ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΝΟΔΕ;

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων από την παράταξη του κ. Ανδρικόπουλου, στις επόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο ξάνθης

Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γ.

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων από την παράταξη του κ. Ανδρικόπουλου, στις επόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο ξάνθης

Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γ. Αθανασιάδης, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο επικρατέστερος μεταξύ των υποψηφίων του κόμματος.

Σαφέστατα είναι ξεκάθαρη η θέση του ανεξάρτητου και χωρίς κομματικές ταμπέλες  υποψηφίου για το Επιμελητήριο Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμπληρώσει τα ονόματα των υποψηφίων και θα είναι σε λίγο καιρό ανακοινώσιμα.

Η κρίση στο χώρο των επαγγελματιών μεγαλώνει επικίνδυνα και οι ακάλυπτες επιταγές έχουν “χτυπήσει” κόκκινο.

Μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, οι οποίοι μέχρι σήμερα υποστήριζαν υποψηφιότητες που κατέβαιναν με κομματικές σημαίες, κοιτούν με αβεβαιότητα και σκεπτικισμό, έτσι όπως διαμορφώνεται το όλο σκηνικό των υποψηφιοτήτων και κοιτώντας τις υποχρεώσεις τους να μεγαλώνουν, αναλογίζονται αν κάποιος από τους υποψηφίους  είναι σε θέση να φέρει επενδύσεις και να κινήσει την αγορά.

Οι επαγγελματίες λένε σε όλους τους τόνους ότι αν με τα παλιά κριτήρια και τα ίδια πρόσωπα γίνουν οι εκλογές, δεν θα προσέλθουν στην κάλπη.

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατεβαίνουν κάνοντας χρήση την κομματική σημαία, δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται αυτό. Οξύμωρο και όμως συμβαίνει.

Κάνουν αναφορά στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αλλά παράλληλα κάνουν τις συμμαχίες τους μέσα ή έξω από την κομματική ταμπέλα, με μόνο κριτήριο την εκλογή τους στο ΔΣ του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του επιμελητηρίου Π. Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, το θέμα των υποψηφιοτήτων θα ξεκαθαρίσει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και πιθανολογεί ότι από την παράταξη του θα είναι ένας τελικά ο υποψήφιος.

Αναφέρει ότι ήταν υποχρέωση του να συγκεντρώσει την παράταξη του να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει και συνεπικουρούμενους από ομάδες επαγγελματιών και των υπολοίπων μελών, πρότεινε ο κ. Μωραίτης να είναι υποψήφιος.

Ο ίδιος ο κ. Μωραίτης αναφέρει ότι έγινε συζήτηση και προτάθηκε από όλα τα μέλη πλην Μυλωνά, ο οποίος επιθυμεί να είναι και αυτός υποψήφιος.

Πέρα από εκεί όπως τονίζει ο κ. Μωραίτης, αυτός θα κατέβει υποψήφιος και καταρτίζει το ψηφοδέλτιο του.

Στην πορεία αυτή ενεφανίσθη ο κ. Κάλφας, ο οποίος μάλλον είναι το αντίπαλο ενδοπαραταξιακό δέος, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι συναντήσεις μεταξύ των μελών του επιμελητηρίου δεν αποδώσουν, τότε η τοπική ΝΔ θα κάνει μία προσπάθεια συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων μελών και θα στηρίξει αυτόν που η πλειοψηφία της ΝΟΔΕ κρίνει ως καταλληλότερο να αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα των επαγγελματιών της Ξάνθης.

“Σαφώς και θα εμπλακεί η ΝΔ στηρίζοντας το υποψήφιο μέλος της” ανέφερε στέλεχος από την τοπική κομματική οργάνωση.  Α

πό τους υπάρχοντες υποψηφίους η τοπική ΝΔ δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα παρ όλη την πίεση μας.

 

Το ερώτημα παραμένει, η τοπική ΝΔ θα στηρίξει Μωραίτη ή Κάλφα;

 

Στον αντίποδα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο ξεκάθαρα και όπως λέει ο Α.  Τσαρτσάρας, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,  αφού το τοπικό ΠΑΣΟΚ στήριξε τον Γ. Αθανασιάδη στις προηγούμενες εκλογές, δεν βλέπει τον λόγο γιατί να μην το πράξει και σε αυτές.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button