Ειδήσεις

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σάββατο 24 Φλεβάρη, 12:00 Κεντρική Πλατεία

Στις 24 Φλεβάρη κλείνουν δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (σαν απάντηση της συνεχόμενης επέκτασης του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ προς ανατολάς) και την έναρξη ενός άδικου, αντιδραστικού πολέμου. Ενός πολέμου:

  • Που έχει κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων φαντάρων και αμάχων, και έχει προκαλέσει ένα κύμα εκατομμυρίων προσφύγων.
  • Σημαδεύει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, καθώς χρησιμοποιείται από τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των λαών.
  • Έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές της «Δύσης» και της «Ανατολής» και κυρίως το στρατηγικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας και πυροδοτεί πολεμικές αναμετρήσεις παντού στον κόσμο.
  • Οδηγεί την ανθρωπότητα σε μια περίοδο, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσία, Κίνα), προετοιμάζουν τους όρους για ένα παγκόσμιο πυρηνικό μακελειό!!

Την ίδια στιγμή εξελίσσεται η σφαγή στη Γάζα. Το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ, με μια πολιτική αντίστοιχη της ναζιστικής-φασιστικής «τελικής λύσης», πραγματοποιεί μια γενοκτονία με 30.000 νεκρούς και χιλιάδες αγνοούμενους, 70.00 τραυματίες, και πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους σε κατάσταση στέρησης τροφής, νερού, φαρμάκων, υγειονομικής περίθαλψης, κατοικίας. Παρόλα αυτά ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός με τις Οργανώσεις Αντίστασης, δεν υποτάσσεται, αγωνίζεται σκληρά, προκαλεί τη μαζική αλληλεγγύη των λαών όλου του κόσμου και δίνει μήνυμα και παράδειγμα αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής πάλης.

Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οδηγούν μια σειρά από χώρες να μπλέκονται σε ένα κουβάρι έμμεσης πολεμικής αναμέτρησης, με εμφανή τον κίνδυνο ευρύτερης πολεμικής έκρηξης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, την έχουν γεμίσει με βάσεις και την έχουν καταστήσει σε πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων των μεγαλύτερων φονιάδων του κόσμου, εκθέτουν το λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους, και φορτώνουν το λαό με δυσβάσταχτα βάρη πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε μια περίοδο που φουντώνει η λαϊκή οργή και βγαίνει στο δρόμο, με τους αγρότες να διεκδικούν μαζικά το δίκιο τους, για να μη ξεκληριστούν και να μπορούν να ζήσουν δουλεύοντας στη γη τους, και τη νεολαία να παλεύει για να μη πεταχτούν έξω από την εκπαίδευση τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, είναι ανάγκη να μπει ξανά στην ημερήσια διάταξη και η πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας. Για την συγκρότηση του Μετώπου Πάλης και Αλληλεγγύης των λαών, για να μπορούν να οραματίζονται και να ελπίζουν σε ένα μέλλον χωρίς πολέμους, φτώχια και εκμετάλλευση!

ΚΚΕ (μ-λ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button