“Σε θέση μάχης …..”

Αυτό ήταν! Μετά κόπων πολλών και πιέσεων και βασάνων το αντελήφθην….

 Είμαστε σε πόλεμο…..

Αυτό ήταν! Μετά κόπων πολλών και πιέσεων και βασάνων το αντελήφθην….

 Είμαστε σε πόλεμο….. έτσι μας είπε ο Ευάγγελος, ο υπουργός των Οικονομικών μας, θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…..

 Προσπαθώντας να μας πείσει ότι τα “αιμοσταγή” και βάναυσα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνησή του αποτελούν τη μοναδική λύση για τη σωτηρία της χώρας…..

 Μα τι να την κάνω μια χώρα χωρίς πολίτες…..

 Και από την άλλη όταν μιλάμε για χώρα δεν εννοούμε το έμψυχο δυναμικό της, τους κατοίκους της τον πληθυσμό της ; ……

 Πώς λοιπόν θέλει να σώσεις τη χώρα, αφανίζοντας τον με τα μέτρα που  παίρνεις…..;

 Είναι δυνατόν να προχωρήσει στην ανάπτυξη μια χώρα και να βγει και πάλι στις διεθνείς αγορές, όταν οι πολίτες της θα φυτοζωούν και η απελπισία και απαισιοδοξία θα έχουν πάρει πρώτη θέση στο μυαλό και στην ψυχή τους…..;

 Είμαστε σε πόλεμο λοιπόν και σε θέση μάχης όλοι….

 

 Και πώς να μην το πιστέψω όταν λέξεις που διαβάζαμε στα βιβλία ιστορίας , όπως για τον  Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέξεις όπως έφεδρος, εκεχειρία επανέρχονται έντονα στην λεξιλόγιο της πολιτικής επικαιρότητας…..;

 Οικονομικός πόλεμος, παράπλευρες απώλειες, εφεδρεία, εκεχειρία, θύματα, κυριαρχούν στα στόματα εξουσιαζόντων και εξουσιαζόμενων ….;

 Από τη μια έχουμε την κυβέρνηση να μιλά για εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων, από την άλλη έχουμε τον πρύτανη του ΑΠΘ να μιλά για εκεχειρία με το Υπουργείο Παιδείας  και στη μέση όλους τους εργαζόμενους και ανέργους να ετοιμάζονται να παραταχθούν σε θέση μάχης ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο…..

 Και μέσα σε όλο αυτό τον πανικό να ρίχνουν λάδι στη φωτιά Σόιμπλε και Τρισέ  για το αν θα μας δώσουν την έκτη δόση ή όχι…..

 Αμάν, με αυτές τις δόσεις, μας βγάζουν την ψυχή κάθε φορά μέχρι να πάρουμε τα δανεικά…..

 Τέτοια βοήθεια τι να την κάνει κανείς, όταν δημιουργεί τέτοιο αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και πλήττει θανάσιμα την αξιοπιστία μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές σκηνικό….;

 

 Σε θέση μάχης όλοι από σήμερα  με πρώτους τους ένστολους, οι όποιοι ως εργαζόμενοι και αυτοί που πλήττονται από τα άδικα και σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και του μνημονίου, ανοίγουν  την αυλαία των κινητοποιήσεων στη συμπρωτεύουσα….

 Το Σάββατο όμως, όπως τους καλεί το επαγγελματικό καθήκον, θα βρίσκονται επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί και λοιπές δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας για την αποτροπή επεισοδίων και τη διαφύλαξη της τάξης….

 Σαν αστακός έχει  οχυρωθεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο χώρος γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ…..

 Τα τελευταία λοιπόν χρόνια η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από ένα σημαντικό οικονομικό και εμπορικό γεγονός έχει εξελιχθεί σε χώρο συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν και εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων και αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ…..

 Μέρες τώρα προετοιμάζεται ο Γιώργος για την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη…..

 Πώς θα καταφτάσει, πόσοι θα το συνοδεύσουν, με ποιο μεταφορικό μέσο θα ταξιδέψει, έτσι ώστε να λειτουργήσει και επικοινωνιακά ότι  και η κυβέρνηση κάνει σκληρή οικονομία….στα  “λειτουργικά” της έξοδα…., και κυρίως τι θα πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου και στο λαό και με ποιο τρόπο θα απαντήσει την Κυριακή στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, χωρίς στην ουσία να τους πει και κάτι που θα τους ικανοποιεί στα ερωτήματά τους…..

 Οι πολίτες εντός και εκτός των τειχών της Θεσσαλονίκης είναι σε θέση μάχης για αυτά που έρχονται  και κυρίως για την αποτροπή των πρώτων θυμάτων του μνημονίου…..

 Μνημόνιο ψήφισε η κυβέρνηση και μνημόσυνο θα γίνει στα χέρια της… 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button