Θα πληρώσει το θράσος της;

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός απύθμενου θράσους που επιδεικνύει η Τουρκία, που ακουμπά τα όρια της γελοιότητας.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός απύθμενου θράσους που επιδεικνύει η Τουρκία, που ακουμπά τα όρια της γελοιότητας. Γιατί πως αλλιώς ένας φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να χαρακτηρίσει την συμπεριφορά της όταν μιλά για κανόνες διεθνούς δικαίου, για εγγυήτριες δυνάμεις κλπ, όταν η ίδια με την αιμοσταγή επέμβαση του 1974 και με τις χιλιάδες κατοχικού στρατού που διαθέτει στη βόρεια Κύπρο, κρατάει όμηρο και αιχμάλωτη την πατρώα μας γη, μ’ ένα ποσοστό της τάξης του 35% και 3% νεκρή ζώνη;

 

Θα μπορούσε κανείς να πει πληθώρα παροιμιών του λαού μας που απλά και σύντομα χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης, Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι, Η αλεπού στον ύπνο της καρβέλια ονειρεύεται κ.α.  Γιατί είναι κλέφτης η Τουρκία, γιατί χρησιμοποιώντας την απαράδεκτη συνθήκη της Ζυρίχης που η ίδια με τους Άγγλους δημιούργησε, μετά το άφρον πραξικόπημα της Χούντας των Συνταγματαρχών, έκανε την βάρβαρη εισβολή στο νησί μας, δημιουργώντας χιλιάδες νεκρούς, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους. Κουβάλησε χιλιάδες εποίκους στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού, εκτοπίζοντας το 50% των Τουρκοκυπρίων και δημιούργησε ένα έκτρωμα το ψευδοκράτος, το οποίο δεν αναγνωρίστηκε μετά από τόσες δεκαετίες που πέρασαν από κανένα.

 

Το θράσος του κ. Ερτογάν και των συν αυτόν δεν έχουν όρια, βγήκαν στα Ηνωμένα Έθνη και απειλούσαν ότι θα κτυπήσουν και πάλι το νησί εάν τολμήσει η Κύπρος και κτυπήσει γεώτρηση στο οικόπεδο Αφροδίτη ή το οικόπεδο 12 όπως είναι γνωστό. Απειλούσε θεούς και δαίμονες, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, όσο και η Υπουργός εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον  ξεκαθάρισαν στον κ. Ερτογάν όσο και στον κ. Νταβούτογλου να μην τολμήσουν το παραμικρό στην περιοχή. Οποιοσδήποτε φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος διερωτάται είναι τρελοί οι άνθρωποι; Πάνε να τα βάλουν με το Ισραήλ και την Αμερική; Άντε η μικρή Κύπρος είναι  εύκολη λεία γι’ αυτούς, αν και από ότι φάνηκε στις τρεις πρώτες μέρες του πολέμου τον Ιούλιο 1974, η μικρή Κύπρος δυσκόλεψε τόσο πολύ την Τουρκία, καταρρίπτοντας της 21 αεροπλάνα και βυθίζοντας ένα καράβι που την ανάγκασε να ζητήσει εκεχειρία για ν’ ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να καταλάβει εδάφη με το υποχωρείτε και μην πυροβολείτε.  Μάλιστα τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ ανησύχησαν σοβαρά για το αξιόμαχο των τουρκικών δυνάμεων.

 

