Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Από το 1990 ο ΟΗΕ θέσπισε την 1η Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας.

Από το 1990 ο ΟΗΕ θέσπισε την 1η Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας. ο δήμος Ξάνθης μέσω του κέντρου κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας οργάνωσε εκδηλώσεις προς τιμή της τρίτης ηλικίας το περασμένο Σάββατο.

 

Το ΚΑΠΗ δήμου Ξάνθης προγραμμάτισε χορό τη Δευτέρα στο κοσμικό κέντρο “Απόλλων” και η σημαντικότερη ημέρα ήταν η εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, η κοινωνική μέριμνα και το ΚΑΠΗ και με τη στήριξη γιατρού από το ΔΣΣ έκαναν ζωτικές μετρήσεις σε άτομα της τρίτης ηλικίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

 

Μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση δωρεάν και το ζάχαρο. Παράλληλα δίνονταν οι σχετικές συμβουλές προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας από τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως ανέφερε ο Γ. Παπασταματίου, πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ξάνθης, από την περίοδο του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου μας χωρίζουν 71 χρόνια και τα άτομα σήμερα της τρίτης ηλικίας έχουν νοιώσει όπως είπε χαρακτηριστικά την κατοχή μέσα στο πετσί τους και οι νεαρότεροι αυτής της γενιάς έχουν υποστεί τις συνέπειες της μεταπολεμικής Ελλάδας.

 

“Αυτοί οι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά, προσέφεραν στις τοπικές κοινωνίες όπου ο καθένας έζησε και το κυριότερο προετοίμασαν το έδαφος για εμάς τις νεότερες γενιές.

 

Μας φρόντισαν και μας έδωσαν καλή ανατροφή και ν’ αγαπάμε την πατρίδα. Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να φροντίζουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και ακόμη συνεισφέρουν οικονομικά στα παιδιά και στα εγγόνια”.

 

Προσπάθεια του δήμου Ξάνθης, σημείωσε, είναι να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη υπέρ των ηλικιωμένων.

 

Τέλος ευχαρίστησε τον Στρατηγό διοικητή του ΔΣΣ για τη διάθεση του στρατιωτικού γιατρού, την 3ε για την διάθεση νερών και χυμών, την ποτοποιία Δημόκριτος, Μανίτσα Μάρθα και Μαρία, το προσωπικό του Κέντρου προσωπικού που έστησε τα σπιτάκια και τα κορίτσια από το “Βοήθεια στο σπίτι” και το Κέντρο μέριμνας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button