“Έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης ο Δήμος Αβδήρων”

Στις ακτές του δήμου Αβδήρων συγκεντρώθηκαν πολίτες, με μπροστάρηδες τα στελέχη του δήμου και στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών, καθάρισαν τις ακτές τιμώντας έτσι αυτήν την ημέρα.

Ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης αναφερόμενος στην παγκόσμια ημέρα καθαρών ακτών ανέφερε ότι οι συνεργάτες του ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους μαθητές και τους φορείς και βγήκαν σήμερα (χθες) να τις καθαρίσουν.

Στις ακτές του δήμου Αβδήρων συγκεντρώθηκαν πολίτες, με μπροστάρηδες τα στελέχη του δήμου και στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών, καθάρισαν τις ακτές τιμώντας έτσι αυτήν την ημέρα.

Ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης αναφερόμενος στην παγκόσμια ημέρα καθαρών ακτών ανέφερε ότι οι συνεργάτες του ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους μαθητές και τους φορείς και βγήκαν σήμερα (χθες) να τις καθαρίσουν. Είναι απαραίτητο τονίζει να γίνει μία εκστρατεία καθαρισμού των ακτών, προκειμένου να περάσουν και τα ανάλογα μηνύματα στην κοινή γνώμη.

Απαντώντας στο ερώτημα ότι αυτό γίνεται για το θεαθήναι και λόγω της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών, αντέδρασε λέγοντας ότι για τον δικό του δήμο που οι ακτές του φιλοξενούν το καλοκαίρι χιλιάδες Ξανθιώτες και όχι μόνο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και οι δράσεις  και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε αυτό το θέμα ο δήμος του είναι πολλές.

Παρ όλο που είναι νέος δήμαρχος στον ενοποιημένο δήμο και στην ουσία ακόμη μαθαίνει τα “κατατόπια” και ίσως λόγω της κρίσης ο κόσμος ψάχνει για διέξοδο, αυτός ίσως είναι και ο λόγος που  συμμετέχει σε κοινές δράσεις. Έκανε αναφορά στην ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου στην προχθεσινή πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγος όπου συμμετείχαν πολίτες και καθάρισαν τις ακτές αλλά και σήμερα (χθες) η πρωτοβουλία του δήμου πάει πολύ καλά. “Βλέπω γενικά ότι ο κόσμος συμμετέχει στην κοινή δράση”

Είναι γεγονός και καταγράφεται ότι ο κόσμος, ίσως λόγω της κρίσης, έχει συσπειρωθεί και σε σχέση με παλαιότερα καλοκαίρια που απομακρυνόταν  από τις τοπικές παραλίες για να κάνουν αλλού τις διακοπές τους, φέτος οι παραλίες της Ξάνθης συγκέντρωσαν πολύ περισσότερους Ξανθιώτες.

Ο δήμαρχος συμφώνησε με αυτήν την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος Αβδήρων επιθυμεί ν’ αναβαθμίσει το τουριστικό του προϊόν, τονίζοντας ότι λόγω των κλειστών δρόμων προς Βορρά “η περιοχή μας πλήρωσε το μάρμαρο”.

Στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Αβδήρων κινείται σωστά και αξιολογώντας την επισκεψιμότητα λέει ότι οι προοπτικές είναι καλές, αρκεί η τοπική αυτοδιοίκηση να κινηθεί και ν’ αναπτύξουν δράσεις οι πολίτες και οι επιχειρηματίες. “Όλοι πρέπει να καταλάβουν πώς μόνο με την συνεργασία, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την περιοχή, προκειμένου να αντιστραφεί το κακό κλίμα γενικότερα αλλά και στην οικονομία”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη μπαίνουν τα θεμέλια για μία καλύτερη αξιοποίηση των ακτών του δήμου, προκειμένου του χρόνου το καλοκαίρι να είναι έτοιμες οι τοπικές παραλίες να υποδεχθούν πιο οργανωμένα τους επισκέπτες. Είναι δε σίγουρος ότι με την εμπειρία που αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, η διοίκηση του δήμου προετοιμάζεται για αυτό.

