ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΤΣΙΔΟΥ;

Κάθε μέρα οι διοικούντες αυτόν τον τόπο ανακοινώνουν και κάποια μέτρα.

Κάθε μέρα οι διοικούντες αυτόν τον τόπο ανακοινώνουν και κάποια μέτρα.

Κάθε μέρα οι διοικούντες αυτόν τον τόπο ανακοινώνουν και κάποια μέτρα.

Κάθε μέρα οι διοικούντες αυτόν τον τόπο ανακοινώνουν και κάποια μέτρα. Περικοπές στο δημόσιο τομέα, περικοπές στους μισθούς, αύξηση της φορολογίας, αύξηση του κόστους ζωής, αύξηση των φορολογικών εισφορών και γενικότερα η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα κάθετο πογκρόμ οικονομικής δίωξης προς τους πολίτες.

Μάλιστα για να το επιτύχει αυτό σκαρφίζεται την μία κρίση δανεισμού μετά την άλλη για εσωτερική κατανάλωση της χώρας αλλά και των ευρωπαϊκών κρατών της Ένωσης που καλούνται να στηρίξουν αυτό το οικονομικό χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Όμως παρά τα οικονομικά μέτρα, παρ όλη την οικονομική δίωξη και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, δεν ακούσαμε τίποτε για τις περικοπές των κυβερνώντων.

Οι κυβερνώντες εξακολουθούν να απολαμβάνουν αμείωτες τις αποζημιώσεις τους, αμείωτα τα έξοδα παραστάσεως, αμείωτες τις ατέλειες, αμείωτο το πολιτικό αλισβερίσι με την τοποθέτηση υψηλά αμειβόμενων ημετέρων σε καίριες θέσεις.

Μάλιστα για να ρίξουν σταχτή στα μάτια των πολιτών ειπώθηκε κάπου σε κάποια επιτροπή να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών για ένα μήνα.

Πόσο γελοίο φαντάζει αυτό στα μάτια των απεγνωσμένων πολιτών;

 Πόσο γελοίο φαντάζει στις συνειδήσεις των Ελλήνων που πονούν τον τόπο τους και θέλουν εδώ να προκόψουν και να δημιουργήσουν;

Πόσο γελοίο φαντάζει αυτό στην πρόταση της κ. Δέσποινας Πατσίδου, δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης, όταν δήλωνε και το πίστευε και το πιστεύει αυτό ακόμη και σήμερα,  ότι οι αιρετοί πρέπει να μπαίνουν στην πολιτική όχι για να αμείβονται αλλά για να προσφέρουν στους πολίτες.

Πόσο μακριά είναι η σημερινή εικόνα των διοικούντων, σε Τοπικό Επίπεδο είτε σε Εθνικό, όταν καλούν τους πολίτες να κόψουν τη μπουκιά από το στόμα των παιδιών τους, προκειμένου να ξεχρεώσουν δάνεια που οι ίδιοι δεν πήραν και δεν εξουσιοδότησαν κανέναν από τους πολιτικούς να πάρουν;

Το χειρότερο όλων αυτών είναι ότι κανένας από τους πολιτικούς δεν μειώνει τα δικά του έσοδα αλλά ακόμη χειρότερα δεν είναι σε θέση να πει σε αυτούς τους πολίτες ότι αυτά που στερούνται δεν πιάνουν τόπο και ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Αλήθεια αν μία στο εκατομμύριο εφαρμοζόταν αυτό που η κ. Πατσίδου είπε, ποια θα ήταν η εικόνα της χώρας μας;

Δεν θα είχε κεφαλές να την διοικήσουν;

Θα αναλάμβαναν αιθεροβάμονες και ιδεαλιστές τη διακυβέρνηση της χώρας;

Η απάντηση είναι όχι και αυτό το όχι στηρίζεται στο φιλότιμο των Ελλήνων, οι οποίοι από μόνοι τους όταν έβλεπαν στο τιμόνι έντιμους ανθρώπους θα αποφάσιζαν να τους ελάφρυναν από τα όποια κοστολόγια της προσωπικής τους συντήρησης.

 

Θα μισθώνονται αγροτικές εκτάσεις με μόρια

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να εκμισθώσει αγροτικές εκτάσεις στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη.

Σαν ιδέα είναι πολύ καλή γιατί επιτέλους σαν χώρα θα πρέπει να παράγουμε τουλάχιστον αυτά που καταναλώνουμε.

