ΦΥΤΡΩΣΕ… ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ

Έκπληξη περίμενε  τον γεωργό Δημήτρη Παπαδόπουλο από την Εξοχή, όταν πηγαίνοντας στο χωράφι του να επανεκινήσει τον ποτιστικό του συγκρότημα, υποθέτοντας ότι αυτό σταμάτησε να λειτουργεί λόγω διακοπής του ρεύματος, αντίκρισε δίπλα στον οικίσκο μέσα στο ρέμα ένα… χρηματοκιβώτιο ανοιχτό που μέσα είχε μερικά χαρτιά και φύλλα από επιταγές και ειδοποίησε την αστυνομία για αυτό το ασυνήθιστο συμβάν.

Έκπληξη περίμενε  τον γεωργό Δημήτρη Παπαδόπουλο από την Εξοχή, όταν πηγαίνοντας στο χωράφι του να επανεκινήσει τον ποτιστικό του συγκρότημα, υποθέτοντας ότι αυτό σταμάτησε να λειτουργεί λόγω διακοπής του ρεύματος, αντίκρισε δίπλα στον οικίσκο μέσα στο ρέμα ένα… χρηματοκιβώτιο ανοιχτό που μέσα είχε μερικά χαρτιά και φύλλα από επιταγές και ειδοποίησε την αστυνομία για αυτό το ασυνήθιστο συμβάν. Τελικά ξεκαθάρισε η εικόνα όταν η πληροφορία για την κλοπή από συγκεκριμένο εργοστάσιο της περιοχής συνδυάστηκε με αυτό που βρέθηκε στο…χωράφι του γεωργού.

 Η πληροφορία έφτασε χθες το πρωί γύρω στις οκτώ από αναγνώστη της εφημερίδας ό οποίος μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταξύ Εξοχής και εγκαταστάσεων πρώην ΣΕΠΕΚ σε κάποιο κτήμα ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι εκεί βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο παραβιασμένο γνωστής και μεγάλης βιομηχανίας της περιοχής μας.

 Σε λιγότερο από δέκα λεπτά της ώρας βρεθήκαμε στο χώρο όπου και βρήκαμε αστυνομικούς και τον γεωργό Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε τον σταυρό του γιατί οι πάνω από 4 κακοποιοί οι οποίοι έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο από τη συγκεκριμένη βιομηχανία, είχαν επιλέξει από το βράδυ της Τρίτης αυτόν τον απόμακρο χώρο για να “ανοίξουν” το χρηματοκιβώτιο.

 Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι πριν κλέψουν το χρηματοκιβώτιο, πήγαν στο χωράφι του και άλλαξαν από το σύστημα άντλησης νερού τα καλώδια και τις πρίζες, προσαρμόζοντας τες στα μηχανήματα τους, προκειμένου να το ανοίξουν και μετά προχώρησαν στην κλοπή του χρηματοκιβωτίου.

 Η ληστεία, όπως εκτιμά ο γεωργός, πρέπει να έγινε γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης και βγάζει το συμπέρασμα ότι αυτό έγινε περίπου εκείνη την ώρα γιατί είχε προγραμματίσει το ποτιστικό του συγκρότημα να λειτουργήσει και όταν το πρωί της Τετάρτης γύρω στις 7 το πρωί  αντιλήφθηκε ότι σταμάτησε να λειτουργεί το αντλιτικό του συγκρότημα, διαπίστωσε ότι αυτό είχε λειτουργήσει περίπου δέκα με είκοσι λεπτά και εκεί είναι το ευτύχημα για την ζωή του γιατί κανείς δεν ξέρει πόσοι κλέφτες ήταν και αν ήταν οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό.

 Οι δράστες έκοψαν το ρεύμα και συνέδεσαν τα μηχανήματα τους από τις πρίζες που διαμόρφωσαν κατάλληλα πριν την κλοπή και τελείωσαν το…έργο τους.

 Αστυνομικές πηγές υπολογίζουν ότι τα μέλη της συμμορίας πρέπει να ήταν πάνω από 4 γιατί το χρηματοκιβώτιο είναι πολύ βαρύ.

 Την ώρα του ρεπορτάζ αναμενόταν η σήμανση της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσει ίχνη και αποτυπώματα.

 Συνήθως όταν γίνονται τέτοιες “δουλειές”, μας ανέφερε αστυνομικός, φορούν γάντια και προσέχουν ιδιαίτερα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button