Ήδη ανέφερε ότι ετοιμάζονται ειδικά καλάθια απορριμμάτων για όλες τις παραλίες. Ο δήμος προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα για την προμήθεια μεγάλων κάδων, η συνεργασία με τους φορείς των παραθεριστών είναι άριστη και τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο καλοκαίρι. “Εμείς τους παραθεριστές τους βλέπουμε σαν να είναι συνεργάτες. Σαν συνδημότες μας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν μας ψηφίζουν ή όχι. Έχουν τις περιουσίες τους κάτω και πρέπει όλοι μαζί να τις αναβαθμίσουμε”.

 

Κουνούπια. Μία πονεμένη ιστορία

Ο Βασίλης Τσολακίδης πιστεύει ότι το θέμα των κουνουπιών πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί συνολικά από την περιφέρεια και δεσμεύθηκε ότι με τη βοήθεια και των υπολοίπων δημάρχων των παραλιακών περιοχών να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση την Περιφέρεια από τώρα και ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Έγινε επίσης αναφορά για το διαγωνισμό της καταπολέμησης των κουνουπιών που η επίτροπος ακύρωσε και έτσι η μη καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας. Αυτό σίγουρα δεν το θέλει ο δήμαρχος του δήμου Αβδήρων και δεσμεύεται ότι θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και όπως τόνισε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. 

 

Τουριστικά Περίπτερα Αβδήρων και Πόρτο Λάγος

“Δυστυχώς σε ότι αφορά τους Βατοπεδινούς που διεκδικούν το Τουριστικό ακίνητο του Πόρτο Λάγος δεν βρέθηκε λύση” τόνισε ο Β. Τσολακίδης.

Είπε ότι ήδη μπήκε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσει ο δήμος την παραχώρηση από την ΕΤΑ με πολυετή εκμίσθωση ή αγορά του ακινήτου στα Άβδηρα. “Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας ιδιώτης που το έχει νοικιάσει και θα τον στηρίξουμε να το ξεκινήσει, μόλις ξεπεραστούν οι γραφειοκρατίες”

 

Ακίνητο Πόρτο Λάγος

Όσο δε αφορά το ακίνητο στο Λάγος απέστειλε έγγραφο εδώ και τρείς μήνες στο Λιμενικό Ταμείο να παραχωρηθεί με μακροχρόνια παραχώρηση στο δήμο και η απάντηση του Λιμενικού Ταμείου ήταν ερώτημα προς την Πολιτεία προκειμένου να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.  “Ξέρετε ότι αυτή η ιστορία είναι θολή και μπερδεμένη. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και με την ευκαρία κατήγγειλε την προσπάθεια του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ να χρεώσει τα ακίνητα όλα αυτά στην μονή Βατοπεδίου και προσανατολίζεται στην έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά αυτής της προσπάθειας. “Κάνουν τα αδύνατα δυνατά με τις εκπομπές τους για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια” τόνισε.

 

Παιδικές κατασκηνώσεις.

Με αφορμή ότι από του χρόνου το καλοκαίρι ο δήμος Αβδήρων θα τις λειτουργήσει, είπε ότι ο δήμος έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και προσανατολίζονται με τους συνεργάτες του να τις αξιοποιήσουν. Πρέπει ν’ αναβαθμιστούν όπως και όλο το τουριστικό προϊόν που διαθέτει σε αφθονία ο δήμος του.

 

Λουτρά

Ευελπιστεί ο δήμαρχος Αβδήρων ότι μόλις ξεπεραστούν κάποια νομικά προβλήματα του χρόνου θα τα λειτουργήσουν πειραματικά τουλάχιστον για δύο μήνες.

Με λύπη  του ο Δήμαρχος Αβδήρων διαπίστωσε ότι έχει παραλύσει η κρατική μηχανή και γίνεται καθημερινός αγώνας δρόμου στην επαφή τους. “Δεν μπορεί να πάρει εμπρός το κράτος. Θέλω να πιστεύω ότι θα αρχίσει να κινείται”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button