“Αέρααα…… και σας φάγαμε….!

Καταρχήν να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές μικρούς και μεγάλους και δύναμη στους εκπαιδευτικούς….

Και κατά δεύτερον εύχομαι υπομονή και κουράγιο σε όλους τους γονείς για αυτά που ανοίγονται μπροστά τους και που θα πρέπει να καλύψουν με μειωμένα τα βαλάντιά τους…..

Όσο για τα βιβλία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές-ας είναι καλά τα καμάρια μου-στο μεν δημοτικό που φοιτά η κόρη μου υπάρχουν όλα τα βιβλία και θα τους τα δώσουν σήμερα Τρίτη που θα έχουν και όλα τα παιδιά τις σάκες τους, ενώ στο Λύκειο που από φέτος πηγαίνει το παλικάρι μου τους μοίρασαν δέκα βιβλία κα

Καταρχήν να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές μικρούς και μεγάλους και δύναμη στους εκπαιδευτικούς….

Και κατά δεύτερον εύχομαι υπομονή και κουράγιο σε όλους τους γονείς για αυτά που ανοίγονται μπροστά τους και που θα πρέπει να καλύψουν με μειωμένα τα βαλάντιά τους…..

Όσο για τα βιβλία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές-ας είναι καλά τα καμάρια μου-στο μεν δημοτικό που φοιτά η κόρη μου υπάρχουν όλα τα βιβλία και θα τους τα δώσουν σήμερα Τρίτη που θα έχουν και όλα τα παιδιά τις σάκες τους, ενώ στο Λύκειο που από φέτος πηγαίνει το παλικάρι μου τους μοίρασαν δέκα βιβλία και υπολείπονται κάποια άλλα…..

 Επίσης, όπως έμαθα σε γυμνάσιο περιφερειακού δήμου δεν επαρκούν τα βιβλία για όλους τους μαθητές και θα τους διανεμηθούν με αλφαβητική σειρά….

Όσο για τους υπόλοιπους θα πρέπει να περιμένουν την έλευση των νέων βιβλίων από τα κεντρικά…..

 

ώΣε ότι αφορά τώρα το περιβόητο DVD για το οποίο έκανε λόγο το Υπουργείο Παιδείας και η Αννούλα του ψηφιακού σχολείου και όχι του χιονιά, ουδέν νεότερο από τα τέκνα μου….

DVD δε μου φέρανε…ίσως αργότερα, γιατί και αυτό χρειάζεται κάποια προετοιμασία και χρήματα για να βγει σε χιλιάδες αντίγραφα….Πάντως ως προνοητική μητέρα φρόντισα να προμηθευτώ αυτό που έκανε δώρο σε γονείς και μαθητές κυριακάτικη εφημερίδα….ανάρπαστη έγινε …..

Με ή χωρίς DVD , τις θερμότερες ευχές μου για καλή πρόοδο με μυαλό καθαρό, ξεκούραστο και μακριά από τα προβλήματα των ενηλίκων σε όλους τους μαθητές της Ξάνθης….Ας είναι προσηλωμένοι στο δικό τους αγώνα, για μια ποιοτική και σφαιρική μόρφωση και όλα τα άλλα θα τα αντιμετωπίσουν εν καιρώ….

 

Πάμε τώρα στο δια ταύτα της σημερινής στήλης που δεν είναι άλλο από τα όσα διεμηνύθησαν από τον πρωθυπουργό της χώρας τόσο το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ και τους παραγωγικούς φορείς με την ομιλία του, όσο και την επομένη, την Κυριακή κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου……

Τι άκουγαν τα αυτιά μου και πώς αντιδρούσε η λογική μου…..

Τα παράλογα προσπάθησε να μας τα περάσει λογικά …..

Αλλά και αυτά που ήταν λογικά, καθυστέρησε τόσο πολύ να μας μιλήσει για αυτά, που πλέον δεν έγινε πιστευτός…..

Ποιο κοινό συμφέρον και πατριωτισμός….

Για να αποχτήσουμε το κοινωνικό κράτος που μας παρουσίασε σαν αυτό των σκανδιναβικών χωρών, εγώ θα βρίσκομαι στην αιώνια κατοικία και τα παιδιά μου με μπαστούνι…..

