ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο συνδικαλισμός, μια κατάκτηση των εργαζομένων στις Δημοκρατικές Χώρες, ένα “εργαλείο” προόδου, βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, η φωνή των εργαζομένων προς τους εκάστοτε διοικούντες, εκτροχιάστηκε και έχασε τον σωστό προορισμό του.

“Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε”, έγραφε σ’ ένα τεράστιο πανό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Πριν όμως γράψουν αυτό οι προνομιούχοι συνδικαλισταί όλων των χώρων δουλειάς (ΓΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΣΕ-ΑΔΕΔΥ-ΜΑΔΕΔΥ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πάει λέγοντας) οι οποίοι δεν εργάζονται αλλά καρπούνται ευεργετήματα, “ταρακουνούν” από τις καρέκλες τους Υπουργο

Ο συνδικαλισμός, μια κατάκτηση των εργαζομένων στις Δημοκρατικές Χώρες, ένα “εργαλείο” προόδου, βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, η φωνή των εργαζομένων προς τους εκάστοτε διοικούντες, εκτροχιάστηκε και έχασε τον σωστό προορισμό του.

“Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε”, έγραφε σ’ ένα τεράστιο πανό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Πριν όμως γράψουν αυτό οι προνομιούχοι συνδικαλισταί όλων των χώρων δουλειάς (ΓΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΣΕ-ΑΔΕΔΥ-ΜΑΔΕΔΥ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πάει λέγοντας) οι οποίοι δεν εργάζονται αλλά καρπούνται ευεργετήματα, “ταρακουνούν” από τις καρέκλες τους Υπουργούς και καμία φορά “ρίχνουν” και την Κυβέρνηση, “αγόρασαν” με την πρόοδο του χρόνου (και τον..ιδρώτα τους) άδειες και επιδόματα, τα οποία με άλλα πολλά κακά, επιβαρύνουν την ταλαίπωρη Ελληνική Οικονομία.

Αντιγράφω από τοπική εφημερίδα μερικά είδη αδειών εργαζομένων στο δημόσιο:

Κανονική (20-25 ημέρες)  

Ειδική γάμου(5 ημέρες)

Άδεια θανάτου (3 ημέρες)

Εκλογική άδεια (1-3 ημέρες)

Βαριά ασθένεια (22 ημέρες)

Αναπηρίας (6 ημέρες)

Αιμοδοτική  (2 ημέρες)

Μηχανογραφική (6 ημέρες)

Άνευ αποδοχών (1 μήνας)

Άνευ αποδοχών μακρά (έως 5 έτη)

Άνευ αποδοχών λόγω μετάθεσης του συζύγου στο εξωτερικό (6 έτη)

Άνευ αποδοχών εξωτερικού

(5+5 έτη)

Κυοφορίας (5-7 μήνες)

Ειδική κυοφορίας (4 μήνες)

Άδεια υιοθεσίας (3 μήνες)

Ανατροφής παιδιού (9 μήνες ή μείωση των ημερησίων ωρών εργασίας κατά 2 ώρες)

Ανατροφή παιδιού  από μονογονείκη οικογένεια ή ΑΜΕΑ (7 μήνες ή ανάλογες ώρες)

Μακρά αναρρωτική (1-12 μήνες)

Μακρά αναρρωτική χρονίων παθήσεων (2-24 μήνες)

Ειδική άδεια μικρής διάρκειας

Για συμμετοχή σε συνέδρια

Για εξετάσεις  (έως 20 ημέρες)

Συμμετοχή σε δίκη (3 ημέρες)

Άσκησης καθηκόντων σε αιρετά όργανα

Συνδικαλιστικές άδειες

Άδεια διδασκαλίας

Άδεια  λουτροθεραπείας

Αναρρωτική βραχυχρόνια

(2+2 ημέρες )

Αναρρωτική από γιατρό (3+3)

Αναρρωτική από δ/ντή κλινικής

(5+5 ημέρες)

Υπηρεσιακής εκπαίδευσης

 (μέχρι 2 έτη)

Για μεταπτυχιακό (έως 3 έτη)

Για διδακτορικό (μέχρι 4 έτη)

Αντιγράφω από το περιοδικό “Σύνδεσμος 68” μηνός Ιουνίου 2011 μερικά από τα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων :

-Προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690 ευρώ μηνιαίως * 420 άτομα

-Πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420 ευρώ μηνιαίως * 1987 άτομα

-Προπέλας (Λιμενικό) 840 ευρώ μηνιαίως *653 άτομα

-Κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120 ευρώ μηνιαίως * 329 άτομα

-Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290 ευρώ μηνιαίως *6800 άτομα

-Παραλαβής -Παράδοσης λεωφορείων 450 ευρώ μηνιαίως *1100 άτομα

-Έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310 ευρώ  μηνιαίως * 1790 άτομα

-Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεων (Υπουργ. Δικαιοσύνης) 595 ευρώ μηνιαίως

-Φαξ (ΔΕΗ) 870 ΕΥΡΏ μηνιαίως * 657 άτομα

-Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου (όμιλος Ελλην. Πετρελαίων) 120 ευρώ μηνιαίως * όλο το προσωπικό

Λέγεται ότι τώρα που έσφιξαν τα πράγματα (για να μην πω τίποτε άλλο), η πανικόβλητη Κυβέρνηση μελετά περικοπές επιδομάτων  και μειώσεις αποδοχών .

