Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

 Τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας έφερε από την Θεσσαλονίκη και το «Κλ. Βικελίδης» η SKODA ΞΑΝΘΗ.

 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Άρη κι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ξανθιώτικη ομάδα είχε ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη όμως στην τελική προσπάθεια δεν ήταν εύστοχη κι έτσι η αναμέτρηση έμεινε στο 0-0.

 Τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας έφερε από την Θεσσαλονίκη και το «Κλ. Βικελίδης» η SKODA ΞΑΝΘΗ.

 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Άρη κι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ξανθιώτικη ομάδα είχε ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη όμως στην τελική προσπάθεια δεν ήταν εύστοχη κι έτσι η αναμέτρηση έμεινε στο 0-0. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αγωνίστηκε με 10 παίκτες στα τελευταία 7 λεπτά λόγω αποβολής του Καστίγιο.

 

 Πιο δυνατά μπήκε ο Άρης στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

 Στο 3ο μόλις λεπτό ο Καπετάνος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως η προσπάθειά του ήταν άστοχη και λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να παρεμβληθούν στην πορεία της μπάλας και να σκοράρουν.

Σταδιακά η SKODA ΞΑΝΘΗ βρήκε τα «πατήματά» της στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησε το παιχνίδι κι όχι μόνο αυτό αλλά θα μπορούσε να σκοράρει με την κλασική ευκαιρία του Πόι και λίγο αργότερα με το πλασέ του Πέτρου Μάνταλου.

Σταδιακά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με αρκετές λάθος πάσες και φάουλ για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο μέσα σε ένταση με τον Καστίγιο να δέχεται αρχικά την κίτρινη κάρτα, να αποβάλλεται ο φυσιοθεραπευτής της SKODA ΞΑΝΘΗ Κάρελ Μάλις και ο Βλάσης Καζάκης να «κιτρινίζεται» για φάουλ στον Καστίγιο.

 

 Στην επανάληψη η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ξεκίνησε με δύο αλλαγές το παιχνίδι προσπαθώντας να γίνει πιο επιθετική. Όμως η SKODA ΞΑΝΘΗ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα (μόνο στην κεφαλιά του Καστίγιο στο 73’) και ήταν αυτή που φαινόταν περισσότερο «ομάδα» στον αγωνιστικό χώρο του Κλ. Βικελίδης. Με τον Βλαχοδήμο απείλησε δύο φορές στο διάστημα αυτό και άλλες δύο με τον Πόι και τον Στάσιακ. Τελικά και παρά το φρεσκάρισμα στην επιθετική γραμμή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη το άνοιγμα του σκορ δεν ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 0-0 “σφράγισε” την αναμέτρηση ενώ ο Άρης στο τέλος (83’) έχασε με κόκκινη κάρτα και τον Καστίγιο.

Φάσεις

 Στο 3′ ο Καπετάνος από θέση βολής αστοχεί για τον Άρη.

Στο 16′ μεγάλη ευκαιρία με τον Πόι να πλασάρει από κοντά αλλά ο Βελλίδη να αποκρούει!

Στο 18′ το πλασέ του Μίσελ διώχνει με κεφαλιά ο Στάσιακ.

Στο 29′ ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε αουτ.

Στο 30′ ο Ντίκα άργησε μέσα στην περιοχή και στο τέλος το μόνο που κέρδισε ήταν κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 34′ φάουλ του Ουμπίντες, κεφαλιά του Λαζαρίδη άουτ.

Στο 48′ κόρνερ του Πόι κεφαλιά του Καζάκη λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 57′ ο Νέτο έκανε την σέντρα και ο Καστίγιο το άστοχο τακουνάκι.

Στο 59′ γύρισμα του Πόι ο Μαρσελίνιο δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει. Στο 66′ σέντρα του Ντίκα κεφαλιά του Πόι μπλόκαρε ο Βελλίδης!

Στο 67′ εξαιρετική προσπάθεια του Βλαχοδήμου και σουτ ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια της εκτέλεσης η κεφαλιά του Στάσιακ πέρασε άουτ.

Στο 69′ σουτ του Τόχα άστοχο.

Στο 73′ την κεφαλιά του αμαρκάριστου Καστίγιο μετέτρεψε σε κόρνερ ο Βιβιανί.

Στο 77′ ο Βλαχοδήμος επωφελήθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πήγε πάνω στον Βελλίδη.

 

Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μισέλ (46′ Πορτίγια), Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (46′ Τόχα), Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ίακομπ (70′ Ακόστα), Ουμπίντες.

 

 SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα, Μάνταλος (75′ Μαρκόφσκι), Πόι, Μαρσελίνιο (61′ Βλαχοδήμος), Καζάκης (73′ Σουάνης).

 

 

 

   

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button