ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Προς τους:

Αναπληρωτή ΥπουργόΠεριφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Σωκράτη Ξυνίδη

Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,

Μάντατζη Τσετίν

 Βουλευτή ΝΔ Ξάνθης,

Αλέξανδρο Κοντό

Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας

και Θράκης,

Άρη Γιαννακίδη

<P style=”TEXT-ALIGN: rig

Προς τους:

Αναπληρωτή ΥπουργόΠεριφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Σωκράτη Ξυνίδη

Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,

Μάντατζη Τσετίν

 Βουλευτή ΝΔ Ξάνθης,

Αλέξανδρο Κοντό

Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας

και Θράκης,

Άρη Γιαννακίδη

Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης,

Φώτη Καραλίδη

Δήμαρχο Δήμου Μύκης,

Μουσταφά Τσουκάλ

 

Ξάνθη, 16 Σεπτεμβρίου 2011

 

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. 

 

Οι κάτοικοι του χωριού Ωραίον του Νομού Ξάνθης, για μια ακόμα φορά, εδώ και τρείς μήνες, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά κανάλια στους δέκτες τους, καθώς για μια ακόμα φορά οι αναμεταδότες υπέστησαν βλάβη.

Παρόλες τις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων του Ωραίου κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν παρενέβη προκειμένου εξειδικευμένο προσωπικό, με τεχνογνωσία, να επιληφθεί των βλαβών και να επισκευάσει τους αναμεταδότες. Σαν αποτέλεσμα, μετά από κάθε κακοκαιρία, οι αναμεταδότες παύουν να λειτουργούν και ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μη λαμβάνουν το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται κατά καιρούς και σε άλλα χωριά του ορεινού όγκου της Ξάνθης με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται.

Ενώ, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η ψηφιακή μετάδοση της digea στη Θράκη είναι γεγονός (και σε αυτόν το θέμα υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν τοποθετήθηκαν νέες κεραίες στον Νομό και η λήψη γίνεται από τις κεραίες της Θάσου),

ενώ, οι κάτοικοι του Ωραίου, όπως όλοι οι συμπολίτες τους, καταβάλλουν κανονικά το τέλος για την ΕΡΤ, αλλά ΕΡΤ δεν βλέπουν,

Κανείς από τους αρμόδιους δεν προθυμοποιείτε να δώσει μια κάποια λύση στο πρόβλημα αποκαθιστώντας το αυτονόητο δικαίωμα των κατοίκων του Ωραίου να απολαμβάνουν – αν μη τι άλλο – αυτό που χρυσοπληρώνουν.

Επιπλέον, οι κάτοικοι του Ωραίου στερούνται την πληροφόρησή και την ψυχαγωγία, στο μέτρο και το βαθμό που αυτή μπορεί να παρέχεται από την κρατική τηλεόραση.

Με την παρούσα επιστολή, και δοθείσης της αφορμής, επαναδιατυπώνουμε το αίτημα όλων των Ξανθιωτών για την μετάδοση του καναλιού της Βουλής και στον Νομό μας.

Σε μια περίοδο που παίρνονται πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον όλων μας, οι πολίτες της Ξάνθης δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καμία συνεδρίαση της Βουλής παρά μόνο όσες αναμεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια (όπως οι συνεδριάσεις που αφορούν στην ψήφιση του προϋπολογισμού). 

Θεωρούμε στοιχειώδη και ουσιαστική υποχρέωση της Πολιτείας να αρχίσει άμεσα η αναμετάδοση του καναλιού της Βουλής και στην Ξάνθη, προκειμένου να υπάρχει άμεση και αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών του Νομού για τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας και κυρίως τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Με εκτίμηση,

Πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Δουλγκέρ Τσελαϊντίν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button