ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Σύμφωνα με το Ν.

Σύμφωνα με το Ν. 2645/98 καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίουως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Eχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 18η Σεπτέμβρη 2011 ημέρα Κυριακή.

Για τον εορτασμό θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

Ώρα 80:00.  Επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Τιμές θα αποδώσει το τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ΄.Σ.Σ.

 

Ώρα 10:00.  Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Την ομιλία για το χρονικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Νίττης Νικόλαος, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

 

Ώρα 10:30.   Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων οργανώσεων καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Υποστολή σημαίας.

 

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνου θα ακολουθήσει δεξίωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειον

Σχετικά Άρθρα

Back to top button