ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

«Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ  στηρίζοντας την  απόφαση της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,  συμμετέχει στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της

19ης Οκτωβρίου2011 και κηρύσσει την ημέρα αυτή , ημέρα μηδενικού τζίρου για την αγορά και μηδενικών εσόδων για το δημόσιο».

 

Τηρώντας την ημέρα αυτή, ως ημέρα μηδενικού τζίρο

«Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ  στηρίζοντας την  απόφαση της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,  συμμετέχει στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της

19ης Οκτωβρίου2011 και κηρύσσει την ημέρα αυτή , ημέρα μηδενικού τζίρου για την αγορά και μηδενικών εσόδων για το δημόσιο».

 

Τηρώντας την ημέρα αυτή, ως ημέρα μηδενικού τζίρου, ΜΠΟΡΟΥΜΕ  να στερήσουμε από το δημόσιο, ημερήσιο εισόδημα ύψους 205 εκατ. Ευρώ, απαντώντας έτσι στην συνεχή στέρηση εισοδημάτων από του Έλληνες πολίτες , με όρους και πρακτικές οικονομικής κατοχής από την Τρόικα.

Οι κινητοποιήσεις μας ξεκινούν από σήμερα και θα κλιμακωθούν στις 19/10/2011. Οι δράσεις μας θα περιλαμβάνουν σε πανελλαδικό επίπεδο: τη δημιουργία μίας κεντρικής αφίσας η οποία θα μοιραστεί σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ένα τηλεοπτικό μήνυμα που θα αναδεικνύει την προσφορά του εμπορίου στην οικονομική και κοινωνική ζωή, επίδοση επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, προώθηση πρωτοβουλίας συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς και τέλος κλείσιμο των καταστημάτων μας και συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα και στις περισσότερες δυνατές πόλεις  της χώρας τη 19η Οκτωβρίου 2011.

Για την  πόλη μας, ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ  συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στις 12.00το μεσημέρι όλων των επαγγελματιών-πολιτών  που θα συμμετέχουν .

            Καλούμε όλους τους επαγγελματίες.

            Καλούμε όλους του κοινωνικούς φορείς

Καλούμε  όλους τους επιστημονικούς φορείς

Καλούμε τους φορείς εκπροσώπισης των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους μαθητές των οποίων οι δάσκαλοι απεργούν την  ημέρα αυτή, να συμμετέχουν, διότι σήμερα, η Τρόικα υποθηκεύει το μέλλον τους και τους εξασφαλίζει ανεργία, μισθούς ασύληπτα χαμηλούς, οικονομική μετανάστευση με αβέβαιους όρους , αποψήλωση της χώρας από τα νιάτα της.

Καλούμεόλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν με την ιδιότητα προτίστως του Έλληνα πολίτη , κυρίως δε με  αυτήν του Έλληνα  καταναλωτή.

Με μήνυμα «Σήμερα δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ»

 

Από σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αναρτούμε  την Ελληνική Σημαία, στις επιχειρήσεις και τα σπίτια μας δηλώνοντας την πλήρη  αντίθεσή μας σε όλα όσα μηχανεύονται χωρίς εμάς για εμάς ,με σκοπό  την υποτέλεια και τον τελεικό αφανισμό  μας.

Με  την  σημαία  μας  ψηφίζουμε,  άρνηση  στο  ξεπούλημα.

Όλους όσους, αυτά τα χρόνια δια της ψήφου μας εμπιστευόμασταν ,να πράττουν τα προς το συμφέρον της χώρας, φάνηκαν ανάξιοι και μικροί . Είναι καιρός έστω και τώρα, λίγο πρίν την άνευ όρων παράδοση να πάρουν μήνυμα ενώτητας όλων μας, και της πρόθεσης μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία , δικαιώματα που μας κληροδοτήθηκαν από τους αγώνες και την εργασία των πατέρων μας.

 

 

 

Ως εκπρόσωποι της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας,  εκφράζουμε την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική αγορά.

 

Λέμε ΝΑΙ:

  • στο νοικοκύρεμα των δημοσίων  οικονομικών,
  • στην πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής,
  • στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.  

Λέμε ΟΧΙ:

  • στην πτώχευση των Ελλήνων και τη «δήμευση» της περιουσίας τους,
  • στην υπερφορολόγηση και την ευκολία με την οποία κάθε Κυριακή ανακοινώνονται τα φορολογικά μέτρα της εβδομάδας,
  • στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφαλείας των παιδιών μας,
  • στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης,
  • στην ανασφάλεια της εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τις ατομικές συμβάσεις στην θέση των συλλογικών,
  • στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και στη μείωση μισθών που απαιτεί η Τρόικα,
  • στη διαμόρφωση «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» που θα στρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα θέτουν ολόκληρες περιοχές σε καθεστώς υποτέλειας,
    • σε άλλα λουκέτα καταστημάτων, στην ανεργία και τη φτώχεια,
    • σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης,
    • στην «άλωση» της αγοράς από τα ολιγοπώλια των πολυεθνικών,
    • στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και λειτουργία εμπορικών υπερχώρων,
    • στη γεωγραφική απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου,
    • στη μετατροπή των παραδοσιακών εμπορικών δρόμων σε «νεκροταφεία»,
    • στη λεηλασία των συντάξεων και των εισοδημάτων των πολιτών,
    • στο «στέγνωμα» της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.

 

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα απώτατα όρια. Πρέπει να καταλάβουν την πλήρη αντίθεση των υγιών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η Τρόικα. Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει επιπλέον μέτρα και κυρίως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση της χώρας να καταλήξει υποχείριο των τεχνοκρατών δανειστών μας. Η οινομική κατοχή μας οδηγεί στην εξαθλίωση

 

Εμείς που θα επωμιστούμε το βάρος των μέτρων πρέπει να έχουμε λόγο στη διαμόρφωσή τους.

 

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ   

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button