Έτσι λοιπόν ο κ. Ερτογάν και η κουστωδία του αφού είδαν κι’ απόειδαν ότι δεν είχαν στήριξη από πουθενά, από τους πάλαι ποτέ συμμάχους τους, όχι μόνο δεν επιτέθηκαν στην εξέδρα της Noble, (πως θα τολμούσαν άλλωστε, η Noble είναι μια από τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες του είδους της, και ένα ποσοστό της  τάξης 3%  είναι Ισραηλινών συμφερόντων και είναι ακόμη γνωστό ότι  υπεργολαβικά στο οικόπεδο 12 δουλεύει με την  Noble  και η Ρωσικών συμφερόντων μεγαλύτερη εταιρεία τους είδους αυτού στον κόσμο η CAZPROM.  Μιλάμε λοιπόν για μια εξέδρα στο οικόπεδο 12 με  5 σημαίες: Κυπριακή, Ισραηλινή, ΗΠΑ, Ρωσική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που πας λοιπόν Τουρκία ξυπόλητη στ’ αγκάθια; Πως περιμένεις ν’ αντιδράσουν ακόμη και οι Ευρωπαίοι όταν μανιωδώς ψάχνουν πηγές ενέργειας για να απεξαρτηθούν  από το Ρωσικό αέριο; Τώρα που βρίσκονται στην ευχάριστο θέση να έχει μια ευρωπαϊκή χώρα αέριο θα τ’ αφήσουν ανεκμετάλλευτο; Βέβαια έχει μάθει η Τουρκία στις συνεχείς υποχωρήσεις μας και έχει αποθρασυνθεί πλήρως. Είμαστε τυχεροί που απ’ ότι φαίνεται το κοίτασμα του κυπριακού οικοπέδου 12 έχει κοινή λεκάνη με το Λεβάθιαν το Ισραηλινό, το ότι ακόμη η εταιρεία της γεώτρησης η Noble είναι αμερικανικών συμφερόντων και έτσι όλοι ζόρισαν την κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει. Γιατί απ’ ότι φαίνεται από τον παροπλισμό του Κασίνη, διευθυντή ενέργειας , από την Υπουργό Εμπορίου και Ενέργειας της Κύπρου κα. Πραξούλα Αντωνιάδου, που έγινε μετά τις δηλώσεις του ότι η Κυβέρνηση ήθελε να αναβάλει την έναρξη της γεώτρησης , ενώ ο ίδιος όπως επίσης οι ΗΠΑ και Ισραήλ επέμεναν στην έναρξη της.  Όπως γράφει μάλιστα επί του θέματος η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, η έναρξη έγινε εξαιτίας του ξεροκέφαλου Κασίνη. Φαίνεται είναι ίδιον του χωριού μου της Ζώδιας η παραγωγή ανθρώπων με πείσμα και ξεροκεφαλιά, που βλέπουν όμως μακριά και δουλεύουν πάντα ακούραστα, αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας μια και ο Κασίνης είναι συμμαθητής και συγχωριανός μου.

 

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην Τουρκία και να πούμε ότι πλέον για λόγους γοήτρου, αφού δεν μπορούσε να κτυπήσει, ξαμόλησε τα αεροπλάνα της στο Αιγαίο σε πληθώρα παραβιάσεων με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν από τα δικά μας τα ελληνικά. Ταυτόχρονα έβγαλε το αμφιβόλων αποτελεσμάτων γηραιό πλέον πλοίο Πίρι Ρέϊς, υποτίθεται για να κάνει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, την οποία ο κ. Ερτογάν θεωρεί ότι είναι Τουρκική Λίμνη, βάση των δηλώσεων του, βάζοντας ταυτόχρονα και 2 – 3 πολεμικά πλοία και αεροπλάνα για να το συνοδεύουν υποτίθεται για προστασία. Εντελώς εικονική η χρήση του συγκεκριμένου πλοίου μια και δεν παρέχει ακριβή επιστημονικά αποτελέσματα και άνευ ουσίας στο τέλος- τέλος γιατί στα κυπριακά οικόπεδα της περιοχής του 12, το κυπριακό κράτος έχει κάνει έρευνες όπως δήλωσε πρόσφατα ο Σόλων Κασίνης και έχουν δοθεί τα αποτελέσματα των ερευνών, (τις οποίες πρέπει να πούμε ότι τις έκανε Νορβηγικό πλοίο που είναι το καλύτερο στο είδος του παγκόσμια)  σε διάφορες εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα άλλα κυπριακά οικόπεδα. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κατοχικός πρωθυπουργός της Τουρκίας, έπρεπε να βγάλουν το σαπιοκάραβο τους γιατί πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή. Τολμά όμως η Τουρκία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια στην συγκεκριμένη περιοχή, όταν υπάρχει η προειδοποίηση από παντού; Τολμά όταν στην περιοχή είναι πλοία του 6ου στόλου, πλοία και αεροπλάνα του Ισραήλ τα οποία προστατεύουν το οικόπεδο 12, και όταν ήδη υπάρχει στην περιοχή Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο σύντομα θα ενισχυθεί από ισχυρή ναυτική δύναμη που περνάει το Γιβραλτάρ, αποτελούμενη από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ»( το μεγαλύτερο του κόσμου); Ήδη το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας επί της Κύπρου, πέταξε στοFIR Λευκωσίας με την  άδεια της Κύπρου και έφθασε μέχρι την Μερσίνα και το Καστελόριζο όπου τελειώνει το κυπριακόFIR. Μάλιστα την Τρίτη δύο ΙσραηλινάF16 θα πετάξουν πάνω από την Πάφο και ενδέχεται να προσγειωθούν ή να κάνουν εικονική προσγείωση στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

