NTANI: “Θέλουμε τη νίκη”

Ξεχώρισε με τις παρουσίες του στο περσινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή και η SKODA ΞΑΝΘΗ τον απέκτησε αυτό το καλοκαίρι. Ο Ρικάρντο Ντάνι εγκλιματίστηκε αμέσως στο νέο ποδοσφαιρικό του περιβάλλον και δείχνει ότι θα αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στην μεσαία γραμμή.

Ξεχώρισε με τις παρουσίες του στο περσινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή και η SKODA ΞΑΝΘΗ τον απέκτησε αυτό το καλοκαίρι. Ο Ρικάρντο Ντάνι εγκλιματίστηκε αμέσως στο νέο ποδοσφαιρικό του περιβάλλον και δείχνει ότι θα αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στην μεσαία γραμμή. Ο 29χρονος Πορτογάλος παίκτης μιλάει στο επίσημο site της ομάδας για τις πρώτες του εντυπώσεις, τους στόχους του κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα…

 

Ρικάρντο μετά από 50 μέρες παρουσίας σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ ποιες είναι οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις σου;
Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ξάνθη και πολύ περισσότερο μετά από κάποιες μέρες, κατάλαβα ότι ανήκω σ’ ένα σοβαρό σύλλογο με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Γενικά μου αρέσει η υποδομή που υπάρχει εδώ και καλύπτει κάθε ποδοσφαιριστή.

Πως σου φαίνεται η υπάρχουσα κατάσταση στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου;
Προσπαθώ αλλά ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω. Την μία μέρα λένε πως θα γίνει αυτό και την άλλη το άλλο. Η ουσία είναι πως το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει κι ακόμη δεν ξέρουμε ποιες ομάδες συμμετέχουν!

Δύσκολη η θέση που αγωνίζεσαι. Στο χώρο του κέντρου έχεις διπλό ρόλο. Και οργανωτικό και ανασταλτικό. Υπάρχουν κάποια μυστικά της θέσης του χαφ;
Πρέπει να ξέρεις να αμύνεσαι και να επιτίθεσαι. Νομίζω είναι λίγο σημαντικότερη γι’ αυτή τη θέση η καλή άμυνα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω στον άξονα σαν 6άρι, όπως μπορώ να αγωνιστώ και σαν 8άρι. Αναφορικά με τα «μυστικά» της θέση προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να ανταπεξέρχομαι στα ζητούμενα του προπονητή.

Εμίλ Ντίκα, Εντιμάρ Κουριτίμπα, Μπογκντάν Μάρα και Ρικάρντο Ντάνι. Μία παλιά… Κλουζ στα Πηγάδια.
Είναι καλό για μας. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας κι ο ένας βοηθά τον άλλον όπου χρειάζεται. Και ο Ντίκα και ο Εντιμάρ και ο Μάρα είναι καλοί παίκτες – όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου – κι όλοι μαζί θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Οι παραπάνω όμως δεν είναι οι μόνοι με τους οποίους έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν. Υπάρχει και προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης…
Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, τον γνωρίζω από την κοινή μας παρουσία στον Ηρακλή. Γνωρίζει τις ικανότητές μου κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρω την απόφαση να συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα της Ξάνθης.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με το παιχνίδι της Τούμπας για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Το 1-0 δεν άφησε ικανοποιημένη την ξανθιώτικη ομάδα…
Θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν ήταν εφικτό όμως. Μας στεναχώρησε η ήττα στην πρεμιέρα όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι.
Συγκριτικά, νομίζω πως καλύτερο είναι το αποτέλεσμα από μία καλή εμφάνιση.

Αρκετές ευκαιρίες σε μία δύσκολη έδρα, μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι, ενώ κάποιες στιγμές οι αμυνόμενοι του ΠΑΟΚ έσωσαν την τελευταία στιγμή την εστία τους. Τι συναισθήματα προκαλεί σε έναν ποδοσφαιριστή μια τέτοια αναμέτρηση;
Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά τονίζω και πάλι πως θέλαμε και τους πόντους. Όταν βγάζεις μία θετική εμφάνιση σίγουρα είσαι πιο κοντά στους βαθμούς. Στο τέλος όμως δεν πήραμε τίποτα. Κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα Πηγάδια…
Πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα και κάθε νίκη είναι σημαντική. Μετά την ΑΕΚ ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Πρέπει να πάρουμε πόντους. Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για μας.

Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο της SKODA ΞΑΝΘΗ;
Να έρθουν να μας βοηθήσουν, είναι σημαντικοί για μας, τους θέλουμε κοντά μας.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
Κάθε φορά θέλω το καλύτερο. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο στην ομάδα. Ευελπιστώ να κάνω μία καλή σαιζόν στην SKODA ΞΑΝΘΗ και να βγούμε στην Ευρώπη. Επίσης και ο θεσμός του κυπέλλου είναι μία καλή ευκαιρία για διάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button