Οι πολίτες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής Κίνησης για ανακύκλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ” το Σάββατο 31-5-08 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι πολίτες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης και άλλων φορέων συνεισφέροντας στη συλλογή χαρτιού για ανακύκλωση, από το πρωί του Σαββάτου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, το Ρολόι της Κεντρικής Πλατείας.

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ” το Σάββατο 31-5-08 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι πολίτες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης και άλλων φορέων συνεισφέροντας στη συλλογή χαρτιού για ανακύκλωση, από το πρωί του Σαββάτου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, το Ρολόι της Κεντρικής Πλατείας. Μέχρι το μεσημέρι συγκεντρώθηκε ικανοποιητικός όγκος χαρτιού που φορτώθηκε από μέλη της κίνησης σε φορτηγό του Δήμου Ξάνθης ώστε να προωθηθεί για ανακύκλωση. Υπήρξαν πολλοί δημότες που πρότειναν η συγκεκριμένη ενέργεια να επαναληφθεί και να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.


  Ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης κ. Ν. Ανταμπούφης τόνισε χαρακτηριστικά:


   “Σήμερα κερδίσαμε δύο στοιχήματα. Το πρώτο ήταν να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα της ανακύκλωσης. Τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε μια δημόσια συζήτηση για την ανακύκλωση στο Δήμο Ξάνθης και προβλήθηκε το αίτημα της άμεσης υλοποίησής της. Μέσω της εκδήλωσης κατορθώθηκε να γίνει μια σημαντική και ουσιαστική αναφορά των πολιτών της Ξάνθης στα ζητήματα του περιβάλλοντος. 


   Το δεύτερο στοίχημα ήταν να αποδειχθεί από τους πολίτες ότι ανταποκρινόμαστε στο αίτημα για ανακύκλωση και ότι η περιβαλλοντική μας κουλτούρα είναι υψηλή. Η ποσότητα του χαρτιού που συγκεντρώθηκε φανέρωσε ότι οι συνδημότες μας είναι έτοιμοι για τη συμμετοχή τους σε σχέδια ανακύκλωσης.


   Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η ανακύκλωση στον Δήμο Ξάνθης είναι κοινωνικά ώριμο αίτημα και τεχνικά εφικτό. Δυστυχώς, ο Δήμος Ξάνθης εμφανίζεται ανέτοιμος, χωρίς να παρακολουθεί το βηματισμό των δημοτών του. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης κατατάσσει το Δήμο μας σε κείνους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Σήμερα οι Ξανθιώτες ενίσχυσαν με τον πλέον έντονο τρόπο το σύνθημα της εκδήλωσης: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ.”


   Οι διοργανωτές αποχώρησαν από το χώρο της Κεντρικής Πλατείας αφού αυτός καθαρίστηκε, με την υπόσχεση να πολλαπλασιάσουν τις παρεμβάσεις τους σχετικά με την ανακύκλωση στο Δήμο Ξάνθης.  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button