Βέβαια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αυτού του ξεκαθαρίσματος, ακριβώς του τι σημαίνει αγροτική γη, τι σημαίνει δημόσια κτήματα, τι κοινόχρηστα και φυσικά τι σημαίνει δασική έκταση.

Αλήθεια προλαβαίνει η Κυβέρνηση να τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά και μετά να ασχοληθεί και με το μοίρασμα της αγροτικής γης έστω το νοίκιασμα;

Εδώ σήμερα αύριο βουλιάζουμε ως χώρα. Πότε λοιπόν θα μοιράσει τη γη στους αγρότες για ν’ αρχίσουν να παράγουν;

 

Τι να πει κανείς;

 

Κατηγορήθηκε ο Αλέξανδρος Κοντός, όσο ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι επί ημερών του έκλεισε η ΣΕΒΑΘ ενώ σήμερα ξεπουλιούνται στην κυριολεξία όλα τα εναπομείναντα συνεταιριστικά εργοστάσια και δεν γίνονται επενδύσεις στη Θράκη.

Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ακούει, κανένας δεν βγαίνει στους δρόμους.

Αλήθεια πότε θα ξυπνήσουν οι Ξανθιώτες;

 

Ο θάνατος έδωσε ζωή

 

Ο θάνατος μιας 19χρονης έδωσε ζωή σε εφτά ανθρώπους αφού οι γονείς δώρισαν τα όργανα της σε άλλους συνανθρώπους μας.

Μήπως αυτό πλέον πρέπει να γίνει σημαία μας;

Μήπως επιτέλους θα πρέπει να κοιτάξουμε και τους δίπλα μας;

Μήπως πρέπει να αντιληφθούμε ότιέτσι όπως πάμε, βουλιάζουμε;

Τα πολιτικά λαμόγια μέχρι τώρα έκαναν καλά την δουλειά τους. Μας έφεραν εκεί που ήθελαν και τώρα μας εγκαταλείπουν στο έλεος των δανειστών τους. Αλήθεια μήπως είναι ώρα να ξυπνήσουμε;

 

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση της η Σ. Ιακωβίδου

 

Ικανοποιημένη δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Σούλα Ιακωβίδου, από την παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο οποίος, όπως ανέφερε η ίδια, ακούραστα, παρ όλη την πολύωρη συνέντευξη και τις δύσκολες ερωτήσεις που υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι, δεν άφησε τίποτε αναπάντητο.

 

Αντιπαράθεση Βασιλούδη-Κολάρου

 

Αυτή η κόντρα όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει. Στην αρχή ξεκίνησε με μπηχτές από την μία πλευρά προς την άλλη και σιγά σιγά έγινε θέση η αντίθεση της μιας πλευράς προς την άλλη.

Ο κ. Βασιλούδης “βγάζει” σπυράκια όταν ο κ. Κολάρος κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων των επιτροπών και του δημοτικού συμβούλίου μεταφέρει τις θέσεις του ΚΚΕ.

 

Δημήτρης  Μπένης ο πρόεδρος

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής, όπου προήδρευε ο Δ. Μπένης στη θέση του δημάρχου, άφησε αρκετές φορές να βγει η συζήτηση έξω από το θέμα.

Πρώτη μέρα στη θέση του προέδρου και ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια του να “τσεκάρει” τα μέλη.

Μελετούσε τις αντιδράσεις τους, σημείωνε στο μυαλό του το ανέβασμα των τόνων από τα μέλη της επιτροπής, βολιδοσκοπούσε τους τρόπους αντίδρασης τους, θέτοντας κάποια ερωτήματα που έδειχναν τα όρια των μελών που του έδιναν τη δυνατότητα να καταγράψει   τις κόκκινες γραμμές τους.

Γενικά η συμπεριφορά του σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν προσεκτική και κινήθηκε στα πλαίσια των ισορροπιών. Αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις της συμπολίτευσης, ο Δ. Μπένης δεν έχει να κάνει μόνο με την αντιπολίτευση αλλά και την εσωτερική αντιπολίτευση. Προφανώς μετά τη φημολογία ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, περισσότεροι είναι οι “ενδοπαραταξιακοί του εχθροί” παρά οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην καταγραφή ήταν πολύ προσεκτικός και ότι ξέρει που βαδίζει.

Θα κρατήσει όμως την ψυχραιμία του μέχρι το τέλος ως προς τον ενδοπαραταξιακό πόλεμο που δέχεται;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button