Βέβαια  θα έπρεπε  πρώτα να ξεκινήσουν από τον εαυτό τους  (να υποδιπλασιάζουν τις αποδοχές, να κόψουν  τα σούρτα-φέρτα στο εξωτερικό, να παραδώσουν τα υβριδικά αυτοκίνητα , να αποδεσμεύσουν  τους σωματοφύλακες  Αστυνομικούς  γιατί η Δημοκρατία δεν χρειάζεται πιστολέρο, οι Αστυνομικοί διώκουν το κοινό έγκλημα για να νιώθει ο πολίτης αίσθημα ασφάλειας )και μετά να ασχοληθούν με τις περικοπές των μισθών και συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων.

Ο ιδρυτής της Οικονομικής Επιστήμης Άνταμ Σμίθ επισήμανε πριν πολλά χρόνια: “Είναι η μεγαλύτερη αναίδεια και έπαρση οι βασιλιάδες και οι υπουργοί να υποκρίνονται ότι μεριμνούν για την οικονομία των πολιτών και περιορίζουν τις δαπάνες τους. Είναι  οι ίδιοι πάντα χωρίς εξαιρέσεις οι πιο σπάταλοι στην κοινωνία”.

Το ζούμε και σήμερα αυτό,το βιώνουν οι φορολογούμενοι  “αγρίως” πολίτες, οι οποίοι βέβαια φταίνε και οι ίδιοι γιατί δεν αντιδρούν όπως πρέπει, αλλά αρκούνται στις μούντζες και στο σύνθημα “να καεί , να καεί το μπουρ… η Βουλή”!!

Χρηματοδοτήσεις Κομμάτων, Προϋπολογισμός Προεδρίας Δημοκρατίας – Βουλής των Ελλήνων, ταξίδια στο εξωτερικό (όχι στην Αλβανία και στην Κροατία, αλλά στο Κατάρ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ντουμπάι και ακόμη μακρύτερα), αμοιβές για …. αξιοπρεπή ζωή αυτοκίνητα (συνήθως υβριδικά) Υπουργών-Βουλευτών, διατήρηση ακόμη εκατοντάδων Επιχειρήσεων-Ιδρυμάτων-Ταμείων-Λεσχών με 15μελή αμειβόμενα Συμβούλια χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (για την Νικαράγουα, για τους Μετανάστες, για την καταπολέμηση των κατσαρίδων κλπ.) και άλλα δημοκρατικά τερτίπια!!!Περισσότερα από 100 Εκατομμύρια Ευρώ διατέθηκαν σε ΜΚΟ (Η Χώρα 13/7/11).

“Βρίσκουν και τα κάνουν” είπε προ ημερών ένας “αγανακτισμένος” πολίτης στην πλατεία Συντάγματος (εκεί που την 3η Σεπτέμβρη του 1843 ο Συνταγματάρχης Ιππικού Δ.Καλέργης  μαζί με τον Στρατό και το Λαό απαιτούσε από τον βασιλιά Όθωνα ΣΥΝΤΑΓΜΑ).

Οι συνδικαλισταί λοιπόν, για να επανέλθουμε στις άδειες και τα επιδόματα των εργαζομένων, γνωρίζουν τους “μηχανισμούς πιέσεως” στην εκάστοτε Κυβέρνηση για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Κατεβάζουν διακόπτες (ΔΕΗ), κόβουν το νερό (ΔΕΥΑ), κλείνουν τους δρόμους (αγρότες, φορτηγατζήδες, ταξί),αρνούνται να μαζέψουν τα σκουπίδια (προσωπικό καθαριότητος), ματαιώνουν τις αεροπορικές πτήσεις (πιλότοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας), απαγορεύουν κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν για να αποβιβαστούν οι τουρίστες (λιμενεργάτες) και ζουν αυτοί καλά κι’ εμείς χειρότερα.

Για να δούμε η Κυβέρνηση θα κόψει τα επιδόματα με το δήθεν νέο μισθολόγιο  που ετοιμάζει και αν ναι οι εργατοπατέρες θα βγουν στο δρόμο;

Η Ελληνική Οικονομία θα βγει απ’ αυτή την ιστορία κερδισμένη ή χαμένη;

Ή θα ισχύσει πάλι ο κανόνας “Νυν υπέρ πιάτων ο αγών”!!!

 

Ο ΑΝΤ/ΧΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button