Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας

Ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, νέο κύκλος μαθημάτων της Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας.

Βασίζεται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, νέο κύκλος μαθημάτων της Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας.

Βασίζεται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει 18 δίωρες συναντήσεις από τον Οκτώβρη 2011 έως τον Ιούνιο του 2012.

Ζούμε  μέσα σε ένα σχεσιακό πλέγμα και ο κάθε άνθρωπος γίνεται κατανοητός μόνο μέσα σε αυτό τον ιστό των σχέσεων παλιών και τωρινών. Η ανάγκη να σχετιζόμαστε είναι θεμελιώδης για την επιβίωση μας. Η  ομαδική ψυχοθεραπεία δίνει την ευκαιρία να κατανοήσει κανείς τον άκαμπτο πολλές φορές και περιοριστικό διαπροσωπικό του χάρτη αποκτώντας καλύτερη αυτογνωσία, ενσυναίσθηση και ένα πιο προσαρμοστικό ρεπερτόριο συμπεριφορών, αντικαθιστώντας τους φαύλους κύκλους με άλλους πιο δημιουργικούς μέσα από την επαφή, το βίωμα. και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο.

Έμφαση θα δοθεί στην διαδικασία και στο εδώ-και-τώρα της ομάδας, όπου τα άμεσα γεγονότα της συνάντησης και τα αναδυόμενα συναισθήματα των μελών θα αποτελούν τον κύριο διάλογο της ομάδας. Μέσα από την δημιουργική αλληλεπίδραση και τις διορθωτικές εμπειρίες θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης με στόχο την επίγνωση, την επαφή με τις ανάγκες μας, την αναζήτηση νοήματος, την αυθεντική συσχέτιση με τον άλλο και την ενσωμάτωση αποξενωμένων πλευρών του εαυτού μας.

Λόγω της φύσης της ομάδας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου 2011.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα: 6947605065,ssechlidou@gmail.com, Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Εκπ. ΨυχοθεραπεύτριαGestalt και στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 25410-26635, 2541029282.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button