για την δική του πολιτική και να μιλάει για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Και σας ερωτώ κ. Αντιπρόεδρε: Υπάρχει κράτος σήμερα; Και για να το πάω και λίγο βαθύτερα: Υπάρχει ΠΑΣΟΚ σήμερα; Είδατε μια πολύ ωραία κωμωδία σήμερα το πρωί στο MEGA όπου τέσσερις εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ από διάφορα μετερίζια να βρίζονται και να αλληλοκατηγορούνται με πρωτοφανή χυδαιότητα που δεν έχουμε δει ποτέ; Δεν υπάρχει κόμμα. Δεν υπάρχει λαϊκή ανταπόκριση. Πώς νομιμοποιήστε, εσείς οι εκπρόσωποι του 19%, να περνάτε μια τέτοια πολιτική στη χώρα, όταν το 80% είναι συσπειρωμένο απέναντι σ’ αυτή την πολιτική; Υπάρχει πράγματι, στην ουσία, αλλοίωση του πολιτεύματος. Όταν όλος ο λαός είναι εναντίον των μέτρων των δικών σας;

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ

Όταν έχετε επιτρέψει στις συντεχνίες να κάνουν κουμάντο; Καλός ή κακός ο νόμος που φέρνετε -εγώ λέω κακός- αλλά είναι ο κ. Φωτόπουλος που αποφασίζει.  Και απ’ την άλλη μεριά ενώ ο κ. Φωτόπουλος είναι «κακός», για να πω και τα της ΝΔ, οι ημέτεροι γαλάζιοι συνδικαλιστές είναι «καλοί»… Άρα, έχουμε και κακές και καλές συντεχνίες ανάλογα με τι κουστούμι φοράνε!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα; Μπορείτε να προσφέρετε τουλάχιστον Δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο; Μπορεί ο άλλος να πηγαίνει στο σπίτι του με ησυχία; Μπορεί να κοιμάται χωρίς να περιμένει το «καλάσνικοφ» να του βιάζουν τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του; Μπορεί να αναπνέει καθαρό αέρα και όχι τα σκουπίδια; Τι μπορείτε απ’ όλα αυτά να κάνετε; Τι μπορείτε να προσφέρετε σήμερα στον Έλληνα πολίτη; Τίποτα απολύτως!

Άρα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκωθείτε και να φύγετε! Και ποιος είπε ότι αν φύγετε εσείς θα πάμε σε εκλογές; Αυτό μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να το αποφασίσει. Μπορεί μέσα απ’ αυτή τη Βουλή να αναζητήσει μια σύνθετη κυβέρνηση. Δεν μπορεί πια ο κ. Παπανδρέου! Μπόρεσε για δύο χρόνια. Μπράβο του! Αδυνατεί τώρα και το λέει. Φεύγει! Δραπετεύει! Αφήνει άλλους εδώ στη θέση του. Η κοινοβουλευτική ομάδα λοιπόν του ΠΑΣΟΚ ας διευκολύνει τον αρχηγό της, εφόσον θέλει να φύγει και δεν μπορεί. Καταψηφίστε δυο-τρία άρθρα ώστε να υπάρχει η ανάλογη ευαισθησία να καταθέσει την εντολή και να πάμε σε νέο Πρωθυπουργό κοινής αντίληψης και αποδοχής για να σωθεί ο τόπος. Αυτή είναι η σωστή περπατησιά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ»

Και επιτέλους, από τον προοδευτικό Βενιζέλο δεν περίμενα αυτή την προσήλωση στο «ανήκουμε εις την Δύσιν». Τι πάει να πει ανήκουμε στη Δύση; Ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της χώρας! Και χαίρομαι που μετά από πίεση δέκα ημερών σε καθημερινή βάση, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, στείλατε αυτή την πρόσκληση στον κ. Μεντβέντεφ. Και θέλω να πιστεύω ότι είναι μια πρόσκληση ολόθερμης και ολόψυχης επιθυμίας να έρθει εδώ ο Ρώσος και να δούμε εάν η πρότασή του είναι καλύτερη απ’ αυτήν του ανεκδιήγητου εκείνου αντικαγκελαρίου με τους Γερμανούς επελαύνοντες. Να δούμε μήπως υπάρχει καλύτερη πρόταση και πιο ρεαλιστική και θέλω να πιστεύω πως θα την αποδεχθείτε και θα συζητήσετε γιατί αυτή η προσήλωση στο «ανήκουμε εις την Δύσιν» μας έφερε εδώ που μας έφερε. Να δούμε λοιπόν εάν υπάρχει εναλλακτική και εάν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μέγγενη αυτής της πολιτικής και να καλοδεχθείτε και τον Ρώσο και τον Κινέζο, εάν και εφόσον έχουν ακόμα την επιθυμία -εγώ πιστεύω πως την έχουν- να βοηθήσουν τη χώρα να βγει απ’ το αδιέξοδο. Να δούμε εάν εσείς έχετε το θάρρος να υποδεχθείτε μια τέτοια πρόταση. Περισσότερα δεσμεύομαι να σας πω κατ’ ιδίαν τη Δευτέρα».

 

Ύστερα από τη δεύτερη μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ «Η ΕΛΛΑΣ» ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΞΕΡΑ

Εμείς είμαστε σταθεροί στον άξονα υπεράσπισης αυτής της χώρας. Ο καπετάνιος όμως στο «καράβι η Ελλάς», μας πήγε στην ξέρα και τότε πηδήσαμε. Εμείς συνδέσαμε από την αρχή το «ναι» στο Μνημόνιο με μία οικουμενική κυβέρνηση και εάν αυτό είχε γίνει θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Εμείς δεν θέλουμε την Ελλάδα των σκουπιδιών, εμείς θέλουμε την Ελλάδα των τούβλων! Μιλήσατε για τα BRICS, εμείς θέλουμε bricks!

Σας απαγορεύουν να μιλήσετε με τη Ρωσία αυτοί οι κάποιοι που μας έφεραν εδώ σήμερα. Φοβάστε να την προσεγγίσετε εξαιτίας αυτών. Δεν θέλουμε συμμάχους που όταν είχαμε σύνορα με την Σοβιετική Ένωση ήμασταν καλοί και όταν εξέλειψε ο κίνδυνος μας έστειλαν στα αζήτητα, αναγνωρίζουν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία» και μας ξαναθυμούνται επειδή τα στηρίγματά τους στην περιοχή -Αίγυπτος, Τουρκία κλπ- κλυδωνίζονται.

Να βάλουμε κι άλλους στο παιχνίδι.

Μιλήσατε για το ευρώ. Όλοι αυτοί στηρίζουν τους εύρωστους του ευρώ.

Και όσο για την έντιμη Ελλάς, αυτή έπαψε να είναι έντιμος από τότε που κυβερνά ο δικομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Έχουν συσσωρευτεί στη Βουλή 85 δικογραφίες κατά πρώην υπουργών μόνο για  το 2010 και το 2011! Αυτή είναι η «έντιμη Ελλάς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

«Τα βιολιά του Τιτανικού παίζουν ακόμη..!».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button