Το πρόγραμμα του τριημέρου των γιορτών παλιάς πόλης

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Παντελής Θεοχαρίδης

Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη

Ένα δυνατό αφιέρωμα στους δύο καλλιτέχνες με γνωστά τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους.

Ο τραγουδιστής που μας σύστησε με τη φωνή του στην πρώτη εκτέλεση τη “Μικρή Πατρίδα” και ερμήνευσε “Τα τραγούδια του Χαμένου Ποιητή”  το φετινό καλοκαίρι ετοίμασε ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Παντελής Θεοχαρίδης

Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη

Ένα δυνατό αφιέρωμα στους δύο καλλιτέχνες με γνωστά τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους.

Ο τραγουδιστής που μας σύστησε με τη φωνή του στην πρώτη εκτέλεση τη “Μικρή Πατρίδα” και ερμήνευσε “Τα τραγούδια του Χαμένου Ποιητή”  το φετινό καλοκαίρι ετοίμασε ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη.

Στενός συνεργάτης την τελευταία 20ετία του Μανώλη Ρασούλη, ο Παντελής Θεοχαρίδης εμφανίστηκε μαζί του επί σκηνής σε δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. “Υδροχόος”, “Πότε Βούδας πότε Κούδας”, “Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια”, “Τρελή κι αδέσποτη”, “Ραγίζει απόψε η βραδιά”, “Απόψε σιωπηλοί”, “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ” και πολλά άλλα τραγούδια του πάθους και του έρωτα, της αντοχής και του ονείρου, τραγούδια επιτυχίες του Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Παντελή Θεοχαρίδη.

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

22:00 Συναυλία

1. Funky Essence – Αφιέρωμα στο Hard Rock

Οι Funky Essence είναι ένα τοπικό συγκρότημα από την Ξάνθη που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010 από φοιτητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης οι οποίοι απολαμβάνουν να ακούνε και να παίζουν Funk – Fusion – Jazz μουσική.

Αυτά που παίζουν και γράφουν είναι βασικά μια τροποποιημένη εκδοχή της Funk. Πράγμα που σημαίνει ότι συνδυάζουν τα στοιχεία της Funk με εκείνα όλων των υπό-ειδών της Jazz όπως Bossa Nova, Soul, Blues, Groovy Jazz, Soul και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μίξη Funk και Jazz μουσικής.

2. Radial Groove – Ready for Radial Groovin’

Οι Radial Groove αποτελούνται από τους Βάσω Λιάπη (κιθάρες), Πασχάλη Παπούδα (μπάσο), Σωτήρη Διαμαντόπουλο (πλήκτρα, φωνητικά), Αλέξη Δρουδάκη (φωνή) και Μπάμπη Βαλσαμίδη (τύμπανα). Από το 2006 συμμετέχουν στα μουσικά δρώμενα της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα, παίζοντας διασκευασμένα κομμάτια της alternative rock σκηνής, πλαισιωμένα από funk και pop-rock μελωδίες, ενώ πλέον έχουν στο ενεργητικό τους live εμφανίσεις σε όλη τη Β. Ελλάδα ως φιλοξενούμενοι σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το μουσικό ύφος της μπάντας παραμένει αταλάντευτα alternative! Για 2.5 ώρες, οι Muse εναλλάσσονται με τους Peppers, οι Killers συναντούν τους Maroon 5 και οι U2 επανέρχονται νοερά συνοδευόμενοι από τους Jet και τους Cake. Χορευτική διάθεση και εκρηκτική  ατμόσφαιρα σίγουρα δεν στερούνται τα live τους, όμως για τους Radial  Groove ο καταιγισμός θετικής ενέργειας θεωρείται δέσμευση!!

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου

19:00 Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

Εγώ ο κολλητός/η μου και οι άλλοι

Αναγνωστικά παιχνίδια, παιχνίδια γραφής και τέχνης για τον εαυτό και τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας.

Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, “Στον αστερισμό των διδύμων” (εκδόσεις Πατάκη) σχολιάζουμε τους ήρωες, τους ζωντανεύουμε, τους δίνουμε φωνή, γράφουμε τις δικές μας ιστορίες, παίζουμε τους ρόλους που θα θέλαμε να παίξουμε και ξετυλίγουμε το μπερδεμένο κουβάρι των σχέσεων

Επιμέλεια: Ελένη Σβορώνου, Φιλόλογος-συγγραφέας, υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς.

Προϋποθέσεις: παιδιά Γυμνασίου με αγάπη για διάβασμα, παιχνίδι και συνεργασία.

Συνεργασία με το πρόγραμμα: “προώθηση της ανάγνωσης- εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Ξάνθης του ΥΠ.ΠΟ.Τ.- Ε.ΚΕ.ΒΙ.”

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία

Κώστας Μακεδόνας – Γιώργος Θεοφάνους

Μαζί τους: Άσπα Θεοφίλου,

Γιώργος & Σταύρος Μυλωναδάκης

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας, που έχει δώσει το δικό του στίγμα στο καλό ελληνικό τραγούδι με αμέτρητες επιτυχίες, μοιράζεται φέτος τη σκηνή με τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, με σκοπό να μας κάνουν να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε και να τραγουδήσουμε ακόμα περισσότερο με τα τραγούδια τους.