 

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στον κ.  Ερτογάν, ο οποίος συνεχίζει με απύθμενο θράσος να μιλά ότι ασκεί το δικαίωμα της εγγυήτριας δύναμης για την Κύπρο, ενώ εξακολουθεί να λέει ασυστόλως ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και μιλά για ελληνοκυπριακή διοίκηση, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, όταν εκεί στην Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψε λέει συμφωνία με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την εξουσιοδότηση της  Τουρκίας για να διεξαγάγει έρευνες.  Μάλιστα είχε το θράσος να λέει ότι η Ευρώπη κακώς δέχτηκε την ελληνοκυπριακή διοίκηση να ενταχθεί ως Κυπριακή Δημοκρατία και το δεύτερο εξάμηνο του 2012 που η Κύπρος θα έχει την προεδρία της Ε.Ε, θα παγώσει τις συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της στην Ε.Ε. Αργότερα βέβαια όταν αντελήφθη ότι αυτό είναι εις βάρος της, το πήρε πίσω, λέγοντας ότι δεν θα συνομιλεί με την Κύπρο ως Πρόεδρο.

 

Φαίνεται ότι ο κ. Ερτογάν κερδίζοντας πόντους στο εσωτερικό μέτωπο  με τους στρατιωτικούς, ανέπτυξε ένα εγωϊστικό  και θρασύ χαρακτήρα, ο οποίος πρέπει να ομολογήσουμε ότι τροφοδοτήθηκε και από  μερικές απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις των κυβερνώντων μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, με πρόσφατο εθνικό έγκλημα την δήλωση του Προέδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα πάρουν το μερίδιο τους από τον πλούτο της Κύπρου. Πλήρης ισοπέδωση κάθε αρχής και δικαίου, μια απαράδεκτη και γελοία πολιτικά δήλωση, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, μια δήλωση εντελώς βλακώδης, μια δήλωση που δεν χρειαζόταν. Γιατί είναι δεδομένο ότι ο πλούτος μιας χώρας, ανήκει στην χώρα αυτή, η οποία θα τον χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει, έργα υποδομής, παροχές υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και  γενικότερα για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών της. Ο Πλούτος μιας χώρας δεν είναι προίκα, ούτε μερίσματα Πρόεδρε να μοιράζονται στους πολίτες της ή όχι από κανένα, ούτε από εσένα. Εσύ Πρόεδρε μπορείς να χαρίζεις στα αδέλφια σου τους  Τουρκοκύπριους ότι είναι καθαρά δικό σου, προσωπικό, ούτε γραμμάριο όμως που ν’ ανήκει στον λαό της Κύπρου. Οι Τουρκοκύπριοι όπως όλοι οι πολίτες της Κύπρου θα έχουν οφέλη από την διαχείριση αυτού του πλούτου από το κυπριακό κράτος, όταν ξαναγίνουν πολίτες αυτού του κράτους, όταν ζητήσουν από διεθνείς οργανισμούς την αποπομπή της Τουρκίας από τη κατεχόμενη γη μας, κι όταν και ο τελευταίος Ελληνοκύπριος πρόσφυγας γυρίσει στην πατρογονική του εστία. Πρόεδρε διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού τα συμφέροντα του νησιού μας, για το καλό του λαού της Κύπρου μας και χρησιμοποίησε αυτή την ευτυχή συγκυρία που ποτέ δεν είχε η Κύπρος, να έχει τόσους συμμάχους, για την πλήρη απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας.

 

Κυβερνώντες μας εδώ στην Ελλάδα, αφυπνιστείτε, επιτέλους βάλτε τρυπάνια, ν’ αποκτήσει ο λαός μας την εθνική του αξιοπρέπεια του και πάλι, ν’ αποκτήσουμε την περηφάνια της φυλής μας, επιλύοντας ταυτόχρονα το οικονομικό μας πρόβλημα, ας φύγουμε επιτέλους από την μιζέρια και ας δώσουμε ελπίδα και ανάπτυξη στον τόπο μας. Δώστε στη νέα γενιά της Ελλάδας μας το δικαίωμα να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στα πάτρια εδάφη. Δεν μας περισσεύει κανείς, όλοι χρειαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο που δώρισε στον κόσμο τα φώτα του πολιτισμού.

 

Ελένη Χατζηγεωργίου

Εκτοπισθείσα από Κ. Ζώδια Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button