Προς : Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης

 κ. Αριστείδη Γιαννακίδη

 Κοιν.:α) Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

  β) ΑΔΕΔΥ Ε.Ε. και Γ.Σ.

Προς : Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης

 κ. Αριστείδη Γιαννακίδη

 Κοιν.:α) Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

  β) ΑΔΕΔΥ Ε.Ε. και Γ.Σ. – ΑΘΗΝΑ

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

 

Στα πλαίσια μιας σωστής σχέσης και καλής συνεργασίας ανάμεσά μας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι θεωρούμε άδικη και ξαφνική την απόφασή σας για την μετακίνηση – μετάθεση συναδέλφων στην Κεντρική Υπηρεσία.

 

Με απόφασή σας μετακινείτε συναδέλφους από τις Π.Ε. Ξάνθης, Έβρου και Καβάλας στην Κεντρική Υπηρεσία, η οποία έχει ως έδρα την Κομοτηνή.

 

Στις αποφάσεις μετακίνησης των συναδέλφων επικαλείστε τον Νόμο 3852/2010 άρθρο 245 παρ. 5 .

 

Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι στον παραπάνω νόμο και σύμφωνα με τα άρθρα 253 και 255 το προσωπικό των περιφερειών διέπεται και από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, ο οποίος είναι ο Νόμος 3528/2007. Έτσι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 66, ορίζεται ότι η “μετακίνηση υπαλλήλου εκτός νομού ή σε νησί γίνεται με τη διαδικασία της μετάθεσης”.

 

Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση μετακίνησης των συναδέλφων σκεπτόμενος ότι σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε, πέρα από το ότι το καθημερινό κόστος μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας τους προς την νέα τους υπηρεσία και αντίστροφα είναι δυσβάστακτο, μια και οι μειώσεις των μισθών μας είναι συνεχόμενες, επιπλέον υπάρχει και κοινωνικό πρόβλημα αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι οικογενειάρχες με μικρά παιδιά τα οποία ανά πάσα στιγμή χρειάζονται την φροντίδα τους.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