ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Αρεσε η νέα σελίδα του “ΑΓΩΝΑ”. Με καθημερινή ενημέρωση και μεγάλη επισκεψιμότητα περιμένει και εσάς να την επισκεφθείτε στο www.agonas.gr

 


 

*Ο Ανδρέας Σακελλίων έγραψε στη “Νεάπολις” της Καβάλας:

 

“Ξανθιώτης

 

ευρωβουλευτής

 

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται ότι η Ξάνθη αποκτά και ευρωβουλευτή. Πρόκειται για το νεαρό δικηγόρο Μουζαφέρ Καπζά, ο οποίος στις εκλογές του 2004 ήταν 13ος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο την εποχή εκείνη εξέλεξε μόνο 9 ευρωβουλευτές.

 

Ωστόσο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και την εκλογή των ήδη ευρωβουλευτών Νίκου Σηφουνάκη στη Λέσβο, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη Β’ της Αθήνας, Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία αλλά και του 9ου τότε στο ευρωψηφοδέλτιο Κώστα Καρτάλη στη Μαγνησία, φαίνεται ν’ ανοίγει ο δρόμος για τον κ. Καπζά.

 

Είναι πλέον πρώτος επιλαχών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η κα Ποδηματά που βρίσκεται μία θέση μπροστά από αυτόν δε θέλει να πάει στο ευρωκοινοβούλιο. 

 

Από την άλλη πλευρά ένας από τους παράγοντες που έδωσαν τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του και την εκλογή δύο βουλευτών, πιστώνεται σε παλιούς παράγοντες της μειονότητας αλλά νέους σε ηλικία που δε δίστασαν τα τελευταία χρόνια να δώσουν τη δική τους μάχη στο χώρο της μειονότητας.

 

Ο ίδιος ο Μουζαφέρ Καπζά δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση αλλά τα σχόλια τοπικών παραγόντων, χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, είναι ιδιαίτερα θετικά.

 


 

*Ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης, μετά την ορκωμοσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού, του απέστειλε το κάτωθι τηλεγράφημα:

 

“Αγαπητέ Αλέκο,

 

Θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή σου, ως υπουργού αγροτικής ανάπτυξης.

 

Εύχομαι ολόψυχα και πιστεύω ότι θα πετύχεις στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις προς όφελος του Ελληνα αγρότη και της χώρας. Τίμησες και τιμάς με την πολιτική σου παρουσία την Ξάνθη.

 

Καλή επιτυχία.”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button