Την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης 2011.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2011 με το γνωστό σύνθημα «Ποδήλατο στην Πόλη»

 

Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, έχει σαν στόχο να δώσει την ευκαιρία στους ξανθιώτες όλων των ηλικιών για μια ευχάριστη κυριακάτικη βόλτα γύρω από την πόλη και το κέντρο της Ξάνθης.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2011 με το γνωστό σύνθημα «Ποδήλατο στην Πόλη»

 

Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, έχει σαν στόχο να δώσει την ευκαιρία στους ξανθιώτες όλων των ηλικιών για μια ευχάριστη κυριακάτικη βόλτα γύρω από την πόλη και το κέντρο της Ξάνθης. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ποδηλατών στην πόλη καθώς και η συμμετοχή στην εκδήλωση που έχει εκτιναχθεί τα δύο τελευταία χρόνια, καθιστούν ως βασική ανάγκη και του φετινού ποδηλατικού γύρου την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την άρτια οργάνωση.

 

Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν, όπως και την προηγούμενη χρονιά, συνοδεία της Τροχαίας, τεχνική κάλυψη, ασθενοφόρο καθώς και ομάδα περιφρούρησης . Η διαδρομή φέτος παρουσιάζεται ελαφρώς μεγαλύτερη ενώ η αφετηρία και ο τερματισμός έχουν μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία. Αναλυτικά,  ο Ποδηλατικός Γύρος – που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα όπως είναι γνωστό- θα κατευθυνθεί από την πλατεία προς το γήπεδο του ΑΟΞ, όλη οδό Λ. Στρατού και την οδό Λευκίππου, μέσω της Καπνεργατών θα κατευθυνθεί  προς το Σταθμό, όλη την οδό Π. Κυρίλλου (ποδηλατόδρομος), μέσω της Ε.Ο. Ξάνθης-Καβάλας θα φτάσει στην διασταύρωση της Τράπεζας Πειραιώς  και τη Νεάπολη, θα κινηθεί μπροστά από το ΙΕΚ προς τον κόμβο της Εθελοντή Αιμοδότη και θα καταλήξει στην οδό 28ης Οκτωβρίου, την οποία θα διασχίσει όλη μέχρι την Κεντρική πλατεία.

 

Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν μπλουζάκια για όσους δεν έχουν από την περυσινή διοργάνωση, διπλώματα συμμετοχής, θα υπάρξουν νερά και χυμοί στον τερματισμό. Μετά τον τερματισμό θα γίνει κλήρωση 3 ποδηλάτων.

 

Παρών ο γνωστός ποδηλάτης Γιώργος Αμυράς.

 

Στον Ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης θα βρίσκεται φέτος, ως πρώτος ποδηλάτης, ο γνωστός ακτιβιστής του ποδηλάτου, Δημοτικό Σύμβουλος Αθηναίων Γιώργος Αμυράς. Ο γνωστός παρουσιαστής της ΕΡΤ έρχεται στην Ξάνθη με σκοπό να συμβάλλει στη διάδοση της ποδηλασίας μέσα στην πόλη και του μηνύματος ότι το ποδήλατο είναι ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας στην πόλη.

 

Βραδινή βόλτα το Σάββατο 10/9

 

Το βράδυ της προηγούμενης μέρας, Σάββατο 10/9 διοργανώνεται μια βραδινή ποδηλατική βόλτα για ενήλικες –λόγω της ώρας- μέσα στην πόλη. Πρόκειται για μια απλή πορεία μέσα στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Στόχος όσων συμμετέχουν είναι, χωρίς τη συνοδεία τροχαίας λόγω του μικρού αριθμού ποδηλατών, να δοκιμάσουν τις αντοχές της πόλης σε μια βόλτα χωρίς προσχεδεασμένη διαδρομή που θα αποφασιστεί εκείνη την ώρα. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία ενώ κατά την επιστροφή θα υπάρξει ένα μικρό πάρτυ των ποδηλατών με μουσική και καλή παρέα.

 

Διοργάνωση:XanthiPress.gr
Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού Δήμού Ξάνθης.
Χορηγοί:

Το Bicycle Shop-Δερμεντζοπούλου, τα Κρεοπωλεία Μπατζακίδη, η Σχολή Οδηγών «Νίκος» – Ν. Χατζηδημητρίου, το Ξενοδοχείο ELENA, η Ταβέρνα «Φωλιά του Πετεινού» .

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το XanthiPress.gr ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα OPEN που διοργανώθηκε την Κυριακή 4/9 και είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, ως εκ τούτου οι όποιες επισημάνσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στους διοργανωτές.)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button