Εκδήλωση παρατήρησης πουλιών στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ, στα πλαίσια της «Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών»

 Με θέμα «Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στην νότια παραλία της Λιμνοθάλασσας Πτελέας, διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας (ΕΠ ΑΜΑΘ), σε συνεργασία με την  Οικολογική ομάδα Ροδόπης και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δεβετζίογλου, μέλη της Οικολογικής Ομάδας, καθώς και αρκετοί φίλοι της φύσης με τις οικογένειές τους.

 Με θέμα «Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στην νότια παραλία της Λιμνοθάλασσας Πτελέας, διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας (ΕΠ ΑΜΑΘ), σε συνεργασία με την  Οικολογική ομάδα Ροδόπης και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δεβετζίογλου, μέλη της Οικολογικής Ομάδας, καθώς και αρκετοί φίλοι της φύσης με τις οικογένειές τους. Η προσέλευση ήταν υψηλή και υπήρξαν επισκέπτες και από τους γειτονικούς νομούς.

Η Λιμνοθάλασσα Πτελέας είναι μια από τις επτά λιμνοθάλασσες του υγροτοπικού συμπλέγματος των Λιμνοθαλασσών Ροδόπης. Στη λιμνοθάλασσα φιλοξενείται κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός φοινικόπτερων κάτι που έλκει τους επισκέπτες της περιοχής. Επίσης την λιμνοθάλασσα εκμεταλλεύονται αλιευτικά ψαράδες της περιοχής παράγοντας ξεχωριστά αλιευτικά προϊόντα (π.χ. κέφαλοι, τσιπούρες).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της περιοχής να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα στη φύση με τα περιβαλλοντικά παιχνίδια που διοργανώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ΕΠ ΑΜΑΘ. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός για το παιχνίδι «Λαβύρινθος», όπου συμμετείχαν γονείς και παιδιά. Επίσης, με την παρατήρηση των πουλιών οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν είδη της ορνιθοπανίδας που συναντιούνται συχνά στην περιοχή, όπως Ερωδιοί, Φοινικόπτερα, Χουλιαρομύτες, Πελεκάνοι, Γλαρόνια, κ.λ.π.

Συμβολικά πραγματοποιήθηκε από τους επισκέπτες και καθαρισμός της παραλίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button