ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΑΘ

Ημερίδα  με θέμα «Αναπτυξιακός Σχεδιασμός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και πορεία υλοποίησης Ε.Π «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στην Καβάλα, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, των αντιπεριφερειαρχών Αρχέλαου Γρανά και Κώστα Παπακοσμά, Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Καβάλας.

Αναφερόμενος στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε, «όπως είχαμε συναποφασίσει και είχαμε προσδιορίσει με την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ, σε πολύ τακτά

Ημερίδα  με θέμα «Αναπτυξιακός Σχεδιασμός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και πορεία υλοποίησης Ε.Π «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στην Καβάλα, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, των αντιπεριφερειαρχών Αρχέλαου Γρανά και Κώστα Παπακοσμά, Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Καβάλας.

Αναφερόμενος στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε, «όπως είχαμε συναποφασίσει και είχαμε προσδιορίσει με την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ, σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσιο αρχών θα συνεργαζόμαστε και θα βλέπουμε την πορεία των ενταγμένων έργων, θα γίνετε μία προπαρασκευή για να υπάρχει μία ετοιμότητα και ωρίμανση για να ενεργοποιούμε τις ανάλογες προσκλήσεις για νέα έργα. Σήμερα προσδιορίσαμε και τα έργα «σημαίες» που έχουν έναν καθοριστικό αναπτυξιακό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και στέλνουμε το μήνυμα, που λέει ότι αφενός βλέπουμε την εξέλιξη των και την πορεία των έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη προγραμματική περίοδο και επανασχεδιάζουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στοχεύοντας να αναπτύξουμε τον περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσα από διαβούλευση, μορφοποιώντας την Περιφέρεια μας σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων, ανταγωνιστικό θα έλεγα με αυτό που υφίσταται τώρα στην ευρύτερη Βαλκανική και είναι τα στενά του Βοσπόρου».

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη συστράτευσης όλων των περιφερειακών δυνάμεων στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος πρέπει να είναι μακρόπνοος και δεσμευτικός προς την κεντρική εξουσία.

Ο κ. Γιαννακίδης στάθηκε ιδιαιτέρα στα παρακάτω έργα «σημαίες»:

-Την ανάδειξη του λιμανιού της Καβάλας το οποίο σε συνδυασμό με το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσουν βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες για ολόκληρη την περιφέρεια καθιστώντας την ανταγωνιστικό κόμβο μεταφορών –εμπορίου και τουρισμού.

σιδηροδρομική διασύνδεση του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότεςμε την επανενεργοποίηση της ΕΡΓΟΣΕ που ήδη εκπονεί τις σχετικές μελέτες προς το σκοπό αυτό και τέλος

-ο οδικός άξονας Καβάλα –Δράμα με προδιαγραφές σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Οπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης μέχρι το τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι μελέτες προκειμένου το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

περιφερειακή οδός της Καβάλας, ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο ήδη κινητοποιεί όλες τις τοπικές δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσει

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υπογράμμισε πως «οι προτάσεις που έχουμε εντάξει σε αυτό ιδιαίτερα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ και πλέον το διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έρχονται σε πλήρη ταύτιση με το πρόγραμμα μας το οποίο είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά. Στόχος μας είναι, κάνοντας ορθή και λογικευμένη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει το ΕΣΠΑ να υλοποιήσουμε έργα τα οποία θα φέρουν την ποθητή ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button