«Τα παλικάρια δε φοβούνται τα γιαούρτια….»

Όλα μπορούν να τα αντέξουν οι επίλεκτες δυνάμεις της κυβέρνησης προκειμένου να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία….ακόμη και το γιαούρτωμα…..

Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί είναι διατεθειμένοι  να θυσιαστούν αρκεί να πείσουν τους Τροϊκανούς να επιστρέψουν στα ελληνικά χώματα και να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για να κλειδώσουν την έκτη δόση…..

Το ότι θα μας τη δώσουν, θα μας τη δώσουν, το θέμα είναι ο αριθμός των θυμάτων που θα πέσουν στη μάχη για να ανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης …..

Γιατί αυτοί που τελικά θα θυσιαστούν για την Ελλάδα ρε γαμ…το δε θ

Όλα μπορούν να τα αντέξουν οι επίλεκτες δυνάμεις της κυβέρνησης προκειμένου να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία….ακόμη και το γιαούρτωμα…..

Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί είναι διατεθειμένοι  να θυσιαστούν αρκεί να πείσουν τους Τροϊκανούς να επιστρέψουν στα ελληνικά χώματα και να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για να κλειδώσουν την έκτη δόση…..

Το ότι θα μας τη δώσουν, θα μας τη δώσουν, το θέμα είναι ο αριθμός των θυμάτων που θα πέσουν στη μάχη για να ανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης …..

Γιατί αυτοί που τελικά θα θυσιαστούν για την Ελλάδα ρε γαμ…το δε θα είναι οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά οι  δημόσιοι υπάλληλοι…..

Αυτοί απειλούνται με απολύσεις, εφεδρείες και περικοπές μισθών……

Για τους πολιτικούς μας και τους 300 της Βουλής τηρείται σιγή ιχθύος…..

 

Μπορεί η ανακοίνωση των νέων μέτρων  από την κυβέρνηση, ο Αρμαγεδδών στο Δημόσιο και στο λαό πλησιάζει- να επισκίαση την υπόλοιπη πολιτική επικαιρότητα, ωστόσο προχθές είχαμε χθες άλλες ανακοινώσεις και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, στην προσπάθεια τους  να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας…..

Και προπάντων ότι κινούνται και αποφασίζουν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το καθήκον …..

Πάρτε για παράδειγμα το δικό μας τον υπουργό, και τον αποκαλώ δικό μας  καθώς είναι βουλευτής Ξάνθης και ο λαός του νομού τον έστειλε στην κεντρική πολιτική σκηνή για να βοηθήσει τον τόπο μας…..αλλά ένεκα δυσμενών συγκυριών συνεχίζει το δρόμο του προκατόχου του από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τότε που ήταν και αυτή κυβέρνηση …..

Δεν μέμφομαι τους δύο υπουργούς μας…δε φταίνε εκείνοι για την πορεία της αποβιομηχάνισης της περιοχής μας….απλά κάθισαν και κάθονται σε υπουργικές καρέκλες τη λάθος εποχή…..

Οι οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες τους έδεσαν και τους δένουν τα χέρια…..

Τότε με τη ΣΕΒΑΘ και τη ΣΕΠΕΚ και τώρα με τη ΣΕΚΑΠ…..Όσο για την ΕΒΖ επί Ν.Δ. το όνειρο για εργοστάσιο παραγωγής Βιοαιθανόλης αποδείχθηκε απατηλό και τώρα επί ΠΑΣΟΚ βγαίνει στο σφυρί…..

 

Οι δυο υπουργοί μας , ο πρώην και ο νυν, δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να προσφέρουν όσα θα ήθελαν για τον τόπο τους….

Και ο μεν πρώην φθηνά τη γλίτωσε ……ούτε αυγά, ούτε γιαούρτι…..δέχτηκε ως δωράκια….για τα όσα υποσχέθηκε και δεν υλοποίησε…..

Όσο για το νυν, το Σωκράτη εννοώ τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά είναι πανέτοιμος να τα αντιμετωπίσει…..

«Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ γιαούρτωμα….»….

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, αναφερόμενος στα λάθη και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και προσπαθώντας να αιτιολογήσει την πορεία των πραγμάτων……

Αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν στο δικό του κομμάτι, αλλά και αποφασισμένος να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις μέσω των δυσβάσταχτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δήλωσε έτοιμος να δεχθεί ακόμη και την αντίδραση του κόσμου…..

