ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ;

Τηλεδιασκέψεις, πιέσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνθέτουν ένα τοπίο που έχουν φέρει την Ελληνική κοινωνία στο αμήν.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περισώσει ότι σώζεται αλλά δυστυχώς η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών την τελευταία διετία δεν δίνει και πολλά χρονικά περιθώρια, η κοινωνική αναταραχή είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει και η θύελλα να μετατραπεί σε τσουνάμι. Ο κ.

Τηλεδιασκέψεις, πιέσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνθέτουν ένα τοπίο που έχουν φέρει την Ελληνική κοινωνία στο αμήν.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περισώσει ότι σώζεται αλλά δυστυχώς η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών την τελευταία διετία δεν δίνει και πολλά χρονικά περιθώρια, η κοινωνική αναταραχή είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει και η θύελλα να μετατραπεί σε τσουνάμι. Ο κ. Παπανδρέου το γνωρίζει αυτό και μετά τη δήλωση του ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, είναι αποφασισμένος να“μπήξει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά” των Ελλήνων Πολιτών.

Ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Τσαρτσάρας αναφέρει ότι είμαστε πολύ κοντά να απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά χωρίς όμως να αναφέρει ότι παράλληλα είμαστε και πολύ κοντά στον γκρεμό.

Αν υλοποιηθεί η συμφωνία του Ιουλίου, τότε η χώρα θα ξεφύγει από την ανασφάλεια, τονίζει ο κ. Τσαρτσάρας.

Μεταφέροντας τις δηλώσεις του Κεντρικού ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι η  Κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην κινδυνεύει το Ελληνικό νοικοκυριό. “Έχουμε μπροστά μας το κρισιμότερο δίμηνο από την ημέρα που ξεκίνησε η πορεία σωτηρίας”.

Δηλώνει αισιόδοξος ότι μέσα στον Οκτώβριο θα κλειδώσει οριστικά η συμφωνία του Ιουλίου, κάτι που σαφώς είναι δύσκολο, αφού θέλει αποφάσεις από 16 διαφορετικά κοινοβούλια και εκατοντάδες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μιλώντας για  τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ο καθένας για τον δικό του λόγο, έκανε αναφορά στους καθαρά εσωκομματικούς λόγους της Μέρκελ και τις αντιδράσεις των Φιλανδών. “Η Ευρώπη που είχαν οραματιστεί ο Μιτεράν και  ο Κόλ  δεν υπάρχει και η Ευρώπη της αλληλεγγύης δεν υφίσταται”

 

Ο Λαός όμως πιστεύει αυτά που λέει η Κυβέρνηση; Αφού ότι μέχρι τώρα έχει πει, δεν έχει υλοποιηθεί.

Διαφώνησε κάθετα με τους τηλεπαραθυράτους και στους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι κραυγάζουν συνέχεια ότι η Κυβέρνηση απέτυχε. “Αν είχαμε αποτύχει, δεν θα κάναμε αυτή την στιγμή αυτή την κουβέντα”.

 

Τι λέτε στους πολίτες την στιγμή που οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τους 700.000, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Πόσο υπομονή πρέπει να κάνουν;

Απάντησε με τα λόγια του Πρωθυπουργού, υπονοώντας σαφέστατα ότι  δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. “Ο Πρωθυπουργός προτιμά να πάρει το πολιτικό κόστος με το να χάσουμε όλοι κάτι”.

 

Πόσα θα χάσουν οι πολίτες; Ως πότε θα χάνουν οι πολίτες και πότε θα έρθει το πολυπόθητο φώς στο τούνελ;

Επανήλθε στην αρχική του τοποθέτηση ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι κρισιμότεροι μήνες. “Αν τηρήσουμε αυτά που είπαμε. η συμφωνία του Ιουλίου θα υλοποιηθεί και δεν θα βουλιάξουμε, θα γλυτώσουμε”.

 

Εκλογές τώρα

 

Εκλογές τώρα, λέει η κ. Σούλα Ιακωβίδου, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης, για να επέλθει η ηρεμία στα Ελληνικά νοικοκυριά. Εδώ και δύο χρόνια η Κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τίποτε από αυτά που έχει εξαγγείλει. Είτε λέγεται μνημόνιο, είτε λέγεται προϋπολογισμός, είτε λέγεται ανάπτυξη και κανένας στόχος δεν έχει επιτευχθεί.

Είναι μία άτολμη και κουρασμένη Κυβέρνηση.

Ως λύση η ΝΔ προτείνει εκλογές τώρα και άμεση υλοποίηση του Ζαππείου 1 και 2.

Δυστυχώς για τον τόπο, σημείωσε η κ. Ιακωβίδου, η ΝΔ έκανε προτάσεις που δεν εισακούγονται από την Κυβέρνηση και δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. “Δεν μπορεί η ΝΔ να συνεναίσει στον δρόμο της καταστροφής που χάραξε η Κυβέρνηση”.

 

Τι θα πει η ΝΔ στους πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια;

“Την αλήθεια”,απαντά μονολεκτικά η κ. Ιακωβίδου. Δεν θα υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς, όπως υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την εντολή του Ελληνικού λαού, με τη λογική ότι το προεκλογικό της πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πράττει, άρα δεν έχει την έγκριση του Ελληνικού Λαού.

 “Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πρόκειται να πάρουμε την επόμενη δόση του συμφωνηθέντος δανείου από την Τρόικα και το ΔΝΤ, αυτή να ακολουθείται από μέτρα που στερεύουν την αγορά και τα νοικοκυριά”.

Με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη, η ΝΔ ζητά εκλογές άμεσα, γνωρίζοντας ότι έχει να παλέψει με τις ήδη συμφωνημένες πολιτικές και δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης στους πιστωτές μας.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button