Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης, πραγματοποιεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, εκδήλωση με καλεσμένη την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Σβορώνου.

 

Ντετέκτιβ σε δράση: διαβάζουμε, παίζουμε, εξιχνιάζουμε μυστήρια του βυθού.*

 

Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι»:

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης, πραγματοποιεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, εκδήλωση με καλεσμένη την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Σβορώνου.

 

Ντετέκτιβ σε δράση: διαβάζουμε, παίζουμε, εξιχνιάζουμε μυστήρια του βυθού.*

 

Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι»: Ένα τόσο δα λεκεδάκι (εκδ. Μεταίχμιο), οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν βοηθοί του φοβερού ντετέκτιβ Βεντουζίνι και θα εξιχνιάσουν το μυστήριο του λεκέ! Θα αναζητήσουν τις βαθύτερες αιτίες ενός εγκλήματος που αναστάτωσε την Άνω Μπουρμπουλήθρα και θα πάρουν την τύχη της πολιτείας αυτής του βυθού στα χέρια τους.

 

Η Ελένη Σβορώνουείναι Φιλόλογος, με ειδίκευση  στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς  από το Πανεπιστήμιο του Birmingham . Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τμήμα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήμερα είναι υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησηςπου σχεδιάζει, παράγει και εμψυχώνει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το ευρύ θέμα «Οικολογικό Αποτύπωμα και Καθημερινότητα» και ειδικότερα θέματα: κλιματική αλλαγή, γεωργία-διατροφή-περιβάλλον και δάσος.


Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία (Το Πάντα, Αρχαία Αθήνα, Στα Ίχνη του Ιάσονα, Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ερευνητές και Ο Τζιτζικο-Περικλής Μεγάλος Συνθέτης της Ελλάδας, ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης και ο Τζιτζικο-Περικλής και η Πέμπτη Εποχή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η τετραλογία Ιστορίες για τα Σκουπίδια, Πίσω στο Δάσος μου, Ένα Δελφίνι στο Σαλόνι μας και Ηλεκτρικές Ιστορίες, καθώς και το μαθητικό ημερολόγιο-ιστορία 2010 Αποστολή Πλανήτης Γη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Πότε θα γίνω καλά; έκδοση της Olvos Science, και Σώστε τη Γοργόνα, από τις εκδόσεις Δίπτυχο) ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές. Διηγήματά της ενήλικης λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο των εκδόσεων Μίνωας και στο περιοδικό (Δε)κατά. Διδάσκει δημιουργική γραφή με θέμα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει συντονίσει τον Κύκλο Οικολογίας και έχει διδάξει το μάθημα «Οικονομία και Περιβάλλον» στο Λύκειο της Σχολής Μωραϊτη.
Έχει ασχοληθεί  και έχει γράψει μελέτες και άρθρα  για τον οικοτουρισμό και την  ήπιο τουρισμό. Έχει εμπειρία, τέλος, στον συντονισμό εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην σκηνή «Νησάκι» σε συνεργασία με το πρόγραμμα:«προώθηση της ανάγνωσης-εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Ξάνθης του ΥΠ.ΠΟ.Τ.- Ε.ΚΕ.ΒΙ.»

Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού με αγάπη για διάβασμα, παιχνίδι και συνεργασία.