ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΞΑΝΘΗΣ

Εναρμονίσθηκε από προχθές το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων με αυτό του ιδιωτικού τομέα. Κάτι που είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση.

Η εκτίμηση είναι ότι η αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μισή ώρα την ημέρα σαφώς και δεν λύνει όλα τα προβλήματα.

Εναρμονίσθηκε από προχθές το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων με αυτό του ιδιωτικού τομέα. Κάτι που είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση.

Η εκτίμηση είναι ότι η αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μισή ώρα την ημέρα σαφώς και δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Ζητούμενο παραμένει ο ευέλικτος δημόσιος τομέας, ο οποίος και θα θεραπεύσει τον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ απευθύνθηκε στο διευθυντή του ΟΑΕΔ και δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Μαζαράκη προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την εφαρμογή του μέτρου στον ΟΑΕΔ.

Έναν οργανισμό που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τους ανέργους πολίτες αφού ήδη αυτοί  αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

Ο χρόνος εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στον Οργανισμό αλλά και στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αυξήθηκε από 37,5 ώρες σε 40  την εβδομάδα. Πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, αναφέρει ο κ. Μαζαράκης, και σε αυτό το θέμα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από τους εργαζομένους  του ωραρίου. Από τις 7 μέχρι τις 3 και  από τις 9 έως και τις 5 το απόγευμα.

 “Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στον ΟΑΕΔ Ξάνθης, με υπεύθυνη δήλωση έχουν καταθέσει πιο ωράριο προτιμούν, παράλληλα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και με τους υπαλλήλους οι οποίοι θα επιστρέψουν από τις άδειες τους, αλλά την τελική απόφαση την έχει η περιφερειακή διεύθυνση.

Ο κ. Μαζαράκης διευκρινίζει ότι δεν είναι απλά ένα ωράριο το οποίο αυξήθηκε κατά μισή ώρα αλλά παράλληλα γίνεται και επιλογή των ωρών εξυπηρέτησης των πολιτών.

 Σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος κ. Σ. Μαζαράκης, την τελική απόφαση για το πιο ωράριο θα ακολουθηθεί, θα την πάρει ο Περιφερειακός διευθυντής της Υπηρεσίας και για την ώρα αυτό που ακλουθείται στον ΟΑΕΔ Ξάνθης είναι οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις 08:00 μέχρι και τις 13.30 όπως ήταν και παλαιότερα σε  όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  πανελλαδικά.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button