ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι την Τρίτη το πρωί από τις 11:00 μέχρι τέλος ωραρίου, μετά από απόφαση που έλαβε η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι την Τρίτη το πρωί από τις 11:00 μέχρι τέλος ωραρίου, μετά από απόφαση που έλαβε η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ξάνθης, θ’ ακολουθήσουν και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως για “το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι”, θα απέχουν οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα το Σαββατοκύριακο από κάθε υπερωριακή εργασία και από Δευτέρα κλείνονται όλοι οι ΧΥΤΑ και τα γκαράζ των δήμων, με αποκορύφωμα αυτό της 5ης Οκτωβρίου που θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Αναφερόμενος στους λόγους των κινητοποιήσεων είπε ότι είναι προφανείς, διότι ο υπάλληλος σύμφωνα με το μισθό που έπαιρνε είχε βάλει σε μία τάξη τη ζωή του, σήμερα όλο αυτό ανατρέπεται, κυρίως όμως είναι η απώλεια της εργασίας του, είτε κανείς δουλεύει στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την εξαγγελία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου, μπαίνουν οι ΟΤΑ στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας. “Σήμερα ο υφυπουργός εργασίας δήλωσε ότι με ποσοστό 5% θα μπούνε στο σύστημα εργασιακής εφεδρείας και οι  ΟΤΑ, έτσι το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα επιδεινωθεί”.

οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν πορεία στην Κεντρική πλατεία όπου και έκαψαν τους λογαριασμούς της έκτακτης εισφοράς που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών και συνέχισαν την κατάληψη του δημαρχείου μέχρι και το μεσημέρι, υποχρεώνοντας έτσι την αναβολή για την Παρασκευή το μεσημέρι της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας και ζωής.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button