Τελευταία η ομάδα μας

Την 4η ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ παίζοντας στο Αλκαζάρ με την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 έχοντας για τοπ σκόρερ τον Κανόμπιο που πέτυχε δύο γκολ (18′, 54′) ενώ το άλλο το σημείωσε ο Ιγκλέσιας (27′). Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Την 4η ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ παίζοντας στο Αλκαζάρ με την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 έχοντας για τοπ σκόρερ τον Κανόμπιο που πέτυχε δύο γκολ (18′, 54′) ενώ το άλλο το σημείωσε ο Ιγκλέσιας (27′). Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.


 


Περιγραφή αγώνα


Μία φάση ουσιαστικά έγινε στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς Λάρισας και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν… δύο γκολ. Μέχρι το 15′ η SKODA ΞΑΝΘΗ πατούσε καλά στο γήπεδο κι έδειχνε συγκεντρωμένη. Όμως στο 18′ ο Μανώλης Μπέρτος υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Κουζέν και ο Κανόμπιο πέτυχε το 1-0, σε μία φάση που δύσκολα η Λάρισα θα σημείωνε αλλιώς τέρμα. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και δεύτερη στιγμή αδράνειας, από τον Θανάση Κωστούλα. Ο έμπειρος παίκτης που λίγο νωρίτερα είχε πάρει την θέση του τραυματία Κώστα Φλίσκα, προσπάθησε να κοντρολάρει έξω από την περιοχή την μπάλα για να τη διώξει, αλλά ο Ιγκλέσιας του την έκλεψε και με σουτ νίκησε τον Γκσπούρνινγκ που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο στην φάση του 27′. Από δύο λάθη των παικτών του Γιώργου Παράσχου έγινε το 2-0 και η συνέχεια πολύ πιο δύσκολη για τους φιλοξενούμενους.
Στην επανάληψη ο προπονητής της Λάρισας Γιάννης Παπακώστας πέρασε στο παιχνίδι τον Τουμέρ Μετίν που ήταν πηγή κινδύνου. Εκτός από ευκαιρίες, δημιούργησε και την φάση του 3ου γκολ που σημείωσε με πλασέ ο Κανόμπιο στο 54′. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει ο Μουγκουρέλ Μπούγκα στη θέση του Βασιλακάκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ, ενώ ούτε η αλλαγή του Κιντάνα με τον Κατόγκο αργότερα, μπόρεσε να φέρει το γκολ της τιμής για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.


Φάσεις – Γκολ


Στο 7′ ο Έλλινγκτον έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί της Λάρισας προ του Κατόγκο.
Στο 13′ σουτ του Κανόμπιο άστοχο.
Στο 18′ σε πέναλτι υπέπεσε ο Μπέρτος καθώς μάρκαρε τον Κουζέν. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κανόμπιο και πέτυχε το 1-0.
Στο 27′ ο Ιγκλέσιας έκλεψε την μπάλα από τον Κωστούλα και με σουτ έκανε το 2-0.
Στο 34′ άστοχο σουτ του Ρομέου.
Στο 48′ Μετίν και Κανόμπιο συνδυάστηκαν αλλά το πλασέ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκσπούρνινγκ.
Στο 54′ ο Μετίν πέρασε Μπέρτο – Αντεφέμι κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Κανόμπιο που με πλασέ πέτυχε το 3-0.
Στο 59′ ο Μπούγκα βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά στο σουτ του έβαλε την κόντρα αμυντικός της ΑΕΛ.
Στο 60′ το σουτ του Κατόγκο από κοντά απομάκρυνε με κόντρα και πάλι αμυνόμενος των γηπεδούχων.
Στο 61′ ο Γκσπούρνινγκ νικά τον Μετίν στην ευκαιρία του τελευταίου.
Στο 70′ το σουτ του Πόι περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο.
Στο 80′ σόλο του Κουζέν που περνά και τον Γκσπούρνινγκ αλλά ο “κεραυνός” του από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Σφυρίχτρα


Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Τρύφων Πετρος (ΕΠΣ Δράμας)
Β’ Βοηθός: Γούκος Δημήτρης (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Παμπορίδης Βασίλης (ΕΠΣ Κιλκίς).
Κιτρινίστηκαν οι 25′ Σάντος Γκλέισον, 36′ Βενετίδης, 39′ Νταμπίζας, 74′ Κανόμπιο, 90′ Αντεφέμι.


Συνθέσεις:


Λάρισα:Αμπάρης, Βενετίδης (58′ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Αμπουχατζίρα (46′ Μετίν), Ρομέου, Βελάσκο (12′ Ταλ), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας.
SKODA ΞΑΝΘΗ:Γκσπούρνιγνκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Βάλλας, Σάντος, Αντεφέμι, Φλίσκας (18′ Κωστούλας), Βασιλακάκης (52′ Μπούγκα), Κατόγκο (68′ Κιντάνα), Πόι, Έλλινγκτον.


 


 


Με ανατροπή η νίκη των Νέων


 


Με ανατροπή έφτασαν στην επιτυχία οι Νέοι της SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το πρωί στο γήπεδο “Γ. Μητσιμόνα Α'” με αντίπαλο την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 5′ με το σουτ του Σιατραβάνη αλλά στην επανάληψη ο Γιώργος Λαζαρίδης στο 75′ με κεφαλιά και στο 89′ ο Αντώνης Ράνος με πέναλτι πέτυχαν τα γκολ με τα οποία η SKODA ΞΑΝΘΗ έφυγε νικήτρια στο τελικό 1-2.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κος. Ζήλος (Τσακνάκης – Νάτσουλας) της ΕΠΣ Λάρισας.
ΛΑΡΙΣΑ: Παπαγιάννης, Καρανίκας, Λούγκος, Μπουρουζίκας, Παππάς, Κουσιώρας (76’ Αλεξόπουλος), Τόλιος (63’ Παπαιωάννου), Γκαμπέτας, Συκιώτης (80’ Ιωαννίδης), Ελευθεριάδης, Σιατραβάνης.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μισιρλή Γκιοκάν, Τσουμάνης, Ζερβανταρίδης, Τσονάκας, Μισιρλή Οκάν (46’ Ντόσκας), Χαριτίδης (84’ Μελισσόπουλος), Γκαγκολάρι, Σιμτσάκης Στ. (63’ Λαζαρίδης Γ.), Ράνος, Καθάριος.


 


Δοκιμασία με Λάρισα για ΑΕΚ!


 


Το ζευγάρι της Λάρισας με την ΑΕΚ ξεχωρίζει από αυτά που προέκυψαν από την κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το παιχνίδι αυτό -μάλιστα- είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ.

Με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας θα παίξει ο Ολυμπιακός εάν περάσει το εμπόδιο της Ηλιούπολης. Τυχερός ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τα Τρίκαλα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα με νωπές τις μνήμες από τον περσινό αποκλεισμό του «Δικεφάλου του Βορρά» στο θεσμό από την ομάδα των Ιωαννίνων.

Μεγάλη σημασία έχει και η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Διαγόρα, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα από την Football League.

Αναλυτικά η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ:
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα,
Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός
Ηρακλής – Κέρκυρα
Παναθηναϊκός – Τρίκαλα
Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας
Ατρόμητος – Καβάλα
Λάρισα – ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης – με Ολυμπιακό ή Ηλιούπολη

Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που αναγράφεται πρώτη. Η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων είναι η 12η Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που η πρώτη αναμέτρηση λήξει ισόπαλη, τότε θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα της δεύτερης ομάδας.
Πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των ρεβάνς είναι η 5η Ιανουαρίου.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button