ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΞΥΝΙΔΗ

Απαντά ο Απόστολος Αγκόρτσας στις κατηγορίες του κ. Ξυνίδη λέγοντας το περιστατικό όπως συνέβη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αγκόρτσας λέει ότι την ώρα που απαντούσε στις ερωτήσεις της κ. Χατζηλιάδου, νομικής συμβούλου του δήμου στο πρωτοδικείο της Ξάνθης στη γνωστή υπόθεση της προσφυγής του επιχειρηματία σχετικά με το πρόγραμμα “φύτεψε τις ρίζες σου”, μπήκε για λίγο στην αίθουσα ο κ. Θανάσης Ξυνίδης και πιθανόν να έμαθε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται από την κ. Χ”Ηλιάδου, για την κατάθεση του επί ένα τέταρτο. “Αισθάνομαι ότι διέσωσα την τιμή των δημοτικών συμβούλων καταθέτοντας την αλήθεια.

Απαντά ο Απόστολος Αγκόρτσας στις κατηγορίες του κ. Ξυνίδη λέγοντας το περιστατικό όπως συνέβη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αγκόρτσας λέει ότι την ώρα που απαντούσε στις ερωτήσεις της κ. Χατζηλιάδου, νομικής συμβούλου του δήμου στο πρωτοδικείο της Ξάνθης στη γνωστή υπόθεση της προσφυγής του επιχειρηματία σχετικά με το πρόγραμμα “φύτεψε τις ρίζες σου”, μπήκε για λίγο στην αίθουσα ο κ. Θανάσης Ξυνίδης και πιθανόν να έμαθε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται από την κ. Χ”Ηλιάδου, για την κατάθεση του επί ένα τέταρτο. “Αισθάνομαι ότι διέσωσα την τιμή των δημοτικών συμβούλων καταθέτοντας την αλήθεια. Μας κατηγορούν όλοι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πρόβατα. Από τη στιγμή που ένας πολίτης μου ζητά να πάω στο δικαστήριο και να καταθέσω ότι γνωρίζω, αυτό πήγα κκαι έκανα. Κατέθεσα ότι γνωρίζω”

ΑΓΩΝΑΣ: Άρα δεν πήγατε για να βλάψετε τα συμφέροντα του δήμου με την κατάθεση σας.

Α. ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ:”Πώς βλάπτονται τα συμφέροντα του δήμου κατά τον κ. Ξυνίδη; ο κ. Ξυνίδης να μας πεί πώς βλάπτονται τα συμφέροντα του δήμου. Εγω δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο ο επαγγελματίας, αυτό θα αποδειχθεί δικαστικά. Τα χρήματα αυτά ήρθαν σαν χορηγία από την Αμερική, δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου. Άρα δεν βλάφτηκε ο δήμος κάπου. Να ρωτήσω όμως εγω κάτι. Οι Αμερικανοί μας έστειλαν κάποια χρήματα για να γίνει μία εκδήλωση. Εμείς την εκδήλωση την κάναμε. Τα χρήματα τα εισπράξαμε, αν αυτοι οι άνθρωποι μας ζητήσουν τα τιμολόγια, που θα πούμε ότι τα ξοδέψαμε, στα καρναβάλια; Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι η εκδήλωση που έγινε ήταν η καλύτερη που έγινε μέσα στο 2011.

Δεν βλέπω τον λόγο να δειλιάσω να πώ την αλήθεια. Ούτε μόνιμος δημοτικός σύμβουλος είμαι, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω μονιμότητα στο δήμο”.

 

Στη συνέχεια ο κ. Αγκόρτσας έθεσε το ερώτημα, πόσες φορές νομικοί κατέφυγαν άμισθα ή έμμισθα κατά του δήμου;

“Ο κ. Ξυνίδης σε κάποια φάση είπε ότι υπερασπίστηκε άμισθα έναν εργαζόμενο της ΔΕΥΑΞ εναντίον του δήμου Ξάνθης, εγω έμμισθα υπερασπίστηκα τον πολίτη;

Εγω υπερασπίστηκα την αλήθεια και για όλους τους δημοτικούς συμβούλους ισχύει το “ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button