Όσο για τον πατριωτισμό, εδώ έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς χάνοντας την αξιοπιστία μας και υποχωρώντας σε εθνικά μας κεκτημένα, άσχετα αν η κυβέρνηση το αρνείται…. Το ξεπούλημα και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας τι είναι….;

 

Η 76η ΔΕΘ αποτέλεσε το βήμα για να μας πει ο πρωθυπουργός ότι είμαστε σε πόλεμο και ότι στο σύγχρονο αυτόν πόλεμο που μαίνεται ο Έλληνας θα πρέπει να συμβάλλει για τη σωτηρία της χώρας με την οικονομική ενίσχυση όλων, να βάλουν  για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη…..τώρα αν η τσέπη των περισσοτέρων είναι άδεια ή τρύπια μάλλον δεν το σκέφτηκαν

Ο πρωθυπουργός απλά μας έφερε το παράδειγμα των Ελλήνων που βοηθούσαν στον αγώνα, δίνοντας τα όπλα και μηχανικά μέσα στον πόλεμο του ’40….

Μόνο που άλλο οι παραδοσιακοί πόλεμοι, και άλλο οι σύγχρονοι….οι μεν πρώτοι ήταν ορατοί, ενώ οι δεύτεροι αόρατοι, σκοτεινοί και διπλωματικοί που εξελίσσονται ύπουλα και άτιμα……

 

Ακούγοντας λοιπόν το Γιώργο και το Βαγγέλη, μα την αλήθεια, τρόμαξα…..

Είπα, “αυτό είναι, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση….στη Λιβύη πέφτουν οι βόμβες και στην Ελλάδα τα λουκέτα και η ανεργία….”….

Τι ήθελε να πει ο ποιητής “στόχος μας σε κάθε ελληνική οικογένεια να υπάρχει ένας τουλάχιστον εργαζόμενος…..”…..

Εδώ υπάρχουν οικογένειες που ήδη κανένας δεν εργάζεται και μάλιστα πολλοί είναι και μακροχρόνια άνεργοι…..

Και μακάρι στις οικογένειες που κανείς δεν εργάζεται να εξασφαλίσει σε έναν εργασία, όμως με τι μισθό…..;

Θα τους εξασφαλίσει εισόδημα μέσω πεντάμηνων προγραμμάτων και μετά τι….;

Θα του εξασφαλίσει μόνιμη εργασία ή επίδομα από τον ΟΑΕΔ…..;

Και πώς θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μια οικογένεια μ’ έναν μόνο εργαζόμενο που θα λαμβάνει στην καλύτερη των περιπτώσεων 800 ευρώ….;

Πώς θα μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού του, τα φροντιστήρια των παιδιών και τα ιατρικά έξοδα αν χρειαστεί…..;

Εδώ στον καλό καιρό το ζευγάρι δούλευαν και οι δυο και ο πατέρας έκανε και Τρίτη δουλειά, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει μια ποιοτικότερη ζωή στην οικογένειά του…..

 

Τελικά εκτός τόπου και χρόνου είναι οι κυβερνώντες μας …..

Αν, αγαπητέ μου Γιώργο φρόντιζες να μας κάνεις Φιλανδία σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και το σύστημα Υγείας, ας μας έκοβες τους μισθούς…..

Τώρα όχι μόνο μας κόβεις τους μισθούς, αλλά και τη δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία…..

Και σα να μην έφτανε αυτό μας βάζεις και νέο χαράτσι για το σπιτάκι που με τόσο κόπο αποκτήσαμε ….και κανείς δε μας το χάρισε…..

Είμαστε σε πόλεμο, σε αυτό συμφωνώ μαζί σου…..όμως δεν ξέρω ποιος τελικά είναι ο πραγματικός εχθρός μου……

Πάντως εγώ φρόντισα και αγόρασα κράνος  αλεξίσφαιρο γιλέκο και έτρεξα …στην τράπεζα για να βγάλω χρήματα για να συνεισφέρω στον αγώνα…..μόνο που η τράπεζα δεν μου τα έδωσε….ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, μου είπε….κάτι που αργά η γρήγορα θα σου το πω και εγώ…..

Και κάτι τελευταίο, αφού είμαστε σε πόλεμο, φρόντισες να μας εξασφαλίσεις καταφύγια….;

Εγώ πάντως ανέσυρα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το σύνθημα των ηρωικών μας προγόνων “αέρααα….” για να βροντοφωνάξω, αν χρειαστεί, και να τρομάξω και να διώξω τον εχθρό….ακόμη και αν είναι εντός των τειχών της χώρας….

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button