Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αποφασισμένοι φαίνονται οι εργαζόμενοι στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με την Κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει το ένα μέτρο μετά το άλλο εις βάρος τους.

Οι ζυμώσεις για την λαϊκή εξέγερση γίνονται και η αγανάκτηση, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, πρόεδρο εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Ξάνθης, και τον Γ.

Αποφασισμένοι φαίνονται οι εργαζόμενοι στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με την Κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει το ένα μέτρο μετά το άλλο εις βάρος τους.

Οι ζυμώσεις για την λαϊκή εξέγερση γίνονται και η αγανάκτηση, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, πρόεδρο εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Ξάνθης, και τον Γ. Κολάρο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθης που προασκείται στο ΚΚΕ, είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει.

Ζητούμενο είναι σύμφωνα με το συνδικαλιστή και το ΠΑΜΕ να μην γίνουν έκτροπα που θα φέρουν ίσως χειρότερα απ ότι αναμένεται αποτελέσματα, με γνώμονα πάντοτε το συνετισμό της Κυβέρνησης, η οποία παρ όλο που δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί δίκην χούντας, αυτή λειτουργεί, αφού ψηφίζει τον έναν νόμο πίσω από τον άλλο, σπρώχνοντας όλο και περισσότερο καθημερινά στην εξαθλίωση εκατοντάδες Ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τους ομιλητές το ξέσπασμα αναμένεται κοντά στο Δεκέμβριο.

Στο ερώτημα πόσο αντέχει η κοινωνία αυτά τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση, κλήθηκαν να απαντήσουν ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ξάνθης Δ. Γαλανόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ κ. Κολάρος.

Ο Δ. Γαλανόπουλος περιμένει το ξέσπασμα της κοινωνίας και το τοποθετεί χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. 

Επεξηγώντας ανέφερε ότι από 31 Οκτωβρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου όλοι οι  Υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα καλούνται να πληρώσουν από  1% -2% των αποδοχών τους,  για τους ανέργους και την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, μείον 50% από το κίνητρο απόδοσης. 

Αυτά τα μέτρα, αναφέρει, αφαιρούν σε μηνιαία βάση 200 έως 300 ευρώ και σε ένα τρίμηνο ο κάθε εργαζόμενος καλείται να πληρώσει από 600 έως 800 ευρώ. Επίσης  καλείται να πληρώσει τον κεφαλικό φόρο που κατά μέσο όρο είναι 400 με 500 ευρώ καθώς και  τον φόρο ακίνητης περιουσίας που ανάλογα με τα τετραγωνικά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα και παράλληλα αναμένεται η κατακόρυφη μείωση με το ενιαίο μισθολόγιο. “Η καθολική και ανεξέλεγκτη αντίδραση  θα είναι περί το τέλος της χρονιάς”, τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

 

Γ. Κολάρος

Ο λαός έχει πάρει την απόφαση του,  λέει, ο Γ. Κολάρος. Είναι ζήτημα χρόνου. “Εμείς φοβόμαστε ότι θα είναι ανεξέλεγκτο.

Εμείς αυτό φοβόμαστε και για αυτό κάνουμε οργανωμένες κινητοποιήσεις, για να μην έχουμε φαινόμενα τύπου Αργεντινής και  φαινόμενα άλλων καταστάσεων.

Εμείς τον αγώνα τον έχουμε έτοιμο και  ξέρουμε ότι θα δοθεί. 

Η αγανάκτηση είναι κακός σύμβουλος.

Η διαφορά είναι ότι αν ο αγώνας είναι οργανωμένος θα φέρει αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα.

Να είσθε σίγουρος ότι θα αλλάξουνε πολλά στην Ελληνική Κοινωνία και πολύ γρήγορα”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button