ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΟ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία συμμετέχει και το “Βοήθεια στο σπίτι” του δήμου Ξάνθης. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10  την Παρασκευή.

Όπως τονίζει η κ.

Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία συμμετέχει και το “Βοήθεια στο σπίτι” του δήμου Ξάνθης. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10  την Παρασκευή.

Όπως τονίζει η κ. Ρούλα Κιουρετζή, οι συνάδελφοι της από τη Βόρεια Ελλάδα δεν κατάφεραν να κατεβούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και ένα χρόνο, αφού η ίδια η πολιτεία τους έχει απλήρωτους.

Ένας από τους βασικούς λόγους που απεργούν οι υπάλληλοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” είναι ότι μετα από ενέα χρόνια εργασίας λήγουν οι συμβάσεις τους και το πιθανότερο είναι να βρεθούν στο δρόμο, αφου η πολιτεία δεν έδωσε μέχρι τώρα μία λύση στις τόσο απαραίτητες κοινωνικές αυτές δομές.

Οι εργαζόμενοι σε αυτή την κοινωνική δομή αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές είναι δύσκολες, όμως δυστυχώς η ίδια η πολιτεία δεν μερίμνησε να δώσει λύση.

Επίσης οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Είναι απλήρωτοι τους τελευταίους δέκα μήνες.

Οι εργαζόμενοι καταθέτοντας την πικρία τους λένε ότι δυστυχώς η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν υπαλλήλους Β’ κατηγορίας και θέλουν αυτό να αλλάξει.

Όλες οι Κυβερνήσεις που άλλαξαν τα τελευταία εννέα χρόνια κράτησαν την ίδια τακτική στο κοινωνικό θεσμό “Βοήθεια στο σπίτι”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Ο αριθμός των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο σπίτι” αγγίζει τον αριθμό 24 και το μέλλον τους μαζί με τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από αυτό τον κοινωνικό θεσμό θα βρεθούν στο μηδέν.

Ειδικά για την περιοχή της Σταυρούπολης τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα γιατί σχεδόν όλος ο πληθυσμός είναι υπέργηρος και στα πρόσωπα των εργαζομένων στο “βοήθεια στο σπίτι” οι κάτοικοι βλέπουν τα φευγάτα τους παιδιά να τους ανοίγουν την πόρτα.

Άραγε που πήγαν εκείνα τα τιμημένα γηρατειά που έλεγε ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου;

Άραγε τι σκέπτονταν οι επόμενες Κυβερνήσεις Καραμανλή του νεότερου και Παπανδρέου του υιού όταν σε καθημερινή βάση απαξίωναν και συνεχίζουν να απαξιώνουν αυτόν τον κοινωνικό θεσμό;

Είναι ικανοποιημένοι οι διοικούντες αυτόν τον τόπο με την εξέλιξη που πήρε αυτή η κοινωνική δομή; Θα μπορέσουν άραγε από αυτούς τους υπερήλικες, όσοι από αυτούς ζήσουν μετά την καταδίκη τους στην μοναξιά, να τους κοιτάξουν στα μάτια και να τους πουν τι;

Ελπίζουμε να φωτίσει ο θεός τους διοικούντες αυτόν τον τόπο και να μην καταδικάσουν αυτούς τους ανθρώπους στην μοναξιά και στην απογοήτευση.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button