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο πλούσιο ρεπερτόριο των καλλιτεχνών που ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες τους αλλά και κομμάτια από την καινούργια κοινή δισκογραφική τους δουλειά (που μόλις κυκλοφόρησε), με τίτλο “Αντικριστά” και κορυφώνεται όταν ο Γιώργος Θεοφάνους κάθεται στο πιάνο και οδηγεί τον Κώστα Μακεδόνα σε πανέμορφα μουσικά μονοπάτια. Μια βόλτα σε μια μαγική διαδρομή…

Μαζί τους, οι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές Άσπα Θεοφίλου και Γιώργος  & Σταύρος Μυλωναδάκης.

Τους καλλιτέχνες συνοδεύει ορχήστρα με εξαίρετους σολίστ.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

22:00 Συναυλία

1. Palm – Αφιέρωμα στο alternative rock

Είναι ένα συγκρότημα που η μουσική του εντάσσεται στην alternative rock σκηνή και σχηματίστηκε στην Ξάνθη στις αρχές του 2011. Tα μέλη της μπάντας είναι: Lef (vocals), Kin (lead guitar), Alex (rhythm guitar), Jimakos (bass guitar), Nekt (drums).

Το παράλληλο ενδιαφέρον και των πέντε, για τη μουσική και τα κοινά ακούσματα, οδήγησε στη σύσταση αυτής της μπάντας, η οποία επιχειρεί να ζωντανέψει τη μαγεία της alternative rock μουσικής.

 

2. Comitato και άλλα σχήματα

Αφιέρωμα hip hop

Οι Comitato είναι μια hip hop μπάντα από την Ξάνθη και δημιουργήθηκαν το 2007 από τους diek,giafkas k omega.

Επίσης στο σχήμα ανήκουν οι Παύλος και Λαέρτης. Έχουν εμφανισθεί live σε αρκετά μέρη της Ελλάδας. Τα τραγούδια τους μιλάνε για όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου

20:00 Θρακικό Θέατρο Σκιών Γιάννη Βουλτσίδη

“Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα”

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου θα παρουσιάσει το έργο “Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα” Μια νέα δημιουργία του ανανεωτή του Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα, με ζωντανή μουσική Σαντούρι-Τζουράς.

Επίσης θα γίνει και η βιβλιοπαρουσίαση του νέου του βιβλίου με φιγούρες για τα παιδιά, “Ο Τρομάρας του Γεωργίου Βιζυηνού”.

 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Δήμος Αναστασιάδης

Ο Δήμος Αναστασιάδης φέτος το καλοκαίρι γυρίζει όλη την Ελλάδα με μία περιοδεία που ενθουσιάζει!

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ (“Αντίθετη Τροχιά”, “Αν μ’ αγαπάς”, “Τάσεις Καταστροφής”), αλλά και παλαιότερες επιτυχίες (“Εσύ”, “Μια προσευχή για να ‘ρθεις”, “3 λάθη”), μας ταξιδεύει στις κρυφές του σκέψεις, στα αληθινά κομμάτια του εαυτού του αλλά και της παρέας του, που δεν είναι άλλη από όλους εμάς.

Ο Δήμος Αναστασιάδης ξεφεύγει από τις δεσμεύσεις και μας χαρίζει μοναδικές ερμηνείες, ίσως τις καλύτερες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ο νέος δημιουργός δεν επαναπαύτηκε στην τεράστια επιτυχία των άλμπουμ του και τολμά να πειραματιστεί και να ρισκάρει τόσο στο επίπεδο της σύνθεσης, όσο και στο επίπεδο της live εμφάνισής του. Η μοναδική του ενέργεια διαπερνά όλη τη σκηνή και κυρίως όλο το κοινό. Αυτοσχεδιάζει, χορεύει, εξομολογείται, ερωτεύεται και μας παίρνει από το χέρι για να μας βάλει στη δική του μαγική τροχιά.

Και μας υπόσχεται συναυλίες που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό! Κάθε σταθμός και μία εκρηκτική εμπειρία! Μαζί του επί σκηνής η KRIDA και τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα μοναδικό πρόγραμμα με δυνατή ενέργεια, ροκ πειραματισμούς και τρελό buzz που θα σας παρασύρει στο ρυθμό του για καιρό.

Υποδεχθείτε την “Αντίθετη Τροχιά”, υποδεχθείτε τον Δήμο Αναστασιάδη στην καλύτερη στιγμή του!

Δήμος Αναστασιάδης – τραγούδι, ενορχήστρωση, Krida – τραγούδι, Bαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα, Γιώργος Τσιμπούκης – ηλεκτρική κιθάρα, Κώστας Γκαγκαστάθης – μπάσο, Γιώργος Θεοδωρόπουλος – πλήκτρα, Φώτης Παπαθεοδώρου – ηχοληψία, Μαρία Βενετάκη – φωτισμός

 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου

20:00 Θρακικό Θέατρο Σκιών Γιάννη Βουλτσίδη

“Ο Καραγκιόζης στο λαβύρινθο του Μή-νοά”

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου θα παρουσιάσει το έργο, “Ο Καραγκιόζης στο λαβύρινθο του Μή-νοά”. Μια νέα δημιουργία του ανανεωτή του Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα, με ζωντανή μουσική Σαντούρι-Τζουράς. Επίσης θα γίνει και η βιβλιοπαρουσίαση του νέου του βιβλίου με φιγούρες  για τα παιδιά, “Ο Τρομάρας του Γεωργίου Βιζυηνού”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button