Ήρθαν τα βιβλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Όσες  σχολικές μονάδες λειτουργούσαν την περυσινή χρονιά, οι ίδιες θα λειτουργήσουν και φέτος  αναφέρει στον “ΑΓΩΝΑ” ο κ. Χ.

Όσες  σχολικές μονάδες λειτουργούσαν την περυσινή χρονιά, οι ίδιες θα λειτουργήσουν και φέτος  αναφέρει στον “ΑΓΩΝΑ” ο κ. Χ. Ζηκούδης, Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης.

Σε σύνολο 33 εκπαιδευτικών μονάδων σε όλο το νομό Ξάνθης θα λειτουργήσουν και οι 33 εφ όσον δεν υπήρξαν συνενώσεις ή καταργήσεις σχολείων.

Σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά τις 31 Αυγούστου όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συνταξιοδότηση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δε εικόνα του αριθμού των αιτήσεων προς συνταξιοδότηση των καθηγητών και αυτή δεν είναι ξεκάθαρη γιατί η καταληκτική ημερομηνία είναι 31η Αυγούστου. Επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετές αιτήσεις αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιος για το τελικό αριθμό.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Ζηκούδης βεβαιώνει ότι την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα είναι στις θέσεις τους η πλειονότητα των καθηγητών.

Τα βιβλία έχουν έρθει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και εκείνα γιατί δεν έχουν ακόμη τυπωθεί και θεωρεί ότι το ποσοστό σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι πολύ καλό.

 “Για το λύκειο την Τρίτη τάξη έχουν έρθει σχεδόν όλα.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιους τίτλους που είναι καινούριοι στην πρώτη τάξη και συγκεκριμένα δεν έχουν έρθει 7.

Η Δευτέρα και η Τρίτη τάξη είναι καλυμμένες πλήρως ενώ στο γυμνάσιο η Δευτέρα και η Τρίτη τάξη είναι καλυμμένες κατά 85- 95% και στην πρώτη μερικοί  νέοι τίτλοι δεν έχουν έρθει και κάποιοι θέλουν διορθώσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν”.

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

Σύμφωνα με τον κ. Ζηκούδη δεν θα αλλάξει μάλλον αυτό που ακούστηκε για την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας, σημειώνοντας ότι πιθανόν να κοπούν τα Ισπανικά που δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και η ανάλογη συμμετοχή.

Τα Ιταλικά τα οποία κατά 99% θα συνεχιστούν και φέτος, τονίζοντας ότι Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται κανονικά.

 

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

Σχετικά με την Τουρκική γλώσσα την παρακολουθούν μερικά παιδιά από τη μειονότητα, ο αριθμός είναι μειωμένος και κυρίως προερχόμενα από την παλιά πόλη.

Η συμμετοχή όπως αναφέρει ο κ. Ζηκούδης δεν είναι μεγάλη κυρίως γιατί δεν είναι λειτουργικά για τα ίδια τα παιδιά.

Ούτως ή άλλως αυτά τα παιδιά διαλέγουν γερμανικά ή αγγλικά και όταν προσλαμβάνεται τουρκομαθής καθηγητής τότε επιστρέφουν.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button