«…να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα, γιατί αυτό είναι η αντίδρασή του για το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για όσα δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους….» ήταν κάποια από τα λόγια του ….

Ενώ σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του αναφέρει χαρακτηριστικά «…υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Και οι εργάτες στη Φουκοσίμα ξέρουν ότι όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία που κατά 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν όμως το καθήκον τους.»……

 

Δηλαδή αγαπητέ Σωκράτη, σε καιρώ μνημονίου μήπως θα πρέπει να χορηγηθεί στην κυβέρνηση επίδομα επικινδυνότητας και να ενταχθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά …..;

Ποιο μήνυμα θέλατε να στείλετε με τις παραπάνω επισημάνσεις σας…..;

Ότι επιτελείτε το καθήκον χωρίς φόβο και πάθος ….;

Μα τότε γιατί να θέλει ο κόσμος να σας εκφράσει την οργή του και να σας πετάξει και κάποιο γιαουρτάκι, και δεν αναφέρομαι σε σας προσωπικά ως άτομο, αλλά ως εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που όσο πάει χάνει και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της…..

Οι γονείς μας , αλλά και οι δάσκαλοί μας , μας έχουν μάθει πως όταν επιτελείς το καθήκον σου ανταμείβεσαι από το κοινωνικό σύνολο….

Σε βραβεύουν, σε επαινούν, δε σε λοιδορούν και ούτε σε γιαουρτώνουν….

Οι αρνητικές και ακραίες αντιδράσεις του κόσμου εκδηλώνονται  όταν αυτός δεν έχει  πειστεί πως ότι κάνεις, το κάνεις για το καλό του……

 

Μπορείς να πείσεις τον Ξανθιώτη ότι τα μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν, εξαγγέλθηκαν και προγραμματίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και από την τωρινή ότι θα υλοποιηθούν, ακόμη και αν χρειαστεί να περάσει χρόνος πολύς….;

Εξάλλου έχουμε μάθει ότι απαιτείται τουλάχιστον μια δεκαετία για να παραδοθεί ένα απλό έργο στο λαό……

Το σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο κανένας πολιτικός, κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να πείσει για τίποτε…..

Η ύφεση και η απαισιοδοξία δεν είναι καλοί σύμμαχοι οποιασδήποτε κυβέρνησης και όταν μάλιστα οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι για να δει  η χώρα μας φως στο τούνελ θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία…..

Οπότε κάνοντας τον απλό μαθηματικό υπολογισμό, έχουμε και λέμε δέκα χρόνια για να γίνει ένα έργο και δέκα χρόνια στασιμότητας –ύφεσης πάμε στο είκοσι…..

Ή μήπως πάλι δέκα μείον δέκα ίσον μηδέν…..; και μηδενίζουμε το κοντέρ ελπίζοντας σε κάτι καλλίτερο….;

 

Όπως και να έχει, οι καλές προθέσεις των υπουργών μας δεν επαρκούν για να δρομολογηθούν τα έργα στην περιοχή μας και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπάρχει μια……

Οπότε δε χρειάζεται να ρωτήσουμε τον Υπουργό, τι γίνεται με τον Κάθετο Άξονα, τον Περιμετρικό Δακτύλιο, την τουριστική  αξιοποίηση του χώρου της πρώην Φωνής της Αμερικής-κάποιοι σχεδίαζαν γήπεδα του γκόλφ και άλλοι σχεδιάζουν να βάλουν φωτοβολταϊκά- την πράσινη ανάπτυξη και τη Γεωθερμία, την αξιοποίηση του λιμανιού του Πόρτο Λάγους, τη λειτουργία του Μουσείου Καπνού ή την ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι…..

Για να μη θυμηθώ και την άρδευση της πεδιάδας του νομού ή μια σειρά άλλων υποσχέσεων στα χαρτιά…..

Οπότε κάτι περισσότερο θα γνωρίζετε εσείς και μιλάτε για γιουρτώματα…..

Όμως αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός  που όλοι επιζητούμε….;

Γιατί μάλλον για  κατάντια του πολιτικού μας συστήματος μπορεί κανείς να μιλά…..

Όταν τα γιαούρτια πρωταγωνιστούν και οι πολιτικοί κρύβονται τότε μάλλον δεν πάμε καθόλου,  μα καθόλου καλά…